Viva la vida

We zijn hier nu bijna een week en het is misschien tijd om jullie wat nieuws te brengen over ons verblijf aan de Costa. Alles gaat zijn gezapige gangetje, piano piano. Oh nee, da’s Italiaans. Despacito dus!

Vroeger, toen ik naar huis belde met nieuws van het vakantiefront, kwamen er altijd dezelfde vragen:

1) Hoe is het weer?

2) Hoe is ’t van eten? ‘Van eten’ is tenslotte belangrijk voor een Belg.

3) Wat doede daar zo nen helen dag?

Het weer, één constante: warm! De eerste dagen helder met wat wind, dan een dag nevelig zonder wind en dus heel benauwd … niet mijn weer! Vanaf dinsdag terug zon en wat frisser, zo’n 24 graden waar ik heel blij mee was.

‘Van eten’, alles prima. We eten ’s middags buiten de deur en ’s avonds afwisselend thuis (lekker stokbrood, onder andere, waardoor Manlief al een stuk van een kies heeft moeten inleveren) of buitenshuis. Ik ben heel erg van de tapas en het compartir gegeven, dus we doen wel eens een tapeo.

En weet je wat zo fijn is? Hier kan je gewoon buiten eten en drinken zonder muggen of wespen die je komen ambeteren!

Wat we de hele dag doen? Nog niet veel. Manlief zwemt elke morgen zijn 50 lengtes terwijl ik langzaam aan de dag begin. We lezen online de krant, kruiswoordraadselen en kijken eens op internet. We doen onze boodschappen en drinken ergens koffie waarna we aansluitend een wandeling maken over de senda litoral of in het dorp.

In de loop van de namiddag rijden we terug naar huis (ja, zo voelt ‘ons’ appartement) want dan krijgt mijn mond het lastig en wil ik gewoon thuis in mijn zetel zitten. Het is wat het is en ik ga het ook niet mooier voorstellen dan het is. Gelukkig hebben we een zonnig terras zodat er voor Manlief toch nog wat te genieten valt. Of hij trekt nog wat baantjes in het gemeenschappelijk zwembad.

La Cala de Mijas is een aangenaam kleinschalig dorp, gelegen tussen Málaga en Marbella. Buiten één strandhotel is er hier geen hoogbouw. Achter de strandboulevard in de smalle straten staan er mooi gerestaureerde vissershuisjes.

De verdere omgeving is zeer groen dankzij de talloze golfcourses. Het is hier echt golfers’ paradise. Tussen de golfterreinen kleine urbanisaties met appartementen en villa’s. Er wordt hier wel gestaag gebouwd, dus ik wil niet weten hoe het er over tien jaar gaat uitzien! Maar voor nu is het prima. Het is onze tweede keer in La Cala en hier zou ik het wel een maand of drie kunnen uithouden.

In de loop van de volgende weken staan er wel wat uitstappen gepland naar andere stadjes/steden. Het zal er een beetje van af hangen hoe ik me voel, maar dat was de afgelopen week helaas niet denderend.

Hopen op beterschap …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

50 gedachten over “Viva la vida”

 1. Doe maar op t gemakske Myriam. Niets moet, alles mag. Geniet van alles en laat je lichaam zich vollopen met zon, zodat je deze winter een beetje reserve hebt. Geniet!

  Geliked door 1 persoon

 2. klinkt prima wat jullie daar zoal doen , of niet doen , in ieder geval vakantie houden zo jullie dat graag doen , en lekker eten ook heel belangrijk
  en dat alles bij lekker warm weer , wat wil je nog meer
  geniet maar fijn verder van al het moois

  Geliked door 1 persoon

 3. Het leest en oogt hier allemaal zo zon- en kleur- en ontspannend rijk.
  Om te wandelen wel een droom op aarde. En het dorpje is ook heel mooi. Genieten waar kan, Myriam, dat doe je zeker. Hopelijk minderen de ongemakken 🤞

  Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb maandag afspraak bij de kinesiste (voor mijn mond). Daar zit ook een tandartsenpraktijk. Ik vraag haar gedacht.
     Ben vorige week nog bij mijn tandarts geweest. Voor hem was alles in orde.

     Geliked door 1 persoon

 4. Je moet aan niemand verantwoorden wat je daar de hele dag uitspookt. Aan iemand die thuis blijft vragen we dit toch ook niet? Gewoon al op een zomerse plaats zijn met alle vrijheid is de moeite waard op die reis te maken. Je schrijft heel ontspannen, het effect van jullie reis is nu al zichtbaar.

  Geliked door 1 persoon

    1. Zeker. Vorige week nog jij de tandarts geweest. Hij kan er niks aan doen want technisch is alles in orde. Zou volgens hem een kwestie zijn van overbelaste spiertjes. Vooral jammer ook dat er geen medicatie is die wat verlichting geeft.

     Geliked door 1 persoon

  1. ’s Middags eten gaat wel. Hoe later op de dag hoe moeilijker. Daar pas ik me aan aan. Ik drink ’s avonds een grote kop soep, meer heb ik niet nodig. Het trekkende en wringende gevoel de hele dag door is veel vervelender.

   Like

 5. Het is daar mooi. Wij zijn daar ook geweest een aantal jaren geleden.
  Het is te hopen dat het snel beter met je gaat, want ook al is ontspannen fijn, een mens wil ook kunnen genieten en dat is zo best wel moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik hoop dat het heerlijke weer toch een kleine pleister op de wonde is. Je mond zou hier natuurlijk ook pijn doen. Wat een prachtig wandelpad ligt er langs de kust. In het hoogseizoen waarschijnlijk megadruk op dat pad.

  Geliked door 1 persoon

 7. Het oogt als heel vervelend…… En ik hoop dat het fysiek je toestaat er oprecht van te kunnen genieten. Overigens is lekker eten ook een Nederlands dingetje hoor. En hebben wij op sommige plekken in de wereld wel ervaren dat wat je niet kent niet meteen wil zeggen dat het niet eetbaar of lekker is….:)

  Geliked door 1 persoon

  1. Je lijkt mijn man wel. Die zegt altijd ‘als ze het hier eten, dan zal het ook wel eetbaar zijn’ en die eet overal ter wereld wat de locals eten. Ik ben iets minder avontuurlijk en meer van het type ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’. Hoewel het door het reizen wel verbeterd is.

   Like

  1. Dat is inderdaad een heel fijne temperatuur. Nog warm genoeg om in de zee (of het zwembad) te zwemmen en niet te warm om dingen te ondernemen.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: