Vamos a la playa

Vorige week zijn we een halve dag naar het strand geweest. Ik doe dat niet graag, maar ik ben niet alleen en manlief is een enorme zonneklopper die wel van het strand houdt. We waren hier tenslotte al twee weken, dus het mocht wel eens.

Het was heel rustig op het strand, veel onbezette ligbedden hoewel het hier nog steeds heerlijk zomert … het was zo om en bij de dertig graden.

Ik moet zeggen dat ik er toch wel van genoten heb. Ik heb me zelfs kunnen concentreren op mijn boek en dat wil heel wat zeggen!

We zijn ook een dag naar Torremolinos geweest. Daar wou ik persé graag naartoe omdat we daar in 1977 onze vakantie hebben doorgebracht. Natuurlijk herkende ik er niets meer van. In mijn herinnering had je destijds de wijk Carihuela aan het strand en het oude stadscentrum in de bovenstad en dat was het. Carihuela bestaat nog steeds, maar er zijn in de loop der jaren vijf nieuwe strandzones bijgekomen: mooie brede stranden aan een aangename Paseo Maritimo.

Eerst hebben we Casa de los Navajas bezocht, een prachtige villa gebouwd tussen 1920 en 1930 in Neo-Mudéjar stijl. (*) De villa ligt hoog in de Bajondillo wijk en kijkt uit over de zee en over de flatgebouwen die er inmiddels gebouwd zijn.

(*) Mudéjar is een kunststijl waarin moslim- en christelijke kunstvormen zijn verweven. Vrijwel overal in Spanje vind je gebouwen in Mudéjar stijl … een overblijfsel van de reconquista.

Hoewel het brandend heet was, zijn we toch via de Sendo Literal (die ook bij ‘ons’ in La Cala passeert) helemaal tot in La Carihuela gelopen, onderweg wat gedronken en later ook wat gegeten. En nog wat mooie streetart tegengekomen.

In de late namiddag hebben we nog de Jardín Botánico Molino de Inca bezocht. Veel mooie planten en bomen maar helaas niet heel goed onderhouden.

Goed voor een totaal van bijna 11 wandelkilometers, en niet van de minste!! Om van het oude centrum van Torremolinos naar het strand te geraken moet je heel wat trappen doen. Het leek wel of er geen eind aan kwam! Gelukkig vonden we voor de terugweg de ascensor die ons voor 0.50 euro pp terug naar de bovenstad bracht alwaar onze auto geparkeerd stond.

Ik geraakte de volgende morgen amper uit mijn bed van de spierpijn overal. Ik heb er drie dagen last van gehad!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “Vamos a la playa”

 1. flink gewandeld dus , moe maar voldaan terug , inmiddels de pijntjes ook weer weg
  jammer dat zo’n mooie tuin slecht wordt onderhouden , dat is het begin van het einde vaak

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een pracht aan huizen en mediterraanse natuur. Fijn ook dat je de huizen kan bezoeken. Wij genieten hier met je mee, zonder spierpijn. Die murals zijn zo levensecht. Pure kunst.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit was maar één huis. In de kunststeden kan je dagen, wat zeg ik, WEKEN, doorbrengen met gebouwen kijken. Moet je echt eens doen. Spanje is zoveel meer dan alleen maar zee en strand.

   Like

 3. Geef toe, het was toch de spierpijn waard hé…. 😉 Wel jammer dat de botanische tuin zo slecht onderhouden was. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de zuiderlingen zie zo natuur-minded zijn zoals wij hier. Gebrek aan respect op dat vlak zie je dan ook vaak 😦 De stad lijkt me ook wel zeer de moeite, vooral als je op tijd de lift naar het strand ontdekt 😉 Nog hele fijne dagen gewenst in het zonnige zuiden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mocht die botanische tuin wat gemakkelijker bereikbaar zijn voor toeristen, dan zou die wel onderhouden zijn vermoed ik. Hij ligt een eind buiten de stad en wij passeerden er ook maar toevallig. De parken en publieke tuinen die wij in het zuiden al bezocht hebben moeten niet onderdoen voor de onze!

   Geliked door 1 persoon

 4. 11 kilometer mét trappen: hoedje af, mevrouw.
  Enne… jij zon, dan wij ook. Het was heerlijk vandaag met 22 °C. Nazomertjes: gotta love them.

  Geliked door 1 persoon

    1. Dat is het typische van de zuiderse landen waar ik ook zo van hou. Smalle straatjes zodat je zo weinig mogelijk zon binnen krijgt.

     Like

 5. Al die kilometers zal ik je nooit nadoen. Als ik ooit nog eens 7 kan doen, dan zet ik het op mijn blog maar tegenwoordig zijn 2 & 3 voor mijn spieren meer dan genoeg. Ik loop altijd rond met pijn, dus ik weet een klein beetje wat je voelt, niet echt goed. Doet de warmte geen goed? Prachtige villa in Torremolinos. Vond dat wel een mooi stadje zo’n 10 jaar geleden denk ik. Veel bloemen nog, heerlijk toch.

  Geliked door 1 persoon

  1. Na die wandeling had ik het gevoel dat ik toe was aan nieuwe knieën en heupen. De leeftijd begint echt door te wegen. Ik ben dat ook niet gewoon hé, zit veel liever op mijn (e)-fiets.

   Geliked door 1 persoon

 6. Hert is verbazingwekkend dat wij noorderlingen altijd gaan wandelen als we in het zuiden aan een hete kust verkeren. Ik deed dat zelf ook in de Algarve waar we graag vertoefden in het verleden, maar ook op Gran Canaria. Stapelgek eigenlijk, maar je ziet dan zoveel meer. Want op je strandstoel is een vleeskeuring het enige dat je kan overkomen. Nee, dan maar lopen….:) Mooi omgeving trouwens….

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, zeer vreemd. Ik woon vlakbij een van de mooiste natuurgebieden in België, maar wandelen daar? Ho maar. Word ik veel te moe van. Haha.
   Ja, Algarve is ook heerlijk. Zijn we ook vele jaren op vakantie geweest. Heel Portugal is trouwens fantastisch.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: