FOMO

Twee dagen voor we weer naar huis zouden vertrekken kreeg ik een aanval van FOMO. Aan mijn behoefte ‘iets zien’ was nog niet voldaan.

Ik wou nog eens terug naar Casares. Heel lang geleden – minstens 25 jaar – waren we daar en ik herinnerde het mij als een aangenaam wit dorp, lang niet zo toeristisch als bv. Frigiliana.

Zoals alle pueblos blancos ligt ook Casares in de bergen, meer bepaald in de Sierra Crestelina. Vanaf de weg zie je het dorp liggen als een grote berg op elkaar gestapelde suikerklontjes, met op de top de ruïnes van een oud kasteel.


Dit zijn zo van die dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Zelfs het winkeltje waar we destijds Pata Negra (*) ham kochten zag er nog precies hetzelfde uit.

(*) Sinds 2014 mag de benaming Pata Negra (= ham van zwartpootvarkens die uitsluitend eikels van de kurkeik eten) bij wet niet meer gebruikt worden omdat er té veel vervalsing was door bv. de poten van witpootvarkens (die minder waard zijn) zwart te verven. Sindsdien spreekt men over Jamón Iberico de Bellota (de vroegere Pata Negra) en de goedkopere Jamón Serrano.

Het dorp is niet zo groot maar wel heel pittoresk en nog authentiek, met veel klimmen en dalen in de smalle straatjes.

Wat ik mij ook nog goed herinnerde was het mooie kerkhof helemaal boven in het dorp. Ja, een kerkhof kan ook ontroerend mooi en vredig zijn. Hier worden de doden bovengronds begraven in speciaal gebouwde witte nissen. En zij hebben een prachtig uitzicht over het dal.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “FOMO”

 1. Schitterend wit dorpje met die smalle straatjes, kleurrijke bloemen en de doden die het over het dorp waken. Daar kan je je toch niet anders dan blij voelen?

  Geliked door 1 persoon

 2. kan me goed voorstellen dat je dat nog wel weer eens wilde bezoeken
  wat een mooi dorpje zo tegen de berg aangeplakt
  heel even dacht ik dat ook door de idioterie van het zwart niet meer mogen te gebruiken i.v.m. Zwarte Piet

  Geliked door 1 persoon

  1. Je ziet aan alles dat dit dorp niet opgesmukt is. Je vindt er ook maar twee of drie terrasjes, terwijl in de toeristische dorpjes winkeltjes en terrasjes elkaar zowat overlappen.

   Like

 3. Hoe mooi, zo’n compleet wit dorpje. Onze woning zou er alvast niet misstaan qua kleur, haha.
  Ondertussen veilig en wel terug thuis, veronderstel ik?

  Geliked door 1 persoon

   1. Stipt? Als het dat maar was. Trein 1 had al 29 min. vertraging … en dat liep op tot 62 min. Volgende trein was afgeschaft want weekendregeling gisteren. Derde trein reed (met om te beginnen al 12 min. vertraging) maar stopte niet op de stations tussen Antwerpen en Roosendaal vanwege een netwerkstoring.
    Zoon gebeld en de tram genomen tot de dichstbijzijnde P&R waar hij ons heeft opgepikt. De reis van Málaga naar Deurne was een pak korter dan van Deurne naar huis!

    Geliked door 1 persoon

 4. Een typisch ‘wit dorpje’ in Spanje. De contrasterende blauwe deuren en bloempotten maken het nog meer bijzonder. Alora is ook zo’n tegen de bergflanken gekleefd wit dorpje in Andalusië waar het fijn vertoeven is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Kan me voorstellen dat je daar nog eens terug wilde keren.
  Die kerkhoven zijn ook in griekenland echt een must om te bezoeken.
  Heel wat anders dan hier hè…prachtige serie weer en snap je FOMO 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Heel erg mooi! Ik kan me goed voorstellen dat je daar nog eens terug naartoe wilde. Jullie hebben mooie dingen gezien tijdens jullie vakantie. Bedankt voor het mee mogen beleven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een bijzonder dorpje en al helemaal de manier waarop ze hun overledenen begraven is heel bijzonder. Aan de kust vind je in Spanje vast nergens nog een dorpje waar in 25 jaar niéts veranderd is.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bijna te mooi om waar te zijn, die witte dorpjes, he? Ik kon er mijn ogen ook niet van af houden.
  En waarom zouden kerkhoven niet mooi kunnen zijn? In Bonifacio, op Corsica, zijn we een keer of 3 – 4 terug gegaan, ook al omdat ik zó onder de indruk was dat ik de eerste keer geen foto’s kon maken. Het voelde niet goed, alsof ik een indringer was. Uiteindelijk heb ik toch mijn camera boven gehaald, maar er steeds zorg voor gedragen dat ik geen namen leesbaar in beeld bracht. De graven zijn er familie-huisjes als het ware. En in de muren van die huisjes zijn nissen gemaakt waar de as in bewaard wordt. Er zijn altijd verse bloemen en kaarsen. En de graven zijn zodanig geschikt dat er straatjes en pleintjes gevormd worden. Een échte “dodenstad”.

  Geliked door 1 persoon

  1. Corsica staat/stond nog op mijn lijstje. Maar aangezien het, net zoals Sardinië, in hoofdzaak een wandeleiland is zal het er denk ik niet meer van komen.

   Like

   1. Xij hebben er ook mooie ritten gemaakt, maar zo af en toe heb ik toch met dichtgeknepen billen gezeten. Zo maakten we een rit in de Castagniccia. Smalle wegen, haarspelbochten en aan de “verkeerde” kant recht naar beneden. En toen was opeens de weg wég! Moest ík weer hebben! Ik krijg nog nachtmerries als ik er aan denk!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: