Zure reacties

Ik ben het mens van de zure reacties op een bepaald logje. Dat mocht ik vandaag lezen. En, eerlijk, ik begrijp het niet.

Waarom schrijft iemand iets als hij geen weerwoord kan verdragen. Ik zag dat hij – want iedereen weet over wie het gaat – me ontvriend had op Facebook en al mijn reacties (2 of 3 stuks) op de zijn bericht had gedeleted. Daarop heb mij in een persoonlijk bericht verontschuldigd mocht ik hem gekwetst hebben want dat is nooit de bedoeling. In het vuur van de strijd, weet je … Maar er was geen lievemoederen aan.

Ik vond het flauw en kinderachtig dat hij me voor die reden blockte. Begin niet over een heikel onderwerp als je geen weerwoord kan verdragen.

De man is ziek en heeft veel pijn. Wel, ik ben ook ziek en heb ook alle dagen pijn. Dat is voor mij geen reden om binnen een discussie bepaalde reacties die me niet aanstaan te gaan wissen. We zijn toch volwassen mensen, niet. En eerst reacties uitlokken (hij weet dat ik nogal fel kan zijn) om ze dan te deleten, dat is ruzie zoeken om de ruzie.

Voilà, ik heb gezegd.

PS Ik ga niet antwoorden op eventuele reacties. Ik heb dit snel getikt op mijn telefoon en kan reacties niet uitzetten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

21 gedachten over “Zure reacties”

 1. Laat maar waaien Myriam. Tegen onredelijkheid kun je toch niet op.
  En ik ken je ondertussen te goed om niet te weten dat jij altijd kordaat en eerlijk bent en niemand zal kwetsen.

  Like

 2. Ik had je reacties gelezen. Je had een mening en je kwam daarvoor uit. Dat mag. Het was niet zuur. De tegenreactie kwam misschien in the heat of the moment. Jammer. Lig er niet van wakker.

  Like

 3. Een actie roept meestal een reactie op. Jammer dat dit zo heeft moeten lopen. Over wie je hebt heb ik geen idee maar dat maakt ook niet uit. Misschien een volgende keer er een beetje rekening mee houden.

  Like

 4. Ik had niet door dat het over jou ging. Ik vind jouw reacties niet zuur, gewoon oprecht wat je vindt en denkt. Maar de bewuste reacties heb ik niet gelezen. Ik ga me verder ook niet moeien.

  Like

 5. Je had de reacties liever uitgezet begrijp ik, ik doe dus alsof ze uit staan en reageer niet inhoudelijk. Dat zou ik waarschijnlijk tóch niet gedaan hebben dit soort dingen is iets tussen 2 mensen en inmenging van andere maakt het nooit beter.

  Like

 6. Zo jammer , want ik ben ervan overtuigd dat geen van jullie wilden kwetsen. Daarvoor ken ik jullie goed genoeg. En eigenlijk ging het maar over een bagatel. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar zet het van je af en geniet de mooie hoofdstad.

  Like

 7. I believe in kindness and when a person offends me, it happened, I can’t keep such disrespectful and negative comments in my blog. Certainly there is freedom but if someone is too bad I will not tolerate it. We are adults it is true but some people don’t behave like adults.

  Like

 8. Geen idee over wie je het hebt, maar ieders reactie is nu eenmaal anders. Persoonlijk hou ik wel van recht voor de raap. Wie daar echter niet tegen kan, laat het reactieluik maar beter achterwege.

  Like

 9. In de Vrijheid van Meningsuiting past het dat mensen een afwijkende mening mogen verkondigen. Niks mis mee en soms weet je al snel hoe die ‘anderen’ gebakken zijn toch? Ik zet een streep in het zand als mensen echt op de persoon werken en duidelijk aangeven dat ze jou als persoon niet zien zitten en er alles aan willen doen om je bij derden belachelijk te maken dan wel zelfs een haatcampagne tegen je op te zetten. Dat was voor mij reden om sommige lieden te blokkeren. Discussie op inhoud prima, maar niet op de persoon….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: