Nerja

Dinsdag was het een mooie zonnige dag. Het weer is al de hele maand een beetje hit & miss. Zonnige dagen worden afgewisseld met dagen met sluierbewolking. De enige constante is de temperatuur: extreem warm voor de tijd van het jaar.

Maar maandag was het dus een mooie dag, ideaal voor een uitstap naar een mooi wit stadje: Nerja. Nerja ligt aan de zee, ten oosten van Málaga, een dik uur rijden van onze verblijfplaats. Het stadje heeft mooie stranden, maar daar gingen we niet voor.

De bekendste plek in Nerja is wellicht het Balcón de Europa van waar je een prachtig zicht hebt over de zee.

Ik hou het bij wat beelden want er valt voor de rest niet veel over te vertellen.

Toen we in Nerja uitgewandeld waren, wilden we nog naar Frigiliana. Dat ligt vlakbij en is wellicht het meest bekende en ook het meest fotogenieke witte dorp van Andalusië. Het is hoog in de heuvels gelegen en het oude centrum is alleen bereikbaar te voet, via ontelbare trappen. We hebben heel even een poging gedaan, maar met 32 graden was het voor mij echt veel te warm om die hindernissen te nemen. We hebben het dorp eerder al een paar keer bezocht. Deze keer blijft het bij een foto van op afstand.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

30 gedachten over “Nerja”

 1. De tendens, ook hier, is er eentje van aanhoudende warmte. Niet normaal; het is schier november.
  Mooie foto’s alweer.

  Like

 2. Op het nieuws ging het erover dat Spanje qua temperatuur records aan het breken is voor oktober. Blue genieten daar dus van mij!
  Wij mogen hier ook echt niet klagen met 22 graden.
  Wat een mooie stadjes. En alles wit maakt het zo schitterend in de zon.

  Geliked door 1 persoon

 3. Stond toen ook op het to do-lijstje, maar Manlief had toen extreem veel last van hooikoorts en dus zijn we vroeger vertrokken richting grasarme gebieden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: