FOMO

Twee dagen voor we weer naar huis zouden vertrekken kreeg ik een aanval van FOMO. Aan mijn behoefte ‘iets zien’ was nog niet voldaan.

Ik wou nog eens terug naar Casares. Heel lang geleden – minstens 25 jaar – waren we daar en ik herinnerde het mij als een aangenaam wit dorp, lang niet zo toeristisch als bv. Frigiliana.

Zoals alle pueblos blancos ligt ook Casares in de bergen, meer bepaald in de Sierra Crestelina. Vanaf de weg zie je het dorp liggen als een grote berg op elkaar gestapelde suikerklontjes, met op de top de ruïnes van een oud kasteel.


Dit zijn zo van die dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Zelfs het winkeltje waar we destijds Pata Negra (*) ham kochten zag er nog precies hetzelfde uit.

(*) Sinds 2014 mag de benaming Pata Negra (= ham van zwartpootvarkens die uitsluitend eikels van de kurkeik eten) bij wet niet meer gebruikt worden omdat er té veel vervalsing was door bv. de poten van witpootvarkens (die minder waard zijn) zwart te verven. Sindsdien spreekt men over Jamón Iberico de Bellota (de vroegere Pata Negra) en de goedkopere Jamón Serrano.

Het dorp is niet zo groot maar wel heel pittoresk en nog authentiek, met veel klimmen en dalen in de smalle straatjes.

Wat ik mij ook nog goed herinnerde was het mooie kerkhof helemaal boven in het dorp. Ja, een kerkhof kan ook ontroerend mooi en vredig zijn. Hier worden de doden bovengronds begraven in speciaal gebouwde witte nissen. En zij hebben een prachtig uitzicht over het dal.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “FOMO”

 1. kan me goed voorstellen dat je dat nog wel weer eens wilde bezoeken
  wat een mooi dorpje zo tegen de berg aangeplakt
  heel even dacht ik dat ook door de idioterie van het zwart niet meer mogen te gebruiken i.v.m. Zwarte Piet

  Geliked door 1 persoon

  1. Je ziet aan alles dat dit dorp niet opgesmukt is. Je vindt er ook maar twee of drie terrasjes, terwijl in de toeristische dorpjes winkeltjes en terrasjes elkaar zowat overlappen.

   Like

   1. Stipt? Als het dat maar was. Trein 1 had al 29 min. vertraging … en dat liep op tot 62 min. Volgende trein was afgeschaft want weekendregeling gisteren. Derde trein reed (met om te beginnen al 12 min. vertraging) maar stopte niet op de stations tussen Antwerpen en Roosendaal vanwege een netwerkstoring.
    Zoon gebeld en de tram genomen tot de dichstbijzijnde P&R waar hij ons heeft opgepikt. De reis van Málaga naar Deurne was een pak korter dan van Deurne naar huis!

    Geliked door 1 persoon

 2. Een typisch ‘wit dorpje’ in Spanje. De contrasterende blauwe deuren en bloempotten maken het nog meer bijzonder. Alora is ook zo’n tegen de bergflanken gekleefd wit dorpje in Andalusië waar het fijn vertoeven is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: