Kerst

Krijgen we dit jaar een normaal kerstfeest? Met ons gezin en dat van mijn broer rond de tafel? Laat het ons hopen.

De laatste twee jaar waren echt wel kerstfeestjes in mineur.

Kerst 2020 ‘vierden’ we bij onze kinderen in de tuin, deels in de regen. Zij aan één kant van de vuurkorf, wij twee aan de andere kant. Geen hapjes op grote schalen maar alles in individuele potjes … schoondochter was als de dood om covid te krijgen.
We hadden mekaar dan wel gezien maar gezellig was het niet. Door en door koud waren we.

Kerst 2021 zouden we terug met mijn broer en zijn gezin vieren, maar begin december werd mijn broer opgenomen in het ziekenhuis met covid en tegen kerst was hij nog zodanig zwak dat een gezamenlijk feestje er echt niet in zat. We hebben het dan met ons gezin gevierd, samen aan tafel en lekker warm in huis. Schoondochter haar angst was al geminderd.

Kerst 2022 wordt hopelijk weer normaal. Het menu is samengesteld en alles is besteld. Mijn broer en ik gaan samen kokkerellen. Hij kookt graag, ik kook graag, dat was snel beklonken.

Op hoop van zege(n) dat er weer niks tussenkomt!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

56 gedachten over “Kerst”

 1. Ik weiger nog steeds handen te geven en te kussen. Mijn schoonmoeder heeft me er onlangs eens een hele namiddag voor genegeerd, maar ook morele chantage helpt niet. Ik heb één keer mijn eigen regel niet gevolgd, en ik had het verdorie vlaggen. Dus: nope. Maar voor de rest, hoop ik voor iedereen dat het inderdaad weer als vroeger mag zijn.

  Like

 2. Derde keer, goeie keeer…. dat zeggen ze tenminste toch hé 🙂 Nu maar hopen dat het waar is.
  Ik wens jou en je hele familie alvast een verdiende sfeervolle Kerst toe.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het aas me wat met die pandemie van de dood….. Achteraf viel het allemaal wel mee. Dit jaar mogen we eigenlijk geen lichtjes aan, moeten we koken op 40 graden en moeten in een ruimte zitten bij 15 graden….:) Ik wens je desondanks toch geweldige dagen met de Kerst. En laten we vooral bedenken/gedenken waar het echt om gaan met de Kerst….

  Geliked door 1 persoon

  1. Die pandemie van de dood viel hier toch niet mee hoor. Twee familieleden overleden waarvan één gezonde sportieve man van 60. Dat vind ik toch niet ‘meevallen’ hoor.
   Van alles wat dit jaar niet mag trekken we ons lekker niks aan.

   Like

 4. Vorig jaar hadden wij een vrij normale Kerst qua gezelschap, maar was er voordien ruzie over zelftesten enzo. Allerminst gezellig. Dit jaar lijkt alles weer wat te normaliseren, al hoop ik dat er tegen dan niemand ziek valt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Inderdaad op hoop van zegen, wij verheugen ons ook op een huis vol (klein)kinderen, een volle tafel en gezellig kokkerellen met de zoons in de keuken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bij ons voor het eerst sinds corona een kerstfeest. Maar toch ben ik er zelf nog niet geheel gerust in: ik ga namelijk een paar dagen later op mijn eentje naar Parijs en ik hoop toch echt niet daar ziek te worden … .
  De laatste keer dat ik daar in de winter was, had ik dat namelijk voor. En dat was eerlijk gezegd een beetje eng.

  Ik ben tot nog toe kunnen ontsnappen aan het virus maar het waart wel weer hard rond. Maar ik heb wel al mijn vaccins gehad. Dus op hoop van zegen gaat het allemaal goed.

  Ik wens je alvast een heerlijk kerstfeest toe!

  Geliked door 1 persoon

   1. Nee hoor, maar ik hertrouwd, bijna 25 jaar geleden. Mijn dochter is getrouwd geweest met Hans zijn zoon. Daar twee kleinkinderen van, Bram en Max. Paul, Hans zijn zoon nieuwe vriendin, kindjen bla bla bla. Lijkt een soap soms. 😘

    Geliked door 1 persoon

 7. Nu je het zegt, realiseer ik me dat ik eigenlijk nog steeds niet alles zoals voorheen doe. Een dikke knuffel wel, maar nauwelijks handen en kussen. En ook ben ik voorafgaand aan gepland bezoek bezorgder dan anders om een hoestje of een snotneus op te lopen, want dan is het gelijk weer cancellen…
  Fijne dagen en veel kookplezier!

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad. Wel een knuffel maar geen hand of een kus geven. En automatisch als er iemand hoest of niest een stap achteruit gaan.
   Jij ook fijne feestdagen!

   Like

 8. Indien deze wijze van vieren jouw wens is, dan wens ik het voor je met je mee en zal ik ervoor duimen!!

  Absoluut niet mijn ding dus ik ben al lang blij dat ik dat niet hoef 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: