Kinderpraat

Kleine Man speelde deze zomer ‘gigantische file’ en ‘ongelukske’ 🤷‍♂️ 🙈


Er kwamen vrienden bij hen op bezoek met hun twee dochtertjes.
Ik zeg: ‘dan kan je fijn spelen’.
Hij antwoordt: ‘ja, maar het zijn wel meisjes’. 😡

Zijn mama heeft hem het alfabet geleerd. Dat zingt hij op de melodie van ‘Kortjakje’. Een hele dag … Ik kan geen ABCDEFG meer horen!

Hij wil wel eens komen logeren. ‘Dan slaap ik bij opa en jij in de andere kamer’, zei hij.

Hij kan ook bezorgd zijn. Toen ik met mijn dikke voet/been rondhuppelde in huis zei hij ‘Ga maar in de zetel zitten oma, met je voet op een kussen’.

In november wordt hij vijf. En terwijl hij zijn handje toonde zei hij ‘Dan is mijn hand helemaal vol’.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

47 gedachten over “Kinderpraat”

 1. Zo leuk Myriam! Zeker nu ik ook in blijde verwachting ben van een kleinzoontje. Daar kijk ik al naar uit. De bonuskleinzoon zei hier net hetzelfde deze zomer: slaap jij maar op de bank oma, dan slaap ik bij opa.

  Geliked door 3 people

 2. Hier is het net omgekeerd. Als de jongens komen logeren vragen ze om bij oma te slapen want opa snurkt te luid😉.
  En hier is het vooral de 13-jarige kleindochter die niet van jongens moet weten. Zal wel keren vermoed ik.
  Zalig toch die kindermondjes!

  Geliked door 2 people

 3. Zalig. En ook leuk dat je het opschrijft, we vergeten al die mooie dingen zo snel.
  Oma naar de andere kamer gesjot, haha! Hopelijk kan het eens, dat hij blijft slapen. Ook dat is vermoeiend maar leuk 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Komt wel, als hij wat groter is, denk ik dan.
    De onze slapen hier ook niet zo vaak, laatste keer was het echt lang geleden. Samen hadden ze het tot in augustus nog nooit gedaan. Lili is een honkvast huismusje, en mist haar huis, haar eigen bed, mama en papa zo snel. En ze proberen toch echt wel rekening te houden met wat zij daarin wil. In juni had ze (als afsluiter van de kleuterschool) een nacht op school geslapen, en dat was goed gelukt. Dus dat deden we nog eens over: ze mocht op haar luchtmatras en met de slaapzak van die nacht slapen. Eigen hoofdkussen mee. En lekker dicht bij Pipa. Het is gelukkig heel goed gegaan, en misschien komen ze nu nog wel eens in de herfstvakantie bij ons slapen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Wannes mist zijn mama en papa ook heel snel. Afscheid nemen is voor hem ook heel moeilijk. Nu, na 3 weken, ’s morgens aan de schoolpoort nog altijd huilen. Zodra hij in de klas is, is het over maar het moment van afscheid nemen is heel moeilijk. Voor de rest praat genoeg hoor!

     Like

  1. Hij wordt groter en het spontane zal wel stilaan verdwijnen. Maar zolang het duurt genieten we ervan. En ook van de volgende fases in zijn leven gaan we genieten.

   Geliked door 1 persoon

 4. Die hand vol vind ik een goeie…en ja als ze wat zeggen is het voor ons volwassenen af en toe verrassend wat er uit een kindermond komt. 🙂
  Heerlijk die eigen mening 🙂
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 5. Onze kleinzoon van 3 speelt ook hele dagen met auto’s, files staan in het hele huis, parkeerplaatsen voor de tv, ongelukken etc.Hij wil best eens kleuren, maar dan wel een auto.Op tv filmpjes kijken ook leuk, wel van auto’s….Wordt vast automonteur of auto verkoper…..

  Geliked door 1 persoon

 6. Een “man”naar m’n hart, hij maakt van z’n hart geen moordkuil over meisjes. 😉 Hij nam de file waar ik vanmorgen inzat als voorbeeld denk ik. ;-( Heerlijk die kinderpraat.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: