Een sprankeltje hoop

Ik heb komaf gemaakt met mijn lichamelijke klachten die nu al zo’n twee en een half jaar mijn doen en laten bepalen.

Resultaat van een tweede opinie bij een andere handchirurg: ik ga u niet opereren want ik kan u geen beterschap garanderen. Wat u kan doen om mogelijk uw neuropatische pijn te verlichten is vitamine B complex slikken.

Goed, dat weten we dan. Ik blijf me behelpen met een lichte brace voor overdag en mijn handorthese voor ’s nachts.

Resultaat van mijn viermaandelijks opvolgingsbezoek bij de MKA-chirurg en een tweede opinie bij een tandarts-protheticus: zelfde diagnose als mijn eigen tandarts: zwaar overbelaste en ontstoken spiertjes in en rond de mond. Niet met medicijnen op te lossen … dit is al veel te lang aan de gang.
Voorstel van de MKA-chirurg: ofwel inspuitingen met botox om de spieren te verslappen en zo tot rust te laten komen (eventueel in combinatie met de pijnkliniek) ofwel rigoureus de spieren in mijn kin doorsnijden. Dat laatste vond ik nogal drastisch.

Ik denk even na over die botox.

Ik heb weer een sprankeltje hoop.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

29 gedachten over “Een sprankeltje hoop”

    1. Dat doorsnijden van spieren (geen zenuwen) is inderdaad definitief en onherstelbaar. Zenuwpijn is heel moeilijk te behandelen. Ik heb al zware medicatie gehad (Lyrica onder andere). Het hielp niet en de bijwerkingen waren niet van de poes. Ook al andere alternatieve middelen geprobeerd, zoals PEA, een lichaamseigen stof. Hielp ook niet. Vit. B zal zenuwpijnen niet wegnemen maar wel enigszins kunnen verlichten. Als het ook maar een beetje helpt, wil ik het proberen.

      Like

  1. Tja, je mond rust geven is natuurlijk heel lastig, een mens wil tocht wél wat eten. Maar je bent wel érg flink in maar doorgaan dus misschien te snel te veel gedaan al neem ik zonder meer aan dat vloeibaar voedsel toch wel héél lastig is en je conditie geen goed doet. Maar ik ben blij dat je toch weer een beetje hoop krijgt door de extra opinie. Zou fijn zijn wanneer B complex je kan helpen, dat is nog het minst ingrijpend van de nieuwe opties. Het doorsnijden van zenuwen het meest ingrijpend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: