Zaterdag

Gisteren, zaterdag, had ik zin om het huis eens te verlaten. Eerst was er de warmte, dan dat trombosebeen dat me thuishield (en -houdt). Zaterdag was een perfecte dag voor een uitstapje.

Het was lang geleden dat we nog op de zaterdagmarkt / exotische markt / vreemdelingenmarkt in Antwerpen waren. Die laatste term mag je misschien niet meer gebruiken, maar ik doe het toch want het is exact wat het is. Het merendeel van de kramen wordt gerund door mensen van buitenlandse origine die hier hun heerlijke uitheemse producten aan de man/vrouw brengen. Wat meteen de sfeer van deze markt weergeeft: ik krijg er altijd een instant vakantiegevoel.

En natuurlijk gingen we – zoals gewoonlijk – met veel te veel lekkers naar huis.

Ons uitje was goed voor 5.000 stappen. Lang niet genoeg voor een gezond mens maar meer dan genoeg voor mijn trombosebeen en alvast 5 tot 10 maal meer dan ik er de laatste week gezet heb.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

52 gedachten over “Zaterdag”

 1. ja hoor dat mag je een vreemdelingen markt noemen , zouden zij ook doen als wij in hun thuislanden een markt opzetten 🙂
  dus lekker veel lekkers mee , nee dat zijn die 5000 passen wat weinig , maar je bent in opgaande lijn ivm dat nare trombosebeen

  Geliked door 1 persoon

 2. Gaat die door op de markt van Antwerpen? Elke zaterdag? Ik ken eigenlijk enkel de Vogelmarkt en weet zelfs niet meer of die nog bestaat?
  Hopelijk betert het snel met je been?
  Oei veel te veel vragen hier😦

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die gaat door op de markt van Antwerpen (aan de Stadsscouwburg op het Theaterplein) waar op zondag de Vogelenmarkt is (die bestaat nog). Op zaterdag is er tot 16u de ‘vreemdelingenmarkt’. Moet je echt eens doen op een mooie dag (kan wel druk zijn!).

   Like

  1. Veel te veel lekkere dingen. En hoewel we op voorhand afspreken dat we NIKS gaan kopen (of toch NIET VEEL) komen we altijd met zakken vol terug thuis.

   Like

   1. Er is niet zoveel wat ik lekker vind (en ook nog kan verdragen). Eigenlijk staat vrijwel alles me tegen. Om niet te zeggen dat ik al moet kokhalzen als ik het ruik. Ik vermijd dus etensgeuren.

    Geliked door 1 persoon

   1. Dat is vlakbij het Zuid station. T is er wel heel druk. Ik kocht daar ooit eens een lang exotisch kleed, om thuis mee te chillen. En we eten daar dan altijd een turkse pannenkoek met kaas, groenten en honing.

    Geliked door 1 persoon

 3. O ik ben de uitzondering op de regel, ik kom thuis zónder iets gekocht te hebben op zo’n exotische markt. Er zal niet héél veel te vinden zijn waar ik warm voor loop. Voor mensen die graag reizen kan ik het me voorstellen maar ik reis ook bewust niet naar landen waar de maaltijd héél sterk afwijken van thuis. Maar fijn dat je been iets meer lopen toelaat.

  Geliked door 1 persoon

   1. Nee , dat laat ik allemaal liggen, ik ben ook niet zo’n fruiteter, (van aananas griezel ik zelfs) veel teveel gedoe met sap en pitten en plakhanden. Ik geef er echt niets om. Hollandse kazen zijn me goed genoeg, een stukje brie is al behoorlijk exotisch voor mij. 😉

    Geliked door 1 persoon

 4. Daar ging ik vroeger ook wel eens naartoe, vooral als ik kruiden en specerijen nodig had. Al die kleurige, geurige kramen waar alles zo mooi uitgestald is!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: