Op reis / vakantie

Ja, we zijn weer weg, onze jaarlijkse maand oktober in Spanje komt eraan.

Het appartement had ik al in januari geboekt – gekende locatie, ander appartement …

De vluchten ergens in maart, maar zowel heen- als terugvlucht zijn door de maatschappij al een keer gewijzigd. Niet in ons voordeel helaas.
De vlucht van 1 oktober vanuit Antwerpen werd geannuleerd en ze hadden ons op een vlucht gezet vanuit Brussel om 5u55. Zo’n onzalig tijdstip, dat doen we niet meer, daar zijn we te oud voor geworden. Daarom vliegen we nu een dag eerder, maar wel op een schappelijk uur.

De auto huurde ik in juni en heb ik ondertussen nog een keer of vijf geannuleerd en herboekt: van pokkeduur naar heel duur naar duur. Tussen de eerste en de laatste boeking zit toch een verschil van bijna 500 euro. Daar kunnen we andere leuke dingen mee doen.

Hetgeen waar ik altijd het meest tegenop zie, dat is het inpakken. Oh, wat heb ik daar toch een hekel aan. Nochtans is het heel gemakkelijk want ik heb lijstjes in de computer zitten voor allerlei soorten vakanties. Voor een citytrip heb je namelijk andere bagage nodig dan voor een fietsvakantie. Voor een autovakantie steekt een kilo extra zo nauw niet, voor een vliegvakantie wel. Vandaar mijn verschillende lijstjes.

Maar we zijn er klaar voor.
Inpakken ☑️
Online inchecken ☑️
Het was nog even een gedoe met de treinen. Door personeelstekort (waar niet?) zijn er verschillende treinen afgeschaft. Zo ook degene die we eigenlijk moesten nemen. Dan was het de vraag: nemen we een trein vroeger of later? Vertragingen in gedachten hebben we maar wijselijk een vroegere trein genomen die voor de verandering eens geen vertraging had.

Onze bagage was snel gelabeld en we gingen vlot door de security. Nu is het wachten met een hapje en een drankje tot het tijd is om naar de gate te vertrekken. Wij zijn altijd bij de laatsten want aan de gates wachten is saai.

Ondertussen kijken we naar de reizigers die passeren. Er zijn er doorwinterde, er zijn er heel onzekere die wel tien keer op de infoborden komen kijken. Kinderen met mini koffertjes, zakenmensen met een laptoptas, dames van vreemde origine in prachtige gewaden, en vooral veel pensionistas zoals wij…

Nog een uur en we mogen de lucht in.

Onderweg in 2019

¡Hasta luego!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

57 gedachten over “Op reis / vakantie”

 1. Heel veel plezier in Spanje. Eens ik door alle controles ben vind ik het heerlijk om in een luchthaven te vertoeven. Als ik het op voorhand weet vind ik het soms lange wachten niet zo erg meer. Maar afgelastingen en vertraagde vluchten, daar bedank ik graag voor. Maar toch al veel meegemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel.
   Nu was het boarden in stukken. Eerst de achterste tien rijen enz. Zijn er toch mensen die vooraan zitten en persé al aan boord willen. Die blokkeren natuurlijk het hele gangpad. En terwijl maar klagen dat het zo lang duurt. Grrrr.

   Like

 2. Ondertussen ben je ter bestemming. Een hele maand ter plekke, wow, we zijn er een beetje jaloers op. En even weg van het dagelijks gezever rond dure energierekeningen, de oorlog van Vladimir,…Post maar regelmatig een logje met zonnige foto’s, zodat we kunnen meegenieten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Veel plezier!!!

  Dat van die lijstjes, dat ken ik. Gaat hier ook zo. Plus een boodschappenlijstje (wij huren huisjes) dat ik straks eens zal invoeren op de website van de lokale supermarkt. Kunnen ze die aan huis afleveren tegen dat we ter plekke zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: