Reünie

Vorige week hadden we een klasreünie met de meisjes van het middelbaar. Jaja, ik zat tot mijn 18de op een meisjesschool. Mét uniform.

We zijn afgestudeerd in 1973. Sommigen gingen onmiddellijk werken, anderen gingen verder studeren.

Ondanks de verschillende wegen die we insloegen zijn we wel altijd met elkaar in contact gebleven. We hadden een klas die heel goed aan elkaar hing, niet altijd tot jolijt van bepaalde leerkrachten.

Onze laatste klasreünie was in maart 2020, net voor de uitbraak van de pandemie.

In de loop der jaren zijn er al meerdere ‘meisjes’ afgevallen. Door een gebrek aan interesse, door andere bezigheden, door verhuis naar het buitenland, maar helaas ook door overlijden.

Ons groepje wordt steeds kleiner. Desondanks was het toch weer een fijn weerzien en hebben we gezellig een namiddag en avond volgebabbeld.

Volgend jaar maken we er een feestelijke editie van want dan zijn we vijftig jaar afgestudeerd. VIJFTIG jaar! We worden stilaan oud.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “Reünie”

  1. In het begin deden we dat zo om de 7 jaar, maar met ouder worden (en al twee klasgenoten die overleden zijn) vinden we dat we geen tijd moeten verliezen en zien we mekaar normaal elk jaar. Is altijd heel gezellig.

   Geliked door 1 persoon

 1. Geweldig om als klas zo aan elkaar te hangen. Je hebt een verleden samen en dat nodigt uit tot veel gespreksstof. Wij spreken maandelijks af met 4 humaniora genoten, ook allemaal ‘meisjes met uniform’ van toen. Het lukt wonderwel. We wonen wel verspreid over Vlaanderen, maar de trein brengt ons telkens weer samen. Bij ons zijn nog geen klasgenoten overleden.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hadden een geweldig goeie klas. We zaten met 17. Twee zijn nooit geïnteresseerd geweest in een reünie, twee zijn in de loop der jaren overleden, eentje woont in Spanje en drie waren nog op vakantie. En de rest was er allemaal.

   Like

 2. ik heb 1 klasse reünie mogen beleven , dat was de lagere school 6de klas van 1966 hihi
  was echt leuk en we hadden met z’n drieën 21 van de 27 gevonden welke ook alle kwamen

  Geliked door 1 persoon

   1. 1 klasgenootje begon er mee , die kwam ook nog vaak daar in de buurt , een vriendinnetje van haar toen , nu wonend in de buurt van Alkmaar was ook goed in zoeken , mij werd gevraagd of ik mee wilde doen , en na veel spit werk hadden we een zeer geslaagde dag

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat is toch ook zo. Bij ons op school moest de kleding van een bepaalde winkel komen zodat iedereen er precies hetzelfde uit zag. Natuurlijk zag je wel aan de schoenen, de boekentas, enz. wie het thuis wat breder had en wie niet. Maar in wezen waren we allemaal gelijk. En nooit keuzestress ’s morgens, ook niet onbelangrijk!

     Geliked door 1 persoon

 3. Leuk dat jullie elkaar zijn blijven zien. Er zal in die jaren veel gebeurd en veranderd zijn.
  Ik heb op facebook wel contact met oud-klasgenoten, maar elkaar echt ontmoeten of afspreken doen we niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik doe regelmatig iets soortgelijks. Het is niet echt een echte klasreunie omdat het gaat over verschillende vrouwen die op verschillende momenten in verschillende klassen bij mekaar in de klas hebben gezeten (nooit allemaal tegelijk in dezelfde klas dus) , en het zijn er ook niet zo veel. Maar het is altijd fijn.
  Bij ons is het begonnen via facebook: ik ontdekte een oude schoolvriendin, die er dan ook weer ergens eentje tegenkwam en zo voort.
  Nu zijn we met een groepje of 10 maar de vaste groep bestaat uit een 5tal vrouwen en we komen minstens een keer of 3 per jaar samen. Ik word er altijd heel erg blij van.
  En het speciale is: voor het bestaan van facebook had ik al jaren met geen van hen contact maar eens we mekaar terug zagen was het net of al die jaren er tussen waren verdwenen, zo natuurlijk ging dat!

  Geliked door 1 persoon

  1. Van mijn klas zijn er maar enkele op Facebook. Wij zijn eigenlijk direct na ons afstuderen gaan afspreken. En we houden dat goed vol.

   Like

 5. Wat bijzonder, dat jullie na al die tijd nog contact hebben. Dat is best wel uniek. Blijkbaar zijn jullie in ieder geval ook (allemaal) ‘meisjes’ die dit waarderen. Ikzelf ben niet zo’n reünie-type…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: