Ook dit is vakantie

Maandag was ik bij de kinesiste in Fuengirola. Ik had al uitgebeid contact met haar gehad via mail en whatsapp. Ze wist dus dat ik veel last blijf houden in mijn mond en dat de lymfedrainage bij mijn eigen kinesiste geen effect meer heeft om de simpele reden dat er geen faciaal oedeem meer aanwezig is.

Voor ons vertrek was ik bij mijn tandarts om te laten checken of alles ok was met mijn prothese (ik wil vermijden dat zich hetzelfde voordoet dan in Frankrijk) en om eens van hem te horen wat de oorzaak zou kunnen zijn van mijn blijvende klachten.

‘Overbelaste en verkrampte spieren’ dacht hij. Eten, slikken, spreken … het vergt best veel van de korte spieren in de mond. En aangezien er veel spieren doorgesneden zijn tijdens de operatie, moeten de spieren die er nog zijn veel harder werken. Dat lijkt mij wel aannemelijk want de pijn bouwt op naarmate de dag vordert. De combinatie met de zenuwpijnen maakt het er allemaal niet eenvoudiger op.

Mariëlle, de Nederlandse kinesiste volgde de gedachtengang van mijn tandarts en heeft dus maandag gewerkt op de spieren (aan zenuwpijnen blijkt helaas niets te doen, zo weet ik al langer). Niet de zachte massage die ik gewend ben, maar het (zeer) stevige werk. Het was fijn geweest mocht het hebben geholpen maar helaas. Volgende maandag tweede poging maar als het dan nog niet helpt houdt het op, aldus Mariëlle.

De rest van de middag hebben we in Fuengirola doorgebracht. Het weer was wat kwakkelig. Een beetje zon, veel wolken en af en toe een spat regen. Fuengirola is totaal anders dan La Cala de Mijas. Veel hoogbouw en grote blokken die duidelijk hun beste tijd gehad hebben. De strandboulevard is wel gezellig en we hebben er een lekker stuk vis gegeten. Hier heb je veel restaurantjes waar je voor een euro of twaalf een heel driegangenmenu kan eten, inclusief lok-obers. Dat heb ik in La Cala nog nergens gezien, noch de goedkope menu’s, noch de lokvogels.

4.3 km gestapt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

62 gedachten over “Ook dit is vakantie”

  1. AD heb ik van verschillende merken geprobeerd, maar ze gaven meer bijwerkingen dan dat het hielp. Ook medicatie tegen epilepsie zou kunnen helpen, behalve bij mij. Ik ben daar al twee jaar mee op de sukkel en heb alles geprobeerd.

   Like

 1. ja die hoogbouw zal wel neergehaald worden denk ik zo , die hebben echt de beste jaren gehad
  erg vind ik het dat je maar niet van die pijn af kan komen , misschien komende week wat beter resultaat
  fijne vakantie nog

  Geliked door 1 persoon

 2. Jakkes jammer dat het niet geholpen heeft. Nog één keer proberen wie weet…. Mooie herinneringen komen bovendrijven. Wat fijn lekker en goedkoop gegeten! Ah de lok-obers 😂

  Geliked door 1 persoon

   1. Worden ook zij niet proppers genoemd? Ik weet dat die gelieerd worden aan bars en discotheken, maar ‘restaurantproppers’ moet kunnen, toch? 😉

    Geliked door 1 persoon

 3. Waardeloos dat er zoveel restschade is van je operaties. In de sport is het zo dat spieren verkorten en dat stretching daarbij helpt om het soepel te houden. Misschien kun je het vragen aan de fysio. Ik probeer mee te denken uit betrokkenheid.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat ze dat stretchen ook gedaan heeft binnen in mijn mond omdat het allemaal heel stug aanvoelde, zo zei ze. Was best heel pijnlijk. Ze lijkt me in ieder geval een heel kundige dame en ze heeft een frisse nieuwe kijk op mijn klachten. Ik vond het wel belangrijk om er eens iemand anders naar te laten kijken en niet steeds te blijven ronddraaien in hetzelfde cirkeltje.
   Ik ga het haar in ieder geval volgende week vragen. Dank je voor het meedenken Dorothé.

   Like

   1. Ik heb zelf ook begeleiding gehad van een mimetherapeut. Zij weet alles van gezichtsspieren. Ik heb haar geraadpleegd ivm het niet kunnen knipperen met mijn oog en om de spier in mijn mondhoek te leren aanspannen. De mimetherapeut was verbonden aan het academisch ziekenhuis.

    Geliked door 1 persoon

 4. We zijn nog niet zo lang in Fuengirola geweest, en logeerden dichtbij de plaats van je tweede foto.
  Eens de opinie van een andere kinesist(e) horen kan zeker geen kwaad. Samen met de lezers hierboven hoop ik dat de tweede ‘zitting’ toch soelaas biedt.
  Geniet maar verder van het goede weer én het lekkere eten daar! Trek je niets aan van die lok-obers, gelukkig zijn ze niet zo lastig als deze in noord Afrika…

  Geliked door 1 persoon

 5. Of de hoogbouw zijn beste tijd heeft gehad, is niet te zien op foto’s. Is er betonrot of zo? Ze komen in ieder geval charmanter over dan de steriele nieuwerwetse flats die heden bon ton zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben geen fan van hoogbouw. Maar er kunnen dan natuurlijk veel mensen logeren op eenzelfde plaats.
  Andere opinies zijn altijd aan te raden. Liefst mét resultaat, maar wie niet waagt, niet wint.
  Heb je al eens aan de pijnkliniek gedacht? Daar behandelen ze ook zenuwpijnen. Ik hoorde er hier rond mij al veel lof over.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben geen pijnpatiënt. Het is niet dat de pijn niet te verdragen is. Het is meer dat zeurende, altijd aanwezige ambetant gevoel alsof mijn mond in een klem zit. En dat komt niet door de zenuwpijnen.

   Geliked door 1 persoon

 7. Hier is het de rug en man krijgt volgende week een stent…om de zenuw voor de gek te houden.
  Ook die epilepsie en antidepressiva zijn ter sprake gekomen.
  Als niks werkt dan een blokkade dus er zijn nog steeds opties om van die ellendige rugpijn af te komen. Mag ook wel na een half jaar…van niks maar dan ook echt niks kunnen. Lopen naar buren zelfs met rust tussendoor. Fietsen gaat wel alleen dat op en afstappen is een ramp…
  Hoop dat je toch een beetje kan genieten daar 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Wij zaten nog eens in Fuengirola op een terras en toen zei één van onze kinderen opeens: “mama, daar loopt mensen die jij kent!” Ha ha, ben je op vakantie in Spanje, kom je nog bekenden tegen!

  Ik hoop zo voor je dat het allemaal eens wat lichter zal worden xxx

  Geliked door 1 persoon

 9. Balen natuurlijk al die pijnlijke toestanden. Wat zou het fijn zijn als de behandeling tóch wat verbetering brengt als de pijn van de behandeling afneemt. Een soort extra spierpijn van de behandeling bedoel ik, maar hier zal de wens wel de moeder van de gedachte zijn. .
  Misschien stonden deze gebouwen er al wel toen ik in 1971 in het dorpje ernaast vakantie vierde. Dat dorpje, Sante fe de los Bolitios ( of zoiets) lag toen nog een kleine 5 km afstand van Fuengirola maar ik heb begrepen dat het ondertussen eraan vast zit. In het dorpje was toen nog geen hoogbouw op de boulevard maar er wérd ook toen al aan alle kanten gebouwd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Los Boliches? Ja, dat hangt aan Fuengirola vast. Vanaf Torremolinos tot aan de vuurtoren op het einde van Fuengirola – zo’n 20 km in totaal – is één langgerekt hoogbouwgebied.
   De behandeling was stevig, maar ik had er nadien geen pijn van, tenzij de pijn die ik al had (en heb) de pijn van de behandeling overstemde.

   Like

 10. Welk een ellende als ik dit zo lees. Jeminee, ik hoop oprecht dat al die behandelingen helpen. Want altijd pijn in de mond is bepaald ook niet alles. Sterkte daarbij!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Tot nog toe is er niets dat helpt. Geduld hebben, zegt mijn tandarts. Maar ik heb al zo lang geduld. Het raakt stilaan op.

   Like

 11. Wat erg voor je die pijn. Ben je al in een gespecialiseerde pijnkliniek geweest? Enfin ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik een suggestie doe? Al die goede raad is soms ook lastig veronderstel ik? Courage

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet niet of de pijn ernstig genoeg is voor de pijnkliniek. Als het blijft verergeren, dan zal ik toch iets moeten ondernemen.

   Like

  1. Ze heeft me niet meer behandeld omdat er geen enkel verschil was na de vorige behandeling. Dat had ze mij vooraf al gezegd en dat vind ik ook maar eerlijk.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: