Een sprankeltje hoop

Ik heb komaf gemaakt met mijn lichamelijke klachten die nu al zo’n twee en een half jaar mijn doen en laten bepalen.

Resultaat van een tweede opinie bij een andere handchirurg: ik ga u niet opereren want ik kan u geen beterschap garanderen. Wat u kan doen om mogelijk uw neuropatische pijn te verlichten is vitamine B complex slikken.

Goed, dat weten we dan. Ik blijf me behelpen met een lichte brace voor overdag en mijn handorthese voor ’s nachts.

Resultaat van mijn viermaandelijks opvolgingsbezoek bij de MKA-chirurg en een tweede opinie bij een tandarts-protheticus: zelfde diagnose als mijn eigen tandarts: zwaar overbelaste en ontstoken spiertjes in en rond de mond. Niet met medicijnen op te lossen … dit is al veel te lang aan de gang.
Voorstel van de MKA-chirurg: ofwel inspuitingen met botox om de spieren te verslappen en zo tot rust te laten komen (eventueel in combinatie met de pijnkliniek) ofwel rigoureus de spieren in mijn kin doorsnijden. Dat laatste vond ik nogal drastisch.

Ik denk even na over die botox.

Ik heb weer een sprankeltje hoop.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

39 gedachten over “Een sprankeltje hoop”

 1. Al dat doorsnijden van zenuwen leest wel erg definitief en onherstelbaar. Als een geneesheer je Vitames D voorschrijft is er wel heel weinig aan de hand volgens hem(haar). Dat lijkt me een vreemd advies….

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat doorsnijden van spieren (geen zenuwen) is inderdaad definitief en onherstelbaar. Zenuwpijn is heel moeilijk te behandelen. Ik heb al zware medicatie gehad (Lyrica onder andere). Het hielp niet en de bijwerkingen waren niet van de poes. Ook al andere alternatieve middelen geprobeerd, zoals PEA, een lichaamseigen stof. Hielp ook niet. Vit. B zal zenuwpijnen niet wegnemen maar wel enigszins kunnen verlichten. Als het ook maar een beetje helpt, wil ik het proberen.

   Like

 2. Tja, je mond rust geven is natuurlijk heel lastig, een mens wil tocht wél wat eten. Maar je bent wel érg flink in maar doorgaan dus misschien te snel te veel gedaan al neem ik zonder meer aan dat vloeibaar voedsel toch wel héél lastig is en je conditie geen goed doet. Maar ik ben blij dat je toch weer een beetje hoop krijgt door de extra opinie. Zou fijn zijn wanneer B complex je kan helpen, dat is nog het minst ingrijpend van de nieuwe opties. Het doorsnijden van zenuwen het meest ingrijpend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Fijn dat er wat hoop is. Het is zeker het proberen waard. Dat het resultaat oplevert is mijn vroege kerstwens voor jou.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik krijg eens in de zoveel tijd ook een botoxinjectie.
  Mijn prothese zit onder de borstpier.
  Staat een hoop spanning op.
  En door de botox veel minder, en echt serieus veel minder pijn.
  In mijn geval dan.
  Eigenlijk schrijf ik dit alleen maar omdat er zoveel toepassingsmogelijkheden zijn voor Botox dat je het wellicht kunt proberen.
  Wie weet wat het voor jou kan doen!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: