Marbella

In het magazine van de plaatselijke Nederlandstalige Club (meegenomen bij de kine praktijk) had ik gelezen dat er in Marbella dagelijks een markt is met verse producten. Ik ben geen marktganger, maar zo’n plaatselijk marktje vind ik dan wel leuk om te doen. En zeker als er de mogelijkheid is om ook een hapje te eten aan een van de kraampjes. Super gezellig!

Naast ons zaten twee jonge dames (Russisch vermoed ik) met een grote fles Veuve Clicquot en een schaal met zeker dertig oesters. Je ziet waar het geld zit. Daar staken manlief zijn zes oesters schril bij af!

Even tussendoor – het valt mij op, in alle plaatsen die we al bezocht hebben, ook in een onooglijk dorp als Coín, hoeveel verder ze hier staan qua technologie. Alle parkings hebben nummerplaatherkenning, overal – ook in kleine zaakjes en op de markt – kan je betalen met kredietkaart of met je telefoon.

Na onze lunch hebben we nog wat door de straten gedwaald, langs de vele winkels met allemaal dezelfde stijl kleren: boho chic, Ibiza style, … mooi voor hier maar ik zie er me thuis nog niet in rondlopen. (*)

Een wandeling over de strandboulevard hoorde er ook weer bij. Veel terrasjes en restaurantjes en de prijzen liggen er ook merkelijk hoger dan in La Cala of Fuengirola. Ja, je betaalt voor de naam en dan waren we nog maar in centrum Marbella. In Puerto Banús, de glamoureuze wijk van Marbella waar de grootste jachten ter wereld aangemeerd liggen, zijn de prijzen helemaal over the top. We zijn er al zo vaak geweest. Ik denk niet dat het dit jaar op het programma staat.

(*) Maar voor hier is het heerlijk. Ja … ik heb me toch maar laten verleiden tot de aankoop van zo’n jurk, al is de mijne veel en veel soberder.

Toch weer goed voor 7 kilometer in de benen.

Alle foto’s zijn aanklikbaar.

We zijn ook nog een dag naar Torremolinos geweest, daarover later meer.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

58 gedachten over “Marbella”

 1. Die kraampjes ogen vers en de vis ook. Een zestal oestertjes, laat maar komen 😍. Leuk dat je het toch waagde een boho kleed te kopen. Als het volgend jaar weer een tropische zomer is in BE komt het van pas. Marbella ja behoorlijk duurder en in de wijk van de jachten daar kan het niet op. Mooie foto’s en heerlijk de bloemrijke straatjes en smal 👍

  Geliked door 1 persoon

 2. Die typisch Spaanse sfeer spat zo heerlijk van je foto’s af. Kleine steegjes, veel bloemen, gezellige marktjes, ondanks de vissenogen😦.
  Die kleedjes vind ik schitterend. Net als dat van jou. Echt mijn stijl.

  Geliked door 1 persoon

  1. In de oude stadscentra doen ze echt wel moeite om het extra gezellig te maken.
   Ik heb geen problemen met de vissenogen in de etalage. Ik wil ze alleen niet op mijn bord hebben. Maar als je bv. een vis in zijn geheel vraagt en ze komen die aan je tafel fileren, dan zitten de ogen er nog aan. Een gewaarschuwde vrouw ….

   Like

 3. Geweldig leuk en kleurrijk verslag weer. Wat dat winkelen daar betreft, ja dat herken ik nog wel van de trips naar Spanje en Portugal. Waarbij je met een huurauto(tje) in het achterland van die kustplaatsen vaak voor fracties van de in de toeristengebieden gevraagde prijzen ook prima kon slagen. Maar ach, veel mensen kiezen er voor om in de buurt van hotel, bungalow of appartement te blijven en dan is het aanbod zoals jij het beschrijft. Maar ik moet zeggen, ik vind het er aantrekkelijk uit zien en dat is veel waard….

  Geliked door 1 persoon

  1. In het binnenland krijg je nog een glas wijn voor 1.50 euro. Aan de kust betaal je al snel 3 euro. Maar ik klaag niet hoor, want thuis betaal ik ondertussen in de meeste restaurants al 6 euro voor een glas.

   Like

  1. Inderdaad, ook ik word daar goedgezind van. Maar je moet daar 1) het lijf voor hebben (lang en smal) en 2) past dat prima bij een temperatuur van 30 graden maar is het minder praktisch in een druilerig klimaat. Wat voor soort regenjas draag je daarover? Ik bedoel maar …

   Geliked door 1 persoon

    1. Hm, in combinatie met bv. dat lang kleed met veel rood vind ik dat er toch wat over. Maar degene die dat wil dragen … voor mij niet gelaten hoor!

     Like

 4. Als viseter zou ik meteen verkocht zijn als ik dat rijkelijke aanbod op de markt zou zien….
  Ook de foto’s van het stadje vind ik echt wel leuk om zien.
  Genieten maar zou ik zeggen 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik zou me ook aan de kleding verlekkeren , ik houd van de langere jurken al zou ik er inderdaad ook wel de meest sobere uitzoeken. Het is er prachtig , ik krijg ook de meest mooie plaatjes van dochterlief toegezonden, echt pláátjes.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben gék op lange flodders maar dan inderdaad niet te veel strookjes als het ff kan.
    Ik ben ff kwijt in welke stad ze zit maar ze genieten van heel veel moois waarschijnlijk weet jij wel waar ze zit als ik zeg dat ze de Mezquia bezochten, een Moske waaróverheen een kathedraal gebouwd is.
    Ze stuurt prachtige foto’s van schattige straatjes. Vind wél het eten lastig want er wordt vrijwel nergens Engels gesproken en op de menukaart staan vaak géén plaatjes dus de maaltijd pakt nogal eens verrassend uit. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Córdoba. Heerlijke stad. Misschien wel mijn favoriete stad in Andalusië. Hoewel het moeilijk kiezen is.
     Google Translate (app) kan wel eens een hulp zijn bij het vertalen van menukaarten.

     Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: