Zomaar een zaterdag

Hier zit ik dan, moederziel alleen.

Manlief is de laatste tijd in wandelmodus en gaat nu, behalve enkele keren per week fietsen met een van zijn fietsclubjes, ook te voet op stap. Op zijn eentje trekt hij dan de heide in.

Vandaag stapt hij de wandeling Ree, vierentwintig kilometer. Die blijft dus nog wel even weg. (*)

Vader en zoon zijn op dat vlak heel erg aan elkaar gewaagd trouwens. Al verkiest zoonlief het wat technischer (en uitdagender) werk, zowel te voet als op de fiets.

Gisteren was het acht jaar geleden dat manlief zijn heup brak door een uitschuiver op een ijsplek toen hij ’s morgens om 6u naar het werk fietste langs een slecht verlicht fietspad. De diagnose: heup gebroken. De oplossing: een volledige heupprothese.

Gelukkig dat het allemaal kan en bestaat want na twee maanden fietste hij weer, dankzij doorgedreven revalidatietherapie. Hij merkt er nu ook niets meer van buiten dat het scharnier af en toe eens piept als hij zich bukt. Niks om je zorgen over te maken zegt de orthopedist.

Ik laat hem dus lekker stappen. Zolang ik zelf niet mee moet is het mij allemaal goed. 😉

(*) Hij was al snel terug. Bedacht dat hij nog wat te doen had en heeft de wandeling Schaap (12 km) gelopen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

51 gedachten over “Zomaar een zaterdag”

 1. Wat ben ik jaloers! Waar is de tijd dat we ook zo’n tochten aan konden?
  Toen we hier kwamen wonen, lukte een keer of 3-4 in de week nog een wandeling van dik 10km. Zes jaar later moet ik een goeie dag hebben om voorbij de 5km te geraken. Onlangs – door een verkeerde afslag te nemen in het bos – tegen ’s avonds en met een flinke rustpauze, 7,5km op de teller gezet. Drie dagen kreupelen en twee avondlijke tramadols later was ik terug een beetje menselijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij mij hangt het er vanaf waar. Heb gisteren in Antwerpen nog 6 km gestapt, zonder enig probleem. Op de heide ben ik na 3 km al aan het puffen. Er is daar ook niks te zien behalve bomen en zand. Ik vind dat saai. Mijn mannen vinden dat geweldig.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wij zijn ook grote wandelliefhebbers, zal blij zijn als het terug kan.
  Ik lees “graag” over de heup van je man, al is mijn mentale toestand momenteel niet zo optimaal. Ik kan me momenteel niks voorstellen bij terug helemaal de oude te zijn, blijf ook erg bang en denk dat ik van alles voel dat niet ok is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat dat laatste wel normaal is in de gegeven omstandigheden. Voor de artsen is het wel een heel courante operatie maar als patiënt voelt dat toch anders.
   Ga je naar de revalidatie? Ik voerde mijn man 3x per week naar het ziekenhuis voor zijn oefeningen, al direct van de eerste week na de operatie. Dat vond de orthopedist beter dan bij de kinesist. Na 3 weken had hij zijn krukken al niet meer nodig.
   Ik hoop dat je je snel beter voelt.

   Like

 3. Dat zijn flinke wandelingen die hij maakt. Zelfs 12 km is nog flink. En dat allemaal met een nieuwe heup. Het is een goede heup en hij is zeer goed gerevalideerd, zoveel is zeker. Fijn dat hij er nog zoveel van geniet. Mijn echtgenoot is een zwemmer. Hij zwom bijvoorbeeld deze week 13 km. Pfff… ik doe het hem ook niet na.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn man doet eigenlijk alle sporten graag. Hij heeft toen hij jong was nog op hoog niveau geroeid. Nu is het vooral fietsen en stappen (want het is geen wandelen wat hij doet). Zoon treedt in zijn voetsporen. En kleinzoon rijdt ook al met een echte mountainbike.

   Geliked door 1 persoon

 4. Nou 12 kilometer is is ook een flinke wandeling daar hoeft hij zich niet voor te generen. (doet hij ook niet natuurlijk) Lijkt me heerlijk hoor op de heide wandelen. Ik heb ooit ook wel zulke lange wandelingen gemaakt maar dan meestal door de duinen. Dat is voor jou misschien ook wat afwisselende dan de heide. 😉

  Geliked door 1 persoon

     1. Nee hoor ik begrijp je niet verkeerd, om te wandelen heb jij andere dingen nodig om je aandacht af te leiden van het lopen, en dat is prima. Heb ik van jou geen “last” op zonnige dagen in de duinen, mooi toch? 😉

      Geliked door 1 persoon

 5. Wij zijn afwisselend wandelaars en af en toe fietsers als het weer het toelaat. Ik ben van de stadswandelingen omdat ik dan onderweg kan rondkijken en fotograferen en de lokale horeca kan zorgen voor faciliteiten of invulling van evt honger of dorst. Vooralsnog staan het weer en de fysieke conditie van vrouwlief even niet toe dat we al te lang wandelen, maar we trachten dat wel elke dag even te doen. Frisse neus is nooit weg natuurlijk…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ook niet hoor. Hij heeft hem trouwens ook niet gelopen. Realiseerde zich onderweg dat hij nog wat dringends te doen had. Maar het staat wel op zijn programma voor een van de volgende dagen/weken.

   Like

 6. Ik kom overal een beetje lezen maar reageer weinig, dezer dagen. Maar: je blogpost bleef in mijn hoofd hangen, ik heb er zo’n beetje het “liefde is…” gevoel bij, zo van die tekeningetjes van vroeger 🙂 Heel mooi.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: