Fietsen

Bij het scrollen door mijn oude blogposts kwam ik deze tegen.
Zegge en schrijve januari 2016 …


Moet je mij nu zien! Ik zou niet meer kunnen leven zonder mijn fiets. Kop vooruit, verstand op nul en vooral genieten van de omgeving. We hebben in de loop der jaren al zoveel mooie plekken ontdekt op de fiets.

Ik kijk zo uit naar de eerste lentedagen want in de winter fietsen lukt helaas niet. Doet te veel pijn aan mijn gezicht.

Ja, de fiets is intussen mijn beste vriend!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

60 gedachten over “Fietsen”

 1. Mijn fiets staat al jaren met een lekke voorband in de garage en dient nu als tuinkussensdrager. Zelfs als oud ijzer zal ik er geld op toe moeten leggen. Ik was een mooi weer fietser. Niet te veel zon, geen wind, geen regen, geen zadelpijn. Dit vertelde ik aan de fietsenmaker die toen de onsterfelijke woorden uitsprak: u fietst dus nooit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik noem mezelf salonfietser, ongeveer dezelfde condities als die jij stelt. En geloof me, er valt dan best heel veel te fietsen!

   Like

   1. Moet je wel een fiets hebben die het doet. En mezelf kennende geef ik daar geen geld aan uit. Mijn broertje probeert me te overtuigen van een e-bike. Zijn vrouw en haar vriendinnen hebben daar zoveel plezier van. Is een vervanging van hun exorbitante shoppingsessies door heel Nederland. Dus ik kan me het plezier van mijn broertje wel voorstellen. Ik begin er niet aan.

    Geliked door 1 persoon

 2. “Op de rollen” zit ik ook de minuten af te tellen. Is gewoon veel lastiger dan buiten fietsen, ook met iets leuks om te kijken voor mijn neus.
  Grappig toch hoe een mens kan evolueren hè. Meneertje Mertens 10 jaar geleden: wandelen, wat voor zever is dat, je gaat toch gewoon van A naar B als dat nodig is… zie hem nu.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een evolutie😉. Je schrijven zouden mijn woorden kunnen zijn. Nu fiets is nog vaak, maar korte afstanden, op gevaar dat mijn tenen eraf vriezen. Net als jij, het mag terug lente worden, alleen …..we staan nog voor de winter!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind het ook zo heerlijk. Helaas, in de winter te koud. Maar nu kan ik wel al dromen van fietstochten die we in de lente zullen ondernemen. Het is zo’n heerlijk en vrij gevoel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ken je de buff? Ik gebruik die als laag over mijn gezicht en ook de helmmuts (van motoren) helpt tegen de aangezichtspijn. Maar fietsen met de kou is minder fijn. Ik trap extra hard om warm te blijven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja hoor, heb dat allemaal al geprobeerd maar ik kan niks verdragen aan mijn kin en onderkaak. Zelfs de lichtste stof van een dunne sjaal stoort enorm.

   Like

   1. Vervelend voor je. Zit het in Delft ruwheid van het materiaal? Of reageert je huid allergisch op synthetische stoffen? Hydrofielkatoen
    Is tegenwoordig ook in kleur te koop.

    Geliked door 1 persoon

    1. Geen van beide. Daar waar de zenuwen (of spieren??) zijn doorgesneden is mijn huid half gevoelloos en tegelijkertijd overgevoelig voor alles wat er tegenaan komt.

     Like

 6. Maar wel hélemaal top dat je het fietsen herontdekt hebt. Jammer dat het nu niet kan en je kunt alleen maar hopen dat het ooit nog beter zal gaan.
  Knap hoor, ik doe het je niet na, pak de fiets nog hoogstens voor een boodschap in het dorp als ik haast heb maar ik loop liever.

  Geliked door 1 persoon

 7. IK ben een mooiweerfietser. Dit jaar de fiets laten voorzien van nieuwe banden en gaan… Meer gefietst deze zomer dan vele jaren ervoor bij elkaar opgeteld. Vrouwlief kreeg van mij een e-bike, maar dat is niet meteen een succes gebleken. Ze kan er maar niet aan wennen. Maar al met al zijn we best veel weggeweest. Maar als het koud wordt zoals nu en mist en regen/sneeuw over ons heen komen staan de fietsen keurig gestald… Volgend voorjaar nog maar eens kijken….:)

  Geliked door 1 persoon

  1. Net hetzelfde als ik dus. Mijn nickname op Strava is Salonfietser. Dat zegt genoeg denk ik. 😉
   Hoe komt het dat je vrouw niet kan wennen aan de e-bike? Ik zou de mijne niet meer willen/kunnen missen. Op een gewone fiets rijd ik al jaren niet meer. Ben al aan mijn 3de e-bike.

   Like

 8. Sinds ik mijn elektrische fiets heb, kan ik niet meer zonder…. naar het dorp, bib, schoonheidsspecialiste, de winkel, bij vrienden op bezoek… Enkel onze langere fietstochten zijn iets verminderd… ook nog lopen, veel wandelen… hopelijk kunnen we er volgend jaar meer tijd voor vrijmaken.
  Fietsen in de kou is wel niet zo leuk… gelukkig lukken de korte afstandjes nog net.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: