Málaga

Vorige week zijn we een dag naar Málaga geweest. Een dik half uur rijden bij ons vandaan.

Vroeger was Málaga de plaats waar je van het vliegtuig stapte als je aan de Costa del Sol logeerde. Meer niet. Nu is Málaga een hippe trendy stad die alles heeft voor de zonzoeker en de citytripper. Er is het mooie stadsstrand (La Malagueta) met een aangename wandelboulevard, net zoals Valencia en Barcelona dat ook hebben.

En verder natuurlijke prachtige gebouwen in de oude stad, veel kerken en musea, pleinen en een aantal mooie parken. Maar ook de bars en restaurantjes zijn niet te tellen.

Omdat we de stad al zo vaak bezocht hebben, hebben we gewoon onze neus gevolgd en een paar uren door de stad gedwaald, goed voor 8 kilometer. Bij 30° kon dit voor mij al tellen!

En ’s middags hebben we heerlijk gegeten bij Tapeo de Cervantes.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

54 gedachten over “Málaga”

  1. Doen! Mensen denken bij Spanje meteen aan ‘zon, zee en dolce far niente’. Maar het land heeft zoveel meer te bieden. Veel kust, maar ook bijzonder veel natuur in de prachtige sierras en op de hoge toppen van de Picos de Europa, witte dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en natuurlijk de prachtige kunststeden Granada, Córdoba, Sevilla, …. Een ideaal land voor een lange roadtrip.

   Geliked door 1 persoon

  2. Je zegt ‘en dan niet de kust’. De steden die aan de kust liggen (Barcelona, Tarragona, Valencia, Málaga, Cartagena, San Sebastian, Cádiz) zijn beslist de moeite waard om te bezoeken en bieden veel meer dan alleen maar zee en strand.

   Like

 1. Heel toevallig is mijn dochter vandaag op Malaga geland, ze gaan er met een gehuurde auto een rondreis maken. Ze stuurde me een foto van de stier van het sherry merk die je langs de costa del Sol bijna overal kunt zien. Ze herinnerende zich die stier van toen ze als 6 jarige daar op vakantie was met ons . Ik herinner me van Malaga inderdaad alleen het , toen nog tamelijk primitieve, vliegveld waar we een halve nacht door vertraging doorbrachten. Maar ja, dat is een halve eeuw geleden.

  Geliked door 1 persoon

    1. Heerlijk dwalen in het Alhambra. Ja, vanuit Málaga is dat een logische eerste stop. Daarna waarschijnlijk Córdoba en dan Sevilla? Ronda nog eventueel? Hele mooie rondreis in ieder geval.

     Like

   1. Wat maak jij toch altijd mooie foto’s. Leuk dat je ons laat meegenieten. Wij waren deze zomer in Madrid, prachtige stad maar enkel zotten bezoeken dat in juli 😁. Malaga in oktober daarentegen ziet er ideaal uit!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: