Nabeschouwing vakantie

Oost west, thuis best. Ja, ik ben blij om weer thuis te zijn en in mijn eigen bed te slapen. Wat heb ik daarnaar verlangd! Mijn bed is tijdens elk verblijf buitenshuis dat wat ik het meeste mis.

Al voor we naar Spanje vertrokken hadden we besloten dat dit de laatste maal was dat we een maand in Spanje en/of op één en dezelfde plek zouden doorbrengen. En bij deze beslissing blijven we. Het wordt tijd om nieuwe horizonten op te zoeken en niet steeds weer op zoek te gaan naar herinneringen aan vervlogen tijden. Ik heb al iets in gedachten maar dat moet nog verder worden uitgewerkt (en vooral becijferd).

De vakantie op zich, wat zal ik zeggen …

Ik was natuurlijk mezelf niet met al mijn pijntjes en pijnen. Dat heeft toch wel een serieuze domper gezet op de vakantievreugde. Daar moet iets aan veranderen en daar ga ik ook achteraan. Ik denk dat ik daar nu wel klaar voor ben. Ik heb mijn chirurg gemaild haar een verwijzing gevraagd naar een andere tandarts-tandprotheticus. Baat het niet, dan schaadt het niet. Ik heb ondertussen ook een afspraak gemaakt voor een tweede opinie bij een handchirurg want de pijn aan mijn pols, waar ik ook al twee jaar mee op de sukkel ben, wordt steeds erger. Ook hier: baat het niet, dan schaadt het niet.

Het weer was ook niet wat het moest zijn. We hebben nog nooit zo weinig echt zonnige dagen gehad. Na elke zonnige-blauwe-lucht-dag volgde er wel een min of meer bewolkte. De temperatuur was wel veel hoger dan normaal en vaak was het drukkend warm, vooral als de zon niet volop scheen.
Maar als je je niet goed voelt, dan leg je op alle slakken zout.

Ondanks dat de vakantie niet helemaal was wat het moest zijn ga ik toch ook heel veel dingen missen.

Zo waren we bijvoorbeeld heel blij met het appartement. Splinternieuw en van alle gemakken voorzien, mooie ruimtes, fijn terras, rustige buren, verzorgde (jonge) tuin en zwembad, …
Moest het in mijn dorp in België staan, ik verhuisde sito presto.

De ontbijtjes en de churros op het terras bij Café Churrería Costa, …

De vele cafés con leche @ 1.40€ bij Panadería La Canasta, …
De eetcultuur waarbij het vooral om delen gaat … veel kleine gerechtjes op tafel om samen van te genieten, …

De uurtjes op het strand met een glas wijn of Tinto de Verano, …

De ijssalons met wel dertig verschillende soorten ijs, …
Het 3x daags buiten eten en in het algemeen het buiten leven, …

En wat ik nog het meeste ga missen is de lege agenda. We leefden daar zo’n beetje zoals tijdens de lockdown, met dit verschil dat we nu konden gaan en staan waar we wilden.
We zijn amper thuis en ik zie alweer een aantal afspraken in mijn agenda. Gelukkig zijn er ook leuke bij.

Maar ik mag al beginnen met een vervelende: vanaf vanavond op dieet en maandag een hele dag ziekenhuis voor een colonoscopie. Bah!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

54 gedachten over “Nabeschouwing vakantie”

 1. ik denk dat iedere nabeschouwing z’n plus en min puntjes kent
  vergeet de – en koester de + , en kijk uit naar de nieuwe plannen
  ik hoop dat het onderzoek meevalt als ook alle pijntjes weg mogen gaan bij de veranderde doctoren
  suc6

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi appartement! Heerlijk het eten en de manier waarop, samen. Niet goed voelen, is minder plezier. Ik begrijp je. Kortere VakantieVeilingen een keertje meer als het kan? Succes met je ideetje. Kwalen/pijnen weg krijgen is niet altijd evident. Ook daar in je zoektocht succes. En zeker maandag al om te beginnen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik moet er om 11u zijn, het is mijn beurt rond 15u en ik mag naar huis zodra de arts geweest is en dat zal rond 19u zijn. Dat is voor mij een dag.

    Like

  1. Honger zeker niet. Vezelarm en zondag en maandag zo’n vies drankje drinken. Dat is het ‘ergste’ van het onderzoek want het onderzoek zelf is onder narcose.

   Geliked door 2 people

    1. Het is een ander product dan vorige keer. Het zou zowel zondagavond als maandagmorgen maar een halve liter zijn van dat product. Valt nog mee.

     Like

 3. Je vakantie heeft je energie geleverd. Je pakt de pijnen opnieuw aan.
  Dat appartement is ook volledig mijn stijl. Modern en rustig.
  ’s morgens beslissen wat de dag brengt geeft rust. Van een lege agenda droom ik ook al eens. Maar toch vind ik de afspraakjes leuk.
  Oei, ik overviel je te snel?😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Ondanks alle pijn(tjes) er toch nog het beste van gemaakt, dat is de juiste spirit. Ik heb jullie uitstappen wat gevolgd op twee kanalen, was heel afwisselend. Wat het volgend jaar wordt is niet dringend, je hebt nog veel tijd om na te denken. Veel succes met de komende onderzoeken, hopelijk verlossen ze je van al het lijden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb met je meegereisd, het is mooi om te zien dat je genoten hebt, desondanks wat pijnpunten. Je hebt natuurlijk geen makkelijk pad te bewandelen. Een second opinion kan zeker geen kwaad, een mens zou dat meer moeten doen. Het heeft mij/ons toch al echt geholpen.
  Ik duim voor je onderzoek en stuur je een dikke knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb met plezier jullie vakantie mee gevolg. Ik mis trouwens ook mijn bed altijd het meest als ik op reis ben ;-). Ik hoop dat de second opinions en de doorverwijzingen mogen brengen wat je hoopt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het ergste is dat ik thuis ook al vier nachten nauwelijks geslapen heb. Het is nochtans geen volle maan.
   Ja, vervelende zaken maar darmonderzoek moet gebeuren en ik wil eindelijk wel eens van die eeuwige pijn vanaf.

   Like

 7. Goh Myriam churros, tinto de verano en de beelden van de Playa. Ondanks je pijntjes en ongemakken hebben jullie toch genoten. Het appartement ziet er pico-bello uit nogal een verschil met de soms uitgeleefde flatjes die je soms aantreft aan de Spaanse Costa.
  Hopelijk heb je baat bij de behandelingen en veel succes met je colonoscopie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankejwel. Ja, het was een heel leuk appartement. We zorgen altijd wel dat we iets recent hebben hoor, en huren altijd rechtstreeks van Belgen. Niet dat het dan niet kan tegenslaan maar de communicatie is veel gemakkelijker dan dat je via een bureau alles moet regelen.

   Geliked door 1 persoon

    1. Dat bedoel ik niet. Ik spreek voldoende vreemde talen. Het gaat mij voornamelijk om het rechtstreeks contact zonder tussenpersoon. En we willen Nederlandstalige TV.

     Like

 8. Als je dan die mooie butler erbij zou krijgen is mooi meegenomen 😉
  Zie me daar allemaal lekkers voorbij komen.
  Vervelend als de pijntjes je belemmeren om volop te genieten…goed om daar aandacht aan te besteden.
  Fijn weekend thuis 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Die colonoscopie: ik heb er vreselijk tegenop gezien, maar uiteindelijk viel het best mee. De voorbereiding is erger dan het onderzoek, djeezes. Ik had wel een zeer empathische dokter.
  Mooi, zo’n overzichtje van wat meeviel en wat niet. Ergens zit er toch wel een klein beetje balans in, heb ik het gevoel. En het is normaal dat sommige dingen veel zwaarder doorwegen als je pijn hebt.
  Ik kan ook zo hard mijn bed missen als ik weg ben. Maar niet in de mobilhome, daar hebben we heerlijke bedden. Maar ach, bedden waarin ik me niet goed voel, kunnen heimwee echt wel aanwakkeren.
  Ben benieuwd naar wat de nieuwe plannen gaan worden 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, de voorbereiding is inderdaad erger dan het onderzoek want dat gebeurt onder narcose.
   Wat de bedden betreft, het waren prima boxspringbedden zoals we thuis ook hebben maar net iets harder dan ik gewend ben. Als je op zich al een slechte slaper bent heb je niet veel nodig om je eigen bed te missen. Manlief had natuurlijk nergens last van.

   Like

 10. Het ziet er daar heerlijk uit maar steeds hetzelfde zou ook niet voor mij zijn. Ik wens je veel succes en weinig wachttijd voor de coloscopie en het allerbelangrijkste een goed resultaat!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Eigenlijk is dat gewoon een vaste stek van waaruit we uitstappen doen. We hebben meer dan 2.000 km gereden op die maand. Dat doen we thuis niet!
   Merci voor de wensen.

   Like

 11. Het was leuk om mee te genieten van jullie mooie vakantie… het was echt genieten!
  Maar naar huis gaan is ook fijn… dat hebben wij ook altijd… maar nu tellen we af naar warme oorden 😉

  Geliked door 1 persoon

 12. Je problemen hebben in je logjes zeker geen hoofdrol gespeeld, dat vind ik knap.
  Je hebt het allemaal toch zo goed mogelijk van je af gezet.
  Maar nu dus weer “het circuit in”, heel veel sterkte en ik hoop dat het allemaal goed uitpakt.

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik wens je alle sterkt bij het ondergaan van al die medische handelingen. Lijkt me geen pretje. Maar als de accu is opgeladen door zo’n ontspannen en fijne vakantie heeft het lijf maar ook de geest weer enige weerstand tegen de ellende die je wellicht wacht. Ik genoot mee van de verslagen en ook nu weer foto’s. Ben zelf geen vakantieganger in het zuiden. Te veel van steden, cultuur en musea. Strand deed ik natuurlijk ook wel eens, maar na een week was ik het meer dan zat. Zit in mij, vrouwlief heeft veel meer liggeduld. Als we nu gaan dan altijd kort en in een of andere leuke stad. Heel wat gezien intussen…en allemaal gekoesterd…

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel. Wat moet, dat moet!
   Mij moet je ook niet op een strand zetten hoor. Ik wil dingen zien en doen en dat liefst bij aangename temperaturen.

   Like

 14. Voor vakantie zijn er twee recepten die succes verzekeren: ze moet helemaal anders zijn dan anders, of ze moet precies als altijd zijn.
  Succes met de colonoscopie.

  Geliked door 1 persoon

 15. Hopelijk (en zo te lezen) heb je heel wat fijne herinneringen opgedaan in Spanje, want zo thuiskomen met al direct een vervelende afspraak in de agenda is wat anders… Goeie moed gewenst.
  Mijn fomo speelt te hard op als ik naar dezelfde plek zou terugkeren. Er is nog zoveel moois te zien. Anderzijds, het kan soms zo’n deugd doen om alles op het gemak te doen omdat je er toch al eens geweest bent.

  Geliked door 1 persoon

 16. Ja, die agenda, he! Wie zei er ook weer dat pensionado’s niets te doen hebben? In die 40 jaar dat ik werkte stond mijn agenda niet half zo vol als nu.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: