Januari

De lange maand januari is voorbij. Ja, ik vind ieder jaar dat het lang duurt eer januari voorbij is. Komt misschien wel door de drukte van de feestmaand.

Januari was een beetje een triestige maand. Veel regen, wind en grijze lucht, een enkele mooie dag niet te na gesproken. We kregen ijs, en een beetje sneeuw.

We vierden al twee verjaardagen: die van zoonlief op 2 januari ; die van manlief op 21 januari. Gaat altijd gepaard met een lekker etentje met het gezin.

In de helft van de maand hadden we ook nog een gezellig feestje met de schoonfamilie. Het was van 2019 geleden dat dat we vier van de zes familieleden nog gezien hadden. In de tussentijd waarde er een hardnekkig virus rond en, ach, we zijn niet zo close met de “koude kant”.

Veel deden we niet in januari. We bezochten Winterfloridylle in Meise, Wintersfeer in Damme en gingen in Knokke naar het vuurwerk kijken.

We deden een cinemake: Le otto montagne, een film van een Belgisch regisseurskoppel die op het filmfestival in Cannes in de prijzen viel.

We bezochten ook nog de Vakantie Expo, om ideetjes op te doen voor een reis in het najaar. Jaaaren geleden dat we op het Vakantiesalon (zoals dat vroeger heette) waren. Ik had nooit nood aan ideetjes want we verbleven de laatste vijf jaar heel de maand oktober in Spanje. Aangezien we nu eens wat anders willen kwam de Vakantie Expo op het juiste moment. Waar het vroeger een evenement was waar we met gemak een halve dag konden rondlopen, hadden we het nu op een klein uur gezien. Maar we waren er eens mee weg.

In het restaurant waar we nadien lunchten hing volgend bordje in het toilet: If you sprinkle when you tinkle, please be neat and wipe the seat. Vond ik wel grappig.

Op het einde van de maand hebben we ook nog wat nuttigs gedaan: op onze zieke kleinzoon gelet. Wat begonnen was als valse kroep ontaardde in een lelijke luchtweginfectie met ademhalingsproblemen en hoge koorts. Ocharme het ventje.

Hopelijk wordt februari beter voor iedereen en kan ik weer wat actiever zijn (op de fiets), maar als onderstaande weerspreuk gelijk krijgt, dan gaat daar weer niets van in huis komen.

“Heeft januari koude en droge dagen, dan zal in februari de sneeuw u plagen”.

Bye, bye, januari. Blij dat je voorbij bent.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

65 gedachten over “Januari”

  1. Weet je wat het is, ik kan niet buiten komen als het zo koud is (de onderkant van mijn gezicht is overgevoelig voor de kou sinds mijn operatie). Dus vlug, vlug boodschappen doen en voor de rest heel veel binnen zitten. Zo gaan de dagen niet vooruit natuurlijk.

   Like

 1. Ik weet dat voor jou de koude extra lastig is. Nog één maandje geduld dan👍.
  Gelukkig deed je toch veel mooie uitstappen.
  Met de koude heb ik minder last, maar het grijs, grijzer, grijst weegt wel op me.
  Maar we schuiven op. Maar zijn dan ook weer wat ouder ….
  En heb je een reis kunnen plannen?

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha Myriam, ik ben net zo blij als u dat januari voorbij is! <het feestgebeuren en het weer is helemaal aan mij voorbijgegaan, maar wat ik wel merk is dat het om 5.45 pm gisteren nog licht was. Hoera, ik voelde de lente al een beetje komen. Onze reizen staan al vast en ik mis het snuffelen wel een beetje nu alles al zo vroeg geboekt is. Veel plezier voor u met het puzzelen van een mooie reis .

  Geliked door 1 persoon

  1. In februari heb ik dat gevoel zo niet. Allee, gewoonlijk toch. Als ik zo eens mijn foto’s bezie van de afgelopen jaren dan zijn er toch meestal al enkele mooie dagen in februari. Laat ons daar maar naar uitkijken. En aar onze lunch natuurlijk!

   Like

 3. Het is altijd wel zielig hè, zo een klein ziek mannetje op de bank. Dat is hier wel veranderd na die nare, vieze ziekte van de afgelopen jaren: er wordt niet meer gelet op zieke kleinkindjes. Zowel mijn ma als ik hebben toch wel wat problemen met gevoelige luchtwegen, en proberen waar mogelijk nog steeds vieze beestjes te vermijden.

  Ik vind januari ook altijd veel te lang duren. Februari is letterlijk korter, maar duurt soms ook te lang. Ik wacht op maart.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ach zo sneu zo’n ziek manneke opgerold op de bank. Fijn dat je even zijn leed kon verzachten.
  Gelukkig heb ik nooit zo’n last van januari. Stond dit jaar wél wat later op dan ik gewend ben dat maakt dan toch dat de dagen omvliegen. Wel heel fijn dat ik sinds 2 weken weer de vogels hoor als ik nog in bed lig en dat het rond etenstijd ’s avonds nog niet helemaal donker is op een beetje zonnige dag.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ook hier was het een maand met mixed emotions. Ik kom daar later nog wel eens op terug. Nu is februari daar en gaan we zien wat de winter ons verder nog brengt. De dagen worden weer wat langer, dat haalt mij wat uit de dips van de vorige maand. Ik kan maar slecht tegen dat grijze weer, de donkerte en dat i.c.m. al dat negatieve nieuws over de oorlog, de klimaatextremisten, de immigratie en zo meer. Maar dat ligt vast alleen aan mij….Vrouwlief plant weer een verre reis. Van mij mag ze. Ik ben uitgevlogen na vele honderden uren overal heen…

  Geliked door 1 persoon

 6. Weinig gedaan zeg je? Best nog veel, en zo´n lange januari maand ik vind het niks. Och arm ventje altijd zo zielig een ziek kindje. Oh wat verlang ik naar een warmere dag, meestal wel in maart. Mijn zusje uit Griekenland beeld-belde deze week, ze zat buiten aan tafel in een zomerjurk…het moest verboden worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. En? Heeft Vakantie Expo je een nieuwe reisbestemming opgeleverd?
  Januari was ronduit een kutmaand. (Al was ik ondanks dat toch aardig productief.) Met mijn excuses voor het grove taalgebruik, doch laten we een kat een kat noemen, nietwaar?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: