Jaaroverzicht 2022

Na twee covid-jaren zou 2022 het jaar van de Vrijheid worden. Zou, zeg ik wel want er waren nog redelijk wat beperkingen. Reizen bijvoorbeeld was in het begin van het jaar nog een heel gedoe. Je moest of een vaccinatiecertificaat of een herstelbewijs kunnen voorleggen, ofwel een PCR-test laten afnemen én de papierwinkel moest in orde zijn (inreisformulier, PLF-formulier, …). In de loop van het jaar werd het ook duidelijk dat covid nog niet de wereld uit was. De cijfers stegen opnieuw torenhoog.

Op 24 februari brak de Russisch-Oekraïense oorlog uit. Het was de start van het grootste militaire conflict in Europa sinds WO II. De beelden van de bombardementen en de miljoenen vluchtelingen hebben niemand onberoerd gelaten.

De gas- en elektriciteitsprijzen swingden de pan uit en de inflatie bedroeg op een bepaald moment maar liefst 12%.

En dan was er ook nog #woke, LGBTQIA+ en de klimaatklevers. Zucht voor die laatsten. Een leuk woord, maar wat denken ze zo te bereiken?!

Op persoonlijk vlak was er niets dat eruit sprong, niet positief en niet negatief. Het was een gewoon gematigd jaar met een veel te hete zomer, dat wel.

Gezondheidsgewijs was er geen verbetering, eerder het tegenovergestelde, maar mijn controles waren gelukkig altijd goed. Dit in tegenstelling tot drie nichten die in de loop van het jaar de diagnose kanker kregen. K**ziekte!

Wat het sociale betreft was het voor mij nog heel erg zoeken na twee wel heel stille jaren. De behoefte aan veel sociaal contact bleef uit. Onze overjaarse jeugdclub organiseerde best al wat activiteiten maar veel zin om deel te nemen hadden we nog niet. We hielden het bij eetafspraken met een paar goede vrienden.

Mijn sportieve kant, voor zover ik die heb, laat zich zien in wandelen en fietsen.
Strava zegt me dat ik 2.481 kilometer gefietst heb, dat is 11 kilometer minder dan in 2021. De hitte tijdens de zomermaanden zal daar wel iets mee te maken hebben. Ik heb daarentegen wel 66 kilometer meer gestapt, in totaal 270 kilometer. Doel bereikt, denk ik dan.
Strava blijft een fantastisch leuke en, voor mij, motiverende app.
Op naar een nieuw sportief jaar!

Al bij al was het voor ons wel weer een goed reisjaar. We zijn vaak weggeweest, soms kort, soms lang. We hebben gefietst en gewandeld in binnen- en buitenland. Daar genieten we allebei heel erg van.

Aan foto’s geen gebrek, aldus hierna een impressie van onze activiteiten. Ik heb ze in twee slideshows gezet: eentje Benelux en eentje Frankrijk/Spanje. Het is een beetje een rommeltje geworden vrees ik …

Fijne jaarwisseling!!!


Voor mijn archieven:
Januari – 1 nacht hotel My, Malmédy
Maart – 10 nachten H10 Big Sur, Tenerife
April – 3 nachten Van der Valk, Emmeloord
Juni – 1 nacht Ibis Styles, Mâcon
Juni – 7 nachten Le Petit Ramsès, Sainte-Maxime
Juni – 3 nachten Les Alizés, Évian-les-Bains
Juli – 2 nachten hotel Bornholm, Terschelling
Augustus – 1 nacht Parkhotel, Izegem
September – 2 nachten B&B De Passant, Breskens
Oktober – 31 nachten app. El Lagar, La Cala de Mijas, incl. 2 nachten B&B Cádiz
November – 2 nachten Van der Valk Cuijk, Nijmegen

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “Jaaroverzicht 2022”

 1. Fijne samenvatting van jouw jaar ! Toch weer mooie dingen gedaan .. kunnen ze niet meer afnemen .. samen genieten .. blijft belangrijk.
  En nu weer nieuwe plannen maken ..
  Ik geniet mee ..

  Geliked door 1 persoon

 2. een mooie terugblik
  en nu vooruitkijken , wat zal het komend jaar ons brengen
  ik hoop op positief nieuws voor je 3 nichtjes
  en voor m’n broer bij wie onlangs ook dar vreselijke K is geconstateerd

  wens jullie een fijne jaarwisseling en een gezond 2023

  Geliked door 1 persoon

 3. Het leven zoals het is, met ups en downs. Maar in de ‘grote wereld’ gebeurde toch wel te veel, we beseffen nu dat we in een luxetijd leefden. Even met de voeten terug op de grond.
  Heel mooi om zien hoe jullie veel prachtige plaatsjes ontdekten en ik ben ervan overtuigd, nieuwe plannen rijpen?😉
  Een fijn oud jaar en nog fijner nieuw jaar.

  Geliked door 1 persoon

 4. Blijft leuk om zo’n toch ingewikkeld jaar in een beknopt verhaal samen te vatten. Jouw activiteiten weer heel anders dan die van mij, maar dat hoort ook zo natuurlijk…..:) Fijne jaarwisseling voor jullie….

  Geliked door 1 persoon

 5. bijna 2500 km en 63 nachtjes van huis… wow…. ik doe het je niet na… petje af hoor !!

  Dank voor je wensen en van harte hetzelfde met bovenal een top-gezondheid en bijbehorende conditie zowel fysiek als mentaal.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het was een bewogen jaar, waarin we ons we eens wat zorgen maakten, niet.
  Maar jullie hebben veel mooie trips en tripjes gemaakt 🙂 Goed gefietst, ik heb het dit jaar lang zo goed niet gedaan! Maar ook fan van Strava, haha!
  Bij jullie rijpen plannetjes, bij ons ook. Zin in!
  Een mooi oud en nieuw gewenst, Myriam en Maurice, ik hoop dat 2023 veel moois mag brengen. En dat de gezondheid of de kwalen eraan gelieerd, in positieve zin mogen evolueren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jullie hebben mooie uitstapjes gemaakt.
  Ik wil je het allerbeste wensen voor 2023 en ik hoop met heel mijn hart dat je qua gezondheid geen tegenslagen meer zal hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bedankt voor al je mooie foto’s Myriam. Ze kunnen zo in een reisbrochure. Vooral de beste wensen voor je gezondheid in 2023. Ik hoop dat er dingetjes zijn die mogelijk nog wat verbetering brengen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Leuk zo’n overzicht. Je hebt toch leuke dingen kunnen doen afgelopen jaar! Ik hoop dat je gezondheid komend jaar stabiel blijft of verbeterd als dat mogelijk is. Fijne jaarwisseling en een goed 2023!

  Geliked door 1 persoon

 10. Fijn om veel van je dit jaar geposte plaatjes eens terug te zien – jullie maakten prachtige uitstappen !! Hopelijk wordt 2023 op medisch vlak toch beter dan 2022, ik wens het jou/jullie van harte toe!

  Geliked door 1 persoon

 11. Je foto’s zijn altijd mooi om naar te kijken en vooral bij je reizen geniet ik er van omdat wij er hoogst waarschijnlijk nooit zullen komen.
  We hadden vooral een rustig jaar, partner vind het prima zo, maar ik vind het wel wat saai., We hebben hele oude hond en pas als zij er niet meer is zullen we een reis gaan plannen. Midden zomer ging ze wat achteruit, maar nu blijft ze heel stabiel en geniet duidelijk nog van alles, en wij van haar, maar een volgende kerst zal ze niet meer halen en we gaan ook niet met haar teuten als ze iets ingrijpends erbij krijgt.
  Wat voor vakantie het zal worden is ook lastige keuze, we kunnen niet meer in stadjes rondlopen en wandelingen maken. Alles zal met auto moeten en ik kan niet meer op gewone fiets rijden, heb nu driewieler, dus ter plekke huren zal ook niet kunnen. Maar verder niet klagen we leven door en zijn redelijk gezond verder op bewegen na

  Geliked door 1 persoon

  1. Weet je, je hoeft helemaal niet de halve wereld over te reizen om te genieten. Wij genieten eigenlijk nog het meest van onze korte fietsvakanties in Nederland.
   Ik hoop dat dat voor jou ook nog kan. Maar eerst juliie hond nog een mooie oude dag bezorgen. 🐶

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: