Nutteloze Borden

Zoals jullie al uitvoerig konden lezen bij Rietepietz en Omabaard, hebben wij vorige week een bezoek gebracht aan het Paleis op de Meir in Antwerpen waar de tentoonstelling ‘Burpindale Palace‘ loopt. (Ter info: nog te bezoeken tot 15 januari 2023).

Er was natuurlijk het mooie paleis, alsook de grappige en soms excentrieke bouwsels, foto’s, dekens, …

En ook de ‘Nutteloze Borden’. En daar wil ik het over hebben.

De maker van de nutteloze borden, Kamiel De Bruyne, die zichzelf semi-professioneel onnozelaar noemt, maakt deel uit van het BURP collectief en geeft met zijn nutteloze borden een extra grappige touch aan de tentoonstelling.

Voor hem begon alles tijdens de eerste lockdown. Uit verveling ging hij nutteloze borden ophangen op deuren en op gevels in de Antwerpse straten. Elk bordje heeft zijn verhaal en hij plakt de borden alleen met toestemming van de bewoners.

Dit zijn de nutteloze borden die ik fotografeerde op de tentoonstelling.

Voor zijn vaste rubriek in de weekendeditie van Gazet van Antwerpen plakt Kamiel elke week een nieuw nutteloos bord. Hij plakt trouwens niet op aanvraag, want de aanvragen zijn niet bij te houden. Alles is begonnen als een hobby maar zoals dat zo vaak gaat met hobby’s is het heel erg uit de hand gelopen. Zo heeft hij inmiddels ook in enkele steden en gemeenten al Nutteloze-Borden-wandelroutes uitgestippeld. Ook in Antwerpen uiteraard. Je moet wel heel alert zijn want de bordjes zijn klein.

Alle nutteloze borden die Kamiel voor Gazet van Antwerpen al ophing in de stad vind je hier.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Nutteloze Borden”

 1. Oh…. wat lijkt het alweer lang geleden dat we door het Paleis dwaalden, maar wat wás het leuk! Eén van de leukste bordjes vond ik dat op de spiegel, “nee gij zijt niet de schoonste van het land” extra leuk door dat “schoonste”, als “ollander” zou ik dat natuurlijk nooit zo zeggen. 😉 Misschien heeft deze Kamiel wel persoonlijk gezorgd voor regen, daardoor zochten wij een droog onderkomen. Misschien een klein beetje uit nood geboren maar achteraf had ik het ook op een zonnige dag niet willen missen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een heel tof idee van die man. Humor vrolijkt altijd een mens op. Als ik nog eens in Antwerpen kom, zal ik eens op zoek gaan naar die kleine pareltjes. Geniet de zondag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh! Merci voor de tip! Ik heb maandag een dagje vrij en wil gaan winkelen op zoek naar een jas. En dan ben ik toch in de buurt … Ik ken hem eigenlijk vooral via zijn vriendin Karen Francois die al even maffe toffe dingen doet. Ik loop nog altijd plezier met haar ‘ik wil naar huis’ linnen tasje rond.

  Geliked door 1 persoon

 4. Heerlijk. Kamiel zet duidelijk een smile op de smoel van het leven.
  O ja, ook in onze straat hangt zo’n nutteloos bord: een rode cirkel met daarin het getal dertig op een witte achtergrond. (Groen) lachen geblazen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Dankzij de enthousiaste schrijfsels van Rietepietz heb ik inmiddels een nachtje Antwerpen geboekt eind december. Lijkt me heel erg tof deze expositie.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: