WinterFloridylle & Wintersfeer

Zoals eerder al geschreven, brachten wij op 5 en 6 januari een bezoek aan bovenstaande events.

WinterFloridylle
De website van de Plantentuin in Meise beloofde een magisch sprookjesbos: “het betoverende lichtfestival WinterFloridylle neemt je mee op een tocht van 3,5 km langs prachtige lichtinstallaties. Piet Goddaer componeert alle muziek voor deze editie van WinterFloridylle en dompelt je onder in een sensationele muzikale ervaring“.

Aldus de website. In realiteit was het een modderige bedoening in een pikdonker park waar je bij momenten bijna je nek brak. De lichtinstallaties lagen ook allemaal vrij ver uit mekaar en wij vonden het niet echt de moeite van de verplaatsing waard. Ook de muziek sprak ons niet meteen aan.

Toch wat foto’s.

Ik had medelijden met de juffrouw die daar zo mooi stond te kwelen met haar voeten in het water …

Wintersfeer
Bloemenkunst in het Sint-Janhospitaal in Damme door de internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel“.
Ik kende Frederiek Van Pamel niet, maar ik hou wel van bloemen. Al vond ik dit meer groene takkenkunst dan bloemenkunst. Inherent aan het seizoen uiteraard. Al bij al vond ik het, op enkele stukken na, nogal bombastisch.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “WinterFloridylle & Wintersfeer”

 1. Jammer van het modderig parcours, want die lichtinstallaties lijken me wel mooi. Ik hou ook van bloemencreaties, maar deze lijken me inderdaad heel zwaar. Simpel en licht is voor mij al voldoende.
  Maar je had twee boeiende uitstapjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb het niet goed kunnen zien maar mijn man zei dat ze echt met haar voeten in het water stond. Ik hoop dat ze dan tenminste toch rubberlaarzen aan had.

   Geliked door 1 persoon

 2. De winterflorydille lijkt heel mooi op je foto’s, maar je moet er natte voeten voor overhebben.
  Frederiek Vanpamel zal volgend jaar (dit eindejaar, eigenlijk) zijn kunsten vertonen in de Brugse binnenstad – zijn werken zullen beter tot hun recht komen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook de Floriade 2022 in Almere werd met veel mooie woorden aangeprezen. In werkelijkheid was het een treurige en dure gelegenheid…Maar ja, als vmlg reclamemaker weet ik wel hoe die dingen moeten worden aangeprezen natuurlijk…

  Geliked door 1 persoon

 4. Al een paar keer bezochten we exposities van Van Pamel. Telkens vonden we ze eerder teleurstellend. Sindsdien laten we zijn bombastische uitspattingen links liggen.
  Ik had verdorie geen idee dat er ook in Damme een Sint-Janhospitaal is. Dat van Brugge is me daarentegen genoegzaam bekend.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik neem aan dat de dame het alleen maar uitgilde van de kou, dat moet haast wel. Jammer dat het wat teleurstellend was als zien de verlichte elementen er op de foto’s nog best aardig uit. Maar je ziet er misschien minder van als je goed op moet letten dat je niet plat in de modder valt. 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh grut ja daar zou je sowieso koude voeten van krijgen…zo´n kwelende madam. Het lijkt een beetje op De Schone Schijn in Rotterdam, daar zijn wij in oktober 2019 naar toe geweest, prachtig en gelukkig niet achterlijk druk.
  De bloemen zijn inderdaad wel wat overdreven, de groene bollen die daar hangen zijn wel smaakvol.
  Wist ook niet van een St. Janshospitaal in Damme. Vroeger als klein kind was een dagje Damme het uitje voor mijn moeder. We zijn er september 2020 nog eens geweest, Chris kende het niet, helaas was toen veel gesloten vanwege de pandemie en liep iedereen met een mondkapje op. Onze goesting om verder te wandelen was toen snel verdwenen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ah, De Grote Schijn. Ja, dat is mooi. Is een realisatie van mijn neef en zijn bedrijfje Thinklight. Heel klein begonnen met de Grote Schijn in Antwerpen een jaar of zes, zeven geleden en nu doet hij ook Rotterdam en Arnhem.
   Die groene bollen van Van Pamel vond ik ook het mooiste.

   Geliked door 1 persoon

 7. Bekende neef dus!
  Toch vind ik je foto’s wel erg mooi.
  Wij zijn tijdje geleden alweer bij een lichtfestival in Garderen geweest.
  Het heeft altijd wel wat vind ik.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: