Wegwerpmaatschappij

We vallen in kosten. Onze verwarmingsketel moet vervangen worden. Het is te zeggen, er is een duur onderdeel stuk. Het onderdeel en de werkuren voor het demonteren en vervangen zijn zodanig duur dat een nieuwe ketel de betere optie is.

Onze ketel is 14 jaar oud. Vroeger gingen die dingen tientallen jaren mee. Onze vorige was minstens 30 jaar oud. Nu worden ze gemaakt (geprogrammeerd) om een tiental jaar mee te gaan, wist de technieker te vertellen. We hebben dus nog chance!

Eens kijken of we nog een premie kunnen lospeuteren van de Vlaamse Overheid …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Wegwerpmaatschappij”

 1. Oeie, dat wordt een dure aangelegenheid, maar je kan er niet zonder. Brute pech dus. Niets gaat nog lang mee, de dag van vandaag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, maar wij zijn ongehoorzaam en blij dat we een houthaard hebben.
   En ik denk dat het ook wel van merk afhangt. Nu wordt het een Vaillant. Heeft toch een betere reputatie dan Buderus (wat we nu hebben).

   Like

 2. Wij hebben ook een nieuwe HR-ketel aangeschaft toen we hier een jaar geleden kwamen wonen. Ons verbruik is sowieso laag, maar dat ligt niet persé aan de ketel. We stoken niet veel. Benieuwd hoe lang hij zal meegaan… vermoedelijk tot we van het gas afgaan? Hier wordt gevraagd om op termijn over te schakelen op warmtepomp.

  Geliked door 2 people

 3. Is het een gas- of stookoliebrander? Dat scheelt nogal in aankoop. Wij lieten onlangs ook een nieuw exemplaar installeren, gas, een hoogrendements-condensatieketel.
  Wie nog met mazout verwarmt, zal moeten overschakelen op gas als die nutsvoorziening al in de straat ligt. Enfin, dat vernam ik onlangs.
  Succes!

  Geliked door 1 persoon

 4. Gelukkig nu, ik rees dat er over een jaar of vijf gewoon niet meer aan te komen is in de zucht ons allemaal van het gas af te halen. Maar ik hoop dat het meevalt en je snel weer een werkende ketel hebt.

  Geliked door 2 people

 5. Toen partner hoorde dat over paar jaar cv ketels niet ,meer verkocht mogen worden heeft hij een reserveketel gekocht, zelfde maat aansluiting etc als wat er nu hangt. Komt uit een van de huizen die in een straat gerenoveerd werd en warmtepompen werden geinstalleerd. Hij houd van dingen in reserve te hebben.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jammer van de onverwachte kosten, maar ja met koude voeten zitten is ook niet alles.
  Eenmaal betaald ben het alweer snel vergeten is mijn ervaring

  Geliked door 1 persoon

 7. En in principe zijn de producenten maar 7 verplicht om onderdelen te kunnen leveren, dacht ik. Ik krijg het daar ook altijd van op mijn seskes.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: