Draai

Ik heb het moeilijk om thuis mijn draai te vinden na de vakantie.

Iets wat ik in de zes jaar dat ik met pensioen ben nog nooit gehad heb: ik verveel me.

Ja, ik zou de keukenkastjes eens kunnen uitmesten.

Ik zou grote kuis kunnen houden in mijn kleerkasten.

Ik zou de ramen kunnen wassen want de ruitenwasser is niet geweest vorige maand.

Ik zou mijn administratie op orde kunnen zetten en alles wat meer dan 10 jaar oud is door de versnipperaar kunnen doen.

Het blijft allemaal bij ‘ik zou’ want de zin ontbreekt.

Mijn darmonderzoek heeft me ook alweer ongerust gemaakt. Een grote poliep en 4 kleinere weggehaald en over 4 maanden al opnieuw dat vervelende onderzoek. Nu maar hopen dat ik over enkele dagen geen slecht nieuws krijg … Ik heb het zo ongeveer wel gehad met het slechte nieuws.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “Draai”

 1. Vervelend onderzoek niet door de ingreep maar door wat voorafgaat.
  ik heb het al verschillende keren ondergaan. buiten een kronkelige lange darm, divertikels en spastisch colon is het altijd in orde . Kleine poliepjes kunnen na tien jaar uitgroeien tot kwaadaardig . Daarom neem je best om de 5 jaar een coloscopie. Maar denk niet het ergste.

  Like

  1. Ik moet om de vijf jaar omdat mijn grootvader en vader overleden zijn aan darmkanker. Vijf jaar geleden was er niks aan de hand. Nu ineens vijf stuks. Dat baart me wel zorgen.

   Like

 2. Ik snap die onwil tot het maken van zin wel als je in onzekerheid leeft. Wij zitten in een soortgelijke situatie en juist gisteren kwam gematigd goed nieuws na een periode van vervelende zaken om ons te verblijden. Dat je dan geen lust hebt om te doen wat moet dan wel zorgt voor een tevreden glimlach op de snoet snap ik wel. Ik moet me soms ook echt zetten tot….. En dat gaat maar moeizaam….Maar komt vast goed….Wens ik jou ook toe…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik duim duim duim voor goed nieuws, lieve Myriam. Dat van die draai niet vinden, dat had ik zowat na elk verlof. Een zwart gat dat steeds dieper werd. En ja, verveling hoort daarbij, want je zou vanalles kunnen maar pfhuh. Ik hoop dat je snel uit je spiraal naar beneden geraakt. Misschien nadat je het resultaat van het onderzoek hebt. Ik duim duim duim!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb dat nog nooit gehad dat ik mijn draai niet vond na een verlof. Ik ga niet zeggen dat ik er direct invloog (doe ik nooit), maar ik had altijd wel weer zin om lekker te koken en van die dingen. Ook dat ontbreekt nu.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb dat iedere keer. Dit jaar minder, met het nieuwe huis hier. Het helpt ook niet dat je thuiskomt en zo’n korte dagen zijn. Hopelijk komt er nog wat mooi weer en sleept Maurice je mee naar buiten.

    Geliked door 1 persoon

 4. Dat er eerst niks en nu wel wat zit wil niks zeggen hoor…ze halen het weg zodat het niet uit kan groeien tot wat ergers…wel altijd spannend.
  Snap helemaal dat je geen zin hebt in klusjes…eerst maar even de uitslag en dan ga je weer als een speer…toch?

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik begrijp je wel, vakantieblues, heb er eigenlijk elke keer last van…
  Het is zeker stressen als je altijd opnieuw onderzoeken moet laten doen, dan kunnen “wij” wel zeggen, het komt goed… maar je moet er uiteindelijk alleen door. Maar toch, ik leef met je mee, misschien heb je daar niet veel aan, maar elk lief woord kan je deugd doen!
  🤞🤞

  Geliked door 1 persoon

 6. Verdorie, dat valt toch echt niet mee. Weeral die onzekerheid. Dat is een serieuze domper na zo’n mooie vakantie. Ik begrijp heel goed dat je je draai niet kan vinden. Ook ik duim voor je Myriam!

  Geliked door 1 persoon

 7. zo jammer dat je vakantie eindigt en dat je al onmiddellijk onderzoeken moet ondergaan. Ik hoop oprecht dat je goede uitslagen krijgt! En het is meer dan normaal dat je niet onmiddellijk je draai vindt door de onzekerheid van het huidig onderzoek

  Geliked door 1 persoon

 8. En ineens in de échte herfst zitten helpt natuurlijk ook helemaal niet.
  Geef het tijd, het komt wel weer al snap ik dat wel dat je niet op die onderzoeken zit te wachten. Je hebt wel méér dan je portie gehad.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik duim dat het slechte nieuws achterwege blijft.
  Om het piekeren wat de kop in te drukken, is je bezighouden nochtans een prima remedie. Hop met die beentjes, dus!

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik heb ook dat gevoel… ik vind efkes mijne draai niet meer… te druk op het werk, te weinig tijd voor ontspannende momentjes.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: