España por favor

Pas twee dagen hier en we voelen ons alweer helemaal thuis. We hebben een prachtig appartement met alles erop en eraan. Two bed, two bath, ruim terras, gemeenschappelijk zwembad, … Enfin, alles wat we nodig hebben om van het goede leven te genieten, inclusief de fles cava die op ons lag te wachten in de koelkast.

We hebben al veel appartementen gehuurd, maar de beste zijn toch die waar ook de eigenaars zelf vakantie vieren. En dit is er zo eentje. Het is nieuw, smaakvol ingericht met kwaliteitsmaterialen, mooi gedecoreerd met leuke details en er ontbreekt werkelijk niets. Tevreden gasten dus!

Urb. El Lagar

Goede gewoontes moet je niet veranderen! Het is de tweede keer dat we in La Cala de Mijas een appartement huren en we kennen onze plekjes nog van drie jaar geleden. ’s Morgens, als we om boodschappen gaan, drinken we telkens een koffie bij de plaatselijke bakker. Typisch zuiderse gewoonte die wij heel graag adopteren. Ook thuis. Met het enige verschil dat we hier voor twee café con leche (met een Vermeiren speculaasje) een luttele 2.90 euro betalen en thuis minstens 4.60 euro zoals jullie weten.

Gisterenmiddag hebben we in een chiringuito op het strand geluncht (warm gerecht, wijn, koffie) voor een totaal bedrag van 21.40 euro. De eerste avond hebben we uitgebreid luxe-tapas (foie gras, jakobsvruchten, …) gegeten met wijn en water inclusief voor 41 euro.

Het is dat we nogal gehecht zijn aan ons eigen kikkerlandje maar als we het alleen verstandelijk (vooral financieel) bekijken, dan zouden we er beter aan doen naar hier te verkassen. Van ons pensioen zouden we hier rijkelijk kunnen leven. Kinderen en kleinkind weerhouden ons ervan. En waarschijnlijk gaan we nog wel andere dingen missen waar ik nu even niet aan (wil) denk(en).

Ik weet best dat er ook veel nadelen zijn aan wonen in Spanje hoor. Denk alleen maar aan de niet-te-harden temperatuur in de zomer.

Ondertussen genieten wij wel heel hard van de heerlijke oktoberzon.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

47 gedachten over “España por favor”

 1. Terwijl het hier regent en grijs is, ben ik toch(gunnend😉) jaloers op jouw mooi en zon-rijk verblijf met prachtig zicht.
  In de winter Spanje en in de zomer België lijkt me een mooie compromis. En je kan er veel besparen op energie en eten. Ondertussen heb ik hier al mijn eerste flinke verkoudheid 😦.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is inderdaad een mooie compromis. Helaas behoort een stekje hier en een in België niet tot onze financiële mogelijkheden.

   Like

 2. mooi plekje dus waar dat appartementje staat , fijne temperatuur en betaalbaar eten en drinken
  denk maar ff niet aan thuis , geniet de vakantie

  Geliked door 1 persoon

 3. Waow heerlijk. Ik ben nog nooit zo lang op vakantie geweest ergens. Ik moet dringend eens leren genieten van leven op een rustig tempo, dat lukt me nog steeds niet. Geniet met volle teugen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat rustig tempo is wel aan mij besteed. Als ik mijn Amerikaanse kennissen hoor, die doen vijf Europese landen in een week bij wijze van spreken … da’s voor mij geen vakantie. Wij zijn echte slow travelers.

   Like

  1. Als leerkracht ben je altijd gebonden aan de schoolvakanties. Vanaf dat het niet meer hoefde (als zoon niet meer meeging) gingen wij altijd buiten het seizoen op vakantie. Minder druk, minder duur, minder warm,…

   Geliked door 1 persoon

 4. Ook wij hebben wel eens gedacht….wat als we nu eens….Maar steeds komt dan weer dat beeld van die familie en vrienden, van de geschiedenis die we toch hebben liggen in ons eigen landje, al die spullen die mee zouden moeten verhuizen. Je bent een liefhebber van… of niet. Maar belangrijkste reden is toch dat ik niet kan aarden in te veel hitte. Ik merk het in de zomer direct. Voel me toch het fijnst als het een graadje of 22-25 is. Daarboven verlamt het deze oer-Nederlander met van oorsprong blond haar en blauwe ogen maar vooral ook een erg lichte huid. Maar ik hoop dat jij daar geniet van wat je meemaakt en ziet….

  Geliked door 1 persoon

  1. Daarom vinden wij de maanden april en oktober zo prettig. Hele fijne temperatuur, nooit te warm want dat verdraag ik ook niet.
   En wat je zegt: familie, vrienden,… je laat wel wat achter. Voor ons is dit nu ideaal.

   Like

 5. Mijn beste maat heeft zijn droom ook werkelijk gerealiseerd en een huis gekocht in Spanje. Ondertussen woont hij er reeds drie maand en is hij de gelukkigste mens op aarde. Een terugkeer naar België zit er niet meer in.
  Ik val meer voor jullie compromis: spelen op twee paarden. De banden met ons kikkerlandje, en dan vooral met de regio waar ik woon, zou ik nooit ofte nimmer kunnen verbreken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Eens dromen, geeft kleur aan het leven, toch. Zei zij die niet eens naar Ronse durfde te verhuizen. Tja, inderdaad, kinderen en kleinkinderen.
  Geniet ondertussen van dat heerlijke oktoberzonnetje. Ik zal wel wat verder snotteren en hoesten in ons wisselvallig weer hier.

  Like

 7. Door omstandigheden zijn onze reizen beperkt tot Spanje. De prijsvoordelen die je opnoemt zijn één van de grote troeven. En ja, ook wij nemen de gewoonte aan om ’s morgens in een barretje of bij een bakker een kop kofie (mét of zonder iets om te knabbelen) tot ons te nemen.
  Klinkt heerlijk, daar! Betoverende foto’s ook.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ook onze toekomstige reizen zullen zich beperken tot Europa. Te bang om iets voor te krijgen en niet snel de nodige zorg te vinden. Namibië en Botswana, wat we geboekt hadden voor 2020 (en uitgesteld aar 2021) is voorgoed van mijn lijstje verdwenen. En ik vind het niet eens erg.

   Like

 8. Volgens mij heb je zo het beste van twee landen. Iets dáár kopen zóu ook kunnen en het dan verhuren in de zomermaanden, heb je de kosten er snel uit maar dat geeft ook wel weer andere zorgen.

  Geliked door 1 persoon

 9. De maanden die jullie er door brengen geven in ieder geval geen topdrukte en dat lijkt me heerlijk 🙂
  Zou zelf de kleinkinderen niet zolang kunnen/willen missen.
  2 weken trek ik nog net haha…geniet ze

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: