Weekendje weg

Onze huwelijksverjaardag vieren we altijd met een kort tripje. Zo ook deze keer.

Zondagmorgen vertrokken we voor 2 dagen naar Breskens. De fietsen mochten mee want ik had van de vaatspecialist groen licht gekregen om te fietsen. Oef!

Zondag hebben we Breskens – Terneuzen – Breskens gefietst.
De heenrit ging over de dijk naast de Westerschelde. De terugrit door de weidse polder. Mooi. En warm! Een mix van blauwe lucht en wolken. Heerlijk fietsweer.

In Biervliet vonden we een terras waar we wat konden eten. En in Ijzendijke was de Mauritskerk open vanwege de Openmonumentendag. Ook de vuurtoren van Breskens kon je gaan bezoeken, maar deze hebben we aan ons voorbij laten gaan. Tegen die tijd was mijn pijp zo goed als uit en had ik alleen nog behoefte aan een een lekker drankje. Dat vonden we gelukkig in het centrum van Breskens want de strandtenten zaten stampvol.

Na de fietstocht van 60 km checkten we in in de geboekte B&B De Passant en na ons te hebben opgefrist togen we te voet naar het gereserveerde restaurant Spuiplein 41 alwaar we zeer lekker gegeten hebben.

De nacht was redelijk, met dank aan onze oordopjes (die ik altijd en overal bij heb), want onze kamer lag aan de voorzijde van het gebouw. Na een zeer copieus ontbijt, aan tafel opgediend, namen we maandagochtend afscheid van gastheer en gastvrouw en sprongen we opnieuw op de fiets.

De rit ging naar Knokke, door de duinen en langs het Zwin. Deze rit hebben we al tientallen keren gemaakt maar ze verveelt nooit. De zee, de duinen, de zon en mijn fiets. Een combinatie die me intens gelukkig maakt. Ik slaag er dan zelfs in om even mijn vervelende mond te vergeten.

Onderweg geen gebrek aan terrasjes! Manlief heeft ook nog even gezwommen tussen paalhoofd 20 en 23. En we hebben lekker geluncht bij Le P’tit Bedon in Knokke.

Het was druk op de fietspaden. Het leek wel of alle pensionistas de laatste zonnestralen nog wilden meepakken. Wat ons aangenaam verraste is het mooie brede fietspad dat helemaal rond het Zwin loopt, waar je vroeger toch een heel eind langs een saaie straat moest rijden. Een hele verbetering met prachtige zichten onderweg. 66 km in de benen.

Het moge duidelijk zijn dat wij heel erg genoten hebben van onze twee dagen weg. Beter kort en goed, dan lang en slecht!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

49 gedachten over “Weekendje weg”

 1. Leuk dat jullie op jullie trouwdag fietsten . Deden wij ook een paar keer. Die eerste rit ken ik, maar die 2e nog niet. Ik ga het onthouden. Wij fietsen tegenwoordig zelden meer op zondag tenzij heel vroeg ivm de drukte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zondag (de rit naar Terneuzen) hebben we nauwelijks andere fietsers gezien. Maandag was het wel heel druk maar dat is het daar altijd want het is een heel populaire route.

   Like

 2. Dat jullie genoten hebben is te zien aan de foto’s en te lezen in jouw woorden. Heerlijk! De zee, de duinen, de zon en mijn fiets is voor mij ook een combinatie die me heel dankbaar en gelukkig maakt. Ik kan me zo goed voorstellen dat alle nare dingen er dan gewoon even niet zijn, omdat je volledig ‘in het moment’ bent. Genieten is dat! Dat heb ik hier overigens ook zonder zon, met wind, en met de benenwagen… 😉

  Geliked door 1 persoon

    1. Natuurlijk goed voor de natuur, het was heel hard nodig. Maar kijk, we schrijven nu zes dagen later en het regent nog steeds. In een (voor mij) ideale wereld regent het ’s nachts en is het overdag droog. De zon hoeft niet eens te schijnen, droog is goed. Gelukkig heb ik het niet voor het zeggen en gaat de natuur gewoon zijn gang.
     Ach, ik amuseer me wel hoor. Puzzelen, woordspelletjes, de krant. Een boek lezen lukt nog steeds niet. Kan me onmogelijk concentreren.

     Like

     1. Oh, dat laatste: oef! Niet fijn… En ik had geen idee dat het zuidelijker nog steeds zo regenachtig is! Jouw ideale wereld trekt mij overigens ook hoor: regen alleen ’s nachts 🙂

      Geliked door 1 persoon

 3. Ik herken natuurlijk ieder plekje en alle gebouwen op de foto’s. Je was best een eind uit de buurt vanwaar ik woon, want wij wonen héél de andere kant van Terneuzen. Je was wel bij onze vroegere buurt, benedendijks bij de vuurtoren. En ja, het fietspad langs de kust Breskens – Knokke is en blijft fantastisch mooi.

  Geliked door 1 persoon

 4. Op deze kletsnatte dag geniet ik enorm van je heerlijke, heel heldere foto’s. Je fietste in een omgeving die ik ook geweldig vind. Hopelijk volgen er nog wat betere dagen in september, want ik wil er ook nog eens heen. Jammer dat de mond blijft lastig doen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Proficiat!!! 👏
  Jullie hebben nog kunnen genieten van misschien de laatste dagen mooi weer. Prachtige foto’s en wat gezellig daar. Jij weet de leuke plekjes om te eten te vinden! Njammie.
  Zag vaatspecialist, dacht wat heeft de vaatwasser hiermee te maken. Was te rap aan het lezen 😂

  Geliked door 1 persoon

 6. Dank je dat ik mocht meegenieten! Ik zit in een dipje (mijn bovenbuur is in pestmodus geschoten en ik loop voortdurend gespannen en op mijn hoede rond en dat is duidelijk niet goed voor mijn gezondheid 😦 ) . En dan zijn zo’n berichten met heerlijke foto’s echt hartverwarmend!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: