Week 1/2023

De eerste week van het nieuwe jaar zit er op.

31 december
Op de laatste dag van het oude jaar zijn we, nadat de nieuwjaarszangertjes gepasseerd waren, naar de cinema geweest. Een vriendin bood twee tickets aan op Facebook en wij wilden al langer de film ‘Onze Natuur‘ gaan kijken, maar wij hebben altijd een zetje nodig om op regenachtige en winderige dagen ons kot uit te komen. Dit was een goed zetje, en het was een prachtige film met mooie muzikale omlijsting en de aangename vertelstem van Matteo Simoni. Hij had van mij best nog een uur langer mogen duren!

1 januari
kwamen onze kinderen nieuwjaar wensen. Kleinzoon, toch nog altijd verlegen, zegde zijn nieuwjaarsbrief op. Speciaal uitgezocht voor oma en opa, met de tekening van een rosse kater op de kaft. En natuurlijk waren er cadeautjes voor iedereen. Het werd een prettige middag, maar de feestelijkheden waren nog niet ten einde want …

2 januari
werd dit mooi-ventje-van-toen veertig. Ik kan nog altijd niet bevatten dat ik een kind van veertig heb. Zo voel ik me zelf vaak nog …

Na veel twijfelen heeft hij toch een klein feestje gegeven. Hij is niet zo van het feesten (wij ook niet), maar zijn veertigste, dat kon hij toch niet zomaar voorbij laten gaan vond zijn vriendin.

3 januari
had ik – op verzoek van mijn tandarts, wiens trukendoos om mijn ongemak/pijn te verlichten, leeg is – een afspraak bij een (derde) tandarts-protheticus in Antwerpen. Volgens mijn tandarts een autoriteit op het gebied van ingewikkelde protheses. Elke keer weer dat sprankeltje hoop, dat dan toch de kop weer ingedrukt wordt want ook deze super vriendelijke man kan me niet helpen. Zowel mijn chirurg als mijn tandarts hebben prima werk geleverd en het resultaat is wat het is.

4 januari
reden we zouden we in de namiddag naar Knokke rijden. Ik had de week ervoor een hotel gereserveerd omdat we het vuurwerk op het strand wel eens wilden zien (en zin hadden in een kort tripje). Eén keer reserveer ik eens zonder annuleringsgarantie en is het geen weer om een hond door te jagen. Woensdag las ik op sociale media dat het vuurwerk vanwege een verwachte 6 à 7 Bft niet zou doorgaan. We hebben nog even getwijfeld: óf Knokke in de regen en de storm zonder vuurwerk, óf geld kwijt. We besloten voor de korte pijn: annuleren en geld kwijt maar ik heb mijn lesje weer geleerd.

Wij, en logeren aan de Belgische kust, het is geen ideale combinatie. Getuige ons gezinsweekend van september 2020.

5 januari
had ik voor ’s avonds tickets gekocht voor WinterFloridylle in de Plantentuin van Meise. Het klank- en lichtspel neemt je mee op een tocht van 3,5 km langs lichtinstallaties die speciaal voor deze gelegenheid zijn ontworpen. De ene installatie was al geslaagder dan de andere. De muziek werd gecomponeerd door Piet Goddaer.
Voor wie ooit “De Grote Schijn” in het Rivierenhof in Deurne/Antwerpen al bezocht heeft … het event in Meise is eigenlijk een flauw afkooksel.
De hele dag was het droog geweest, tot we moesten vertrekken. Maar we zijn toch gegaan en tegen dat we daar waren was het gelukkig opgehouden met regenen.
Ik wijd er een apart fotologje aan. Alvast een teaser.

6 januari
is en blijft een moeilijke dag. Altijd blij dat die voorbij is.

’s Avonds zou er opnieuw vuurwerk zijn in Knokke en als ik iets in mijn hoofd heb … Dus zijn we toch nog naar zee gereden, maar eerst bezochten we Wintersfeer in Damme, bloemenkunst van Frederiek van Pamel in het Sint-Janshospitaal. In de late namiddag zijn we naar Knokke gereden en hebben we genoten van prachtig vuurwerk op het strand én van een heerlijk diner uiteraard.

Deze is voor jou, mam. Jij hield zo van vuurwerk.

7 januari
waren we nog eens gewoon thuis. Er moesten nodig wat huishoudelijke taken verricht worden. En het is ook gewoon fijn om thuis te zijn.

En ondertussen wachten we nog steeds tot de donkere helleborus zijn mooie bloemen laat zien.

En zo was de eerste week van januari heel snel om.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

37 gedachten over “Week 1/2023”

 1. Waow, een leuk gevulde week die smeekt om meer van dat in 2023. Ik heb besloten omvoor mezelf terug een bucketlijstje op te maken van dingen die ik wil doen in 2023. Maar ik begin bij onze Canadareis in juni. Tegen dan zou ik genoeg gerevalideerd moeten zijn. Ik wens je hierbij een super 2023.

  Geliked door 1 persoon

 2. Op 4 januari waren wij dus wél aan zee, afgesproken was afgesproken. En we zijn niet buiten geweest, we stapten 50 meter en werden nat omver geblazen. Niets gemist dus, behalve het hotel 😦.

  Geliked door 1 persoon

  1. Niks gemist, dat dacht ik al. En net nog goed nieuws gekregen. Het hotel heeft de annuleringskost meer dan gehalveerd. Dat is nog eens service!!

   Like

 3. een druk weekje met van alles wat , de natuur zien in een prachtige film tot de natuur voelen aan de kust
  een feessie en een hopelijk geslaagde ingreep bij de tandarts
  nu thuis genieten van wat rust
  fijne zondag groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat je noemt een week vol mixed emotions. Dat boeken zonder geld terug overigens overkwam ons twee jaar geleden door het Corona-gedoe toen onze trip met lieve vrienden naar Aken niet door kon gaan. Maar ach, je neemt het verlies en kniest over wat je wellicht mist, maar er zijn erger zaken. En die beschreef jij ook prima… Overigens was de 6e voor mij meer een feestdag, maar dit terzijde. Jouw verdriet wordt daar niet minder om…

  Geliked door 1 persoon

  1. Kreeg trouwens net bericht van het hotel dat ze de annulatiekost (1 nacht) meer dan gehalveerd hebben. Is dat nog eens goed nieuws!

   Like

    1. Hij is niet zo van het feesten (wij ook niet).Ik ook helemaal niet.. Mijn kinderen weten dat ze voor mij nooit een verassingsfeest moeten geven.
     Bij sommige familieleden wordt de jarige dan misleid en ergens naar toe geleid en dan komt die plots een terecht tussen toeters en hoedjes van de aanwezige familieleden .Ieder zijn meug.. Maar als ik gevierd wil worden zal ik zelf wel iets organiseren. ( niet dus). Ik geef wel etentjes voor de kinderen hun verjaardagen.

     Geliked door 1 persoon

     1. Moeilijk als je schoonfamilie (die van mijn zoon, in dit geval) wel van feesten houdt. Daarom was het maar een klein feestje, kwestie van de kerk in het midden te houden.

      Like

 5. Wat een drukke maar leuke week! De laatste weken heb ik de cinéma ook een beetje herontdekt. Vroeger boekte ik altijd zonder annulatiemogelijkheden, maar dat doe ik niet meer sinds de coronacrisis. Mooi dat het hotel je is tegemoet gekomen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een heerlijke start van 2023. Uitgezonderd de teleurstelling bij de tandarts. Maar goed het proberen waard. Zo´n service van het hotel valt zeker te prijzen. Ja als je kind ineens (nou ja ineens) 40 jaar op de teller heeft staan dan denk je OOPS gaat wel heel snel.
  In onze tuin staat ook een helleborus vol verwachting te wachten op een eerste zonnestraal, joepie het voorjaar komt er aan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: