De kerstdagen

De kerstdagen, ze zijn alweer voorbij. Kerstavond en kerstdag, want tweede kerstdag is in België een doodgewone werkdag.

Het is, zoals altijd, rustig geweest. Wij zijn niet van die drukke feestvierders.

Kerstavond hebben we onder ons twee thuis doorgebracht. Ik had er een tapas avondje van gemaakt. Veel lekkere kleine hapjes, een goed wijntje erbij, …

Wat we gegeten hebben, vraagt u?

Uiteraard alles in mini versie.

We aten ‘in schuifkes‘ en keken ondertussen naar Vrede op aarde en wat afleveringen van Ik vertrek die nog op de digicorder stonden.

Kerstdag waren we met heel ons gezin bij mijn broer. In totaal tien man/vrouw. De ‘jeugd’ (zoon, nog net 39, schoondochter 36, nichtje 32, neef 29 en neefje 28) troepte al snel samen. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, zeker met kleinzoon als animator! Hij had een heel arsenaal aan speelgoed bij. En broer had het ‘Jengaspel’ bovengehaald. Het waren soms net zes kinderen bij elkaar.

Mijn broer en ik waren keukenbrigade voor voor- en hoofdgerecht, mijn schoonzus had het dessert voor haar rekening genomen. We hadden al veel op voorhand gedaan zodat we toch het grootste deel van de tijd mee aan tafel hebben kunnen zitten.

Broer had een gigantische borrelplank samengesteld voor bij het aperitief, voor elk wat wils. Als voorgerecht hadden we een garnaal- en een kaaskroket en als hoofdgerecht Normandische tongrolletjes voor de viseters en hertenkalf voor de vleeseters. Met aardappelkroketten uiteraard, en mini groentjes. Geen kerst zonder kroketten! En ook het dessertbuffet werd door iedereen gesmaakt.

Na twee jaar niet echt kerst te hebben kunnen vieren was dit weer ouderwets gezellig.

Toen we afscheid namen kregen we elk nog een fortune cookie. Op het mijne stond:

Geluk is gemaakt van heel veel dromen en een beetje werkelijkheid.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

48 gedachten over “De kerstdagen”

 1. Het leest al zo lekker, dan zal het super hebben gesmaakt. Vooral die gezelligheid van allen samen is gezellig na die rare voorbije jaren.
  Een Fortune cookie heb ik even moeten opzoeken, ik kende het niet echt, maar er stond bij jou een waarheid op.

  Like

 2. dat was een geslaagd kerstfeest , maakte de oudere jeugd zelfs weer tot kind , nu dan zijn pa-ma-opa-oma ook blij 🙂
  in schuifkes zocht ik ff op 🙂 , heerlijk alles mak an , groot gelijk
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij verdeelden de dagen tussen familie en vrienden. En aten en dronken in gezelligheid en sfeer het nodige om de Kerstgedachte om te zetten in een zekere vrolijkheid. Overigens zonder alcohol, want dat is even off-limits als je nog moet rijden uiteraard. Kleine presentjes uitgewisseld, besproken wat de wereld ons allemaal voorhoudt en waar de politiek compleet faalt. Maar alles met een glimlach op de wangen. Nu ff uitbuiken en terug naar normaal. Een nieuw jaar lonkt en op de radio volgen we de Top2000 van dit jaar. Heerlijke muziek….

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij ons is de jaarwisseling met broers en zussen…kerst met kinderen en 8 kleinkinderen (2 honden) een uitdaging ieder jaar weer. We hebben de kleinkinderen met de pizzarette aan een aparte tafel gezet en het was een groot s6.
  Ze vonden het leuk en alles lekker haha
  Wij als volwassenen ook met 8 een brunch waar eenieder wat aan bijgeleverd had.
  Och dat culinair komt ook wel weer als ze allemaal groter zijn haha
  Ziet er goed uit jullie hapjes 🙂
  Genieten volop 🙂
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Ook bij jullie was iedereen tevreden dus. Zo moet het.
   Met oud & nieuw zijn we weer onder ons twee. Ga ik weer lekkere hapjes maken.
   We hebben 13 januari nog een verlaat nieuwjaarsfeestje met de schoonfamilie.

   Geliked door 1 persoon

 5. Zó fijn dat het allemaal weer kan. Gewoon een fijne sfeer als groot en klein zich samen kan vermaken, dat is echt genieten. Je hebt je uitgesloofd met al die kleine hapjes, het ziet er allemaal smakelijk uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik has niet alles zelf gemaakt hoor. Kreeftensoep, daar begin ik niet aan. Dat kan de chef van een restaurant hier in de buurt veel en veel beter. En ook de meringues waren niet van mijn hand. Daar bedank ik AH voor want ze waren erg lekker.

   Like

 6. Te onzent zijn er evenmin grote feestmanoeuvres gepleegd met Kerst en op tweede Kerst. (Kerstavond werd alhier verschoven naar de 26e, kwestie van planning met onze visite. Niemand moest die dag werken.) Gezelligheid, toffe babbels en plezanteriën stonden centraal.
  Met de jaarovergang houden we het nog rustiger met slechts een handvol intimi als gezelschap.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een mooie spreuk om het jaar mee af te sluiten, Een geweldig menu zo te zien, fijne dagen met de familie, aldaar een hele boel geluk samengevat in twee dagen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Klinkt allemaal heel lekker en gezellig! Bij ons was het ook rustig: kerstavond met z’n 2, kerstdag mijn moeder en oudste zoon erbij. Oudejaar met z’n 2 en nieuwjaarsdag even bij mijn moeder langs. Nu zaterdag komt de jongste met zijn kroost en dan is het over en sluiten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dan zal je er ook wel stilaan genoeg van hebben zeker? Wij hebben 21 januari nog een verjaardag te vieren (hadden er al een op 2 januari) en dan is het ook even gedaan.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: