Na regen …

… komt zonneschijn.

En zonneschijn betekent fietsen ten huize M & M.

Woensdag heeft manlief met een van zijn clubjes een toerke van 170 km gedaan. Ik heb me beziggehouden in het huishouden en onder andere kilo’s appels van onze oude boom verwerkt tot appelmoes. Volgende week de rest!

Donderdag hebben we samen gefietst. Ik had een route uitgezocht uit het boek dat ik voor mijn verjaardag had gekregen: Uitwaaien in de Stille Kempen, een rit van 46 km die ik wat verlengd had want 46 km is wat weinig voor een hele dag.

Toen we vertrokken in het Prinsenpark in Retie was het 10 graden. De trui, de jas, de sjaal en de handschoenen kwamen goed van pas. Maar na de eerste koffiestop mochten jas en handschoenen al in de fietstas.

De route ging langs rustige wegen en over jaagpaden langs de kanalen
Dessel-Schoten en Bocholt-Herentals. Altijd fijn fietsen langs het water.

Lunchen deden we in Het Wilde Zwijn in Bergeijk waar we werden verwelkomd door grote zwermen wespen. We hebben dan maar – zoals de meeste andere gasten – binnen gegeten. Jammer met zo’n mooi weer, maar het kon echt niet anders.

Na de lunch verdwenen ook trui en sjaal in de fietstas.

Het stuk dat ik er had aangebreid liep over de Nederlandse grens en dat was ook het mooiste stuk van de hele rit. We reden door de Peelsche Heide waar we een schapenhoeder en zijn kudde tegenkwamen. De heide was uitgebloeid maar tijdens de bloei is dit beslist een heel mooi gebied.

Het laatstse stuk ging door de Postelse Bossen en langs de Norbertijnenabdij van Postel.

Alweer een heerlijke fietsdag (61 km). Ik hoop dat het niet de laatste was dit jaar.

PS. Geen idee waarom de foto’s zo lelijk verspringen (op de computer althans). Mocht er iemand een oplossing voor hebben: graag!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

54 gedachten over “Na regen …”

 1. mogge Myriam
  allereerst van harte met jullie nieuwe wereldkampioen op de fiets Remco Evenepoel

  flinke rit maakte je man zeg , een echte renner is dat
  dat toertje wat jullie samen maakte is meer voor mij 🙂
  mooie serie foto’s als verslag
  waarom de foto’s verspringen zou ook mijn vraag kunnen zijn ?

  geniet de dag

  Like

  1. Ja, mijn man draait zijn hand niet om voor lange ritten. Daarom komt hij ook gemakkelijk aan de 12.000 km per jaar.
   Remco? Ben geen fan van Remco. Ik had liever Mathieu zien winnen. Dorpsgenoot voor hij met zijn vriendin ging samenwonen (net zoals ook Michael Boogerd en Zdenek Stybar dorpsgenoten zijn). Jammer wat er allemaal gebeurd is daar in dat hotel in Australië.

   Geliked door 1 persoon

   1. ja een echte renner die man van je , petje af
    ik ken Remco niet zo , maar is toch een klasbak hoor
    Mathieu had een rot nacht , het juiste weet ik nog niet , een kanshebber op de titel was ie anders wel
    Michael Boogaard is een Hagenees
    de tijd zal het leren

    Geliked door 1 persoon

    1. Van Mathieu weet ik ook alleen maar wat ik in de krant lees hoor. Jammer wel.
     Remco is een goed renner maar hij heeft het vaak nogal hoog in de bol. Al lijkt hij wel wat gekalmeerd de laatste tijd.

     Geliked door 1 persoon

 2. Jullie hebben geluk gehad met het weer. De komende dagen voorspellen ze nat herfstweer.
  Vandaag mag ik appels ophalen bij mijn schoonmoeder. Dat belooft verse en lekker appelmoes te worden.
  Fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

   1. Hihihi, ik zie mezelf dobberend in een spamvijver en jij die me er uit haalt met een schepnetje😂😂 maar alle gekheid op een stokje het is niet echt prettig dat WordPress gedoe…

    Geliked door 1 persoon

    1. Haha, ja, ik met mij schepnetje. Er verdwijnen nog wel reacties in de spam van mensen die vaak reageren. Heel vreemd allemaal. En ambetant, maar ik weet nu dat ik regelmatig eens moet checken.

     Geliked door 1 persoon

     1. Mijn probleem is ook nog niet opgelost jammer genoeg. Het irriteert me mateloos. Nu is mijn blog wel te vinden in de reader, maar de berichten op zich niet… Ik denk misschien uit te kijken naar een ander platform. Maar welk, geen idee?

      Geliked door 1 persoon

 3. Dat verspringen van die foto’s heb ik op blogger heel vaak, of de lettergrootte die dan ineens veel groter of kleiner blijkt te zijn. En oorspronkelijk was dan alles wél in orde. Geen idee hoe dat komt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh lekker eigengemaakte appelmoes…
  Heb je ooit appelsap gemaakt, dat doet schoonzoon samen met zijn kinderen en ze vinden die echt lekker. Zonder toevoegingen en lijkt wel diksap 😉
  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, dat heb ik nooit gedaan. Dat lijkt me nog veel meer werk dan appelmoes (maar wel lekker!).
   Via de gemeente kon je wel je appels aanbieden om er sap van te laten maken door iemand met een professionele pers.

   Geliked door 1 persoon

 5. Weer goed gefietst! Mooie regio die ik alleen ken via foto’s 😀. Goede vooruitzichten 👍. Slecht weer deze week, dus appelmoes maken.
  Mathieu, rare dingen… en dat al een tijdje niet goed bezig. Jammer. Ik heb het meer voor Wout maar een Belg vind ik dik oké

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben niet van het wandelen. Heb snel last van pijnlijke knieën.
   Heel vervelend dat verspringen van de foto’s, maar ik zie het ook bij andere WP bloggers.

   Like

 6. Jullie hadden geluk met het weer. Het lijkt een mooie fietstocht. Wij hebben er een fiets tweedaagse opzitten met zon, maar ook veel nattigheid. Een herfstwerk lijkt ons op te wachten…..

  Geliked door 1 persoon

 7. Ach in de winter kan fietsen ook nog vaak, zolang het maar droog is met een zonnetje. In ieder geval moet je vanaf nu toch wel rekening houden dat het in de ochtend nog flink fris kan zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het moet toch minstens 10 graden zijn (en zonder wind) want de koude doet nog altijd pijn aan mijn gezicht. Zal ook wel zo blijven.

   Like

 8. De Peel, verdorie. Die locatie werpt me terug naar mijn jeugdjaren toen ik de boeken van Toon Kortooms verslindde. De Peel stond immer centraal in zijn romans.
  Knappe foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: