Is het de warmte?

Zomaar wat krantenkoppen van gisteren …

Man zwaargewond bij schietpartij in Lokeren, schutter verschanst zich in woning

Vechtpartij bij klaarlichte dag in Berlaar: vier arrestaties

Belgische toerist slaat ex-vrouw in elkaar tijdens vakantie op Kreta, man opgepakt

Misnoegde bestuurder slaat medewerker van autokeuring in ziekenhuis na discussie

Moord en doodslag, het lijkt wel of de mensen van de warmte weten!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

55 gedachten over “Is het de warmte?”

  1. Het leven nemen van iemand anders, een jong gezin verwoesten (slachtoffer van de schietpartij is overleden), agressie overal, … Mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer. Ik word er zo droevig van.

   Like

 1. Erg, erg, al die agressie. Mensen hebben een kort lontje gekregen. Vaak gaat het gepaard met alcohol-misbruik of drugsgebruik, dat kan van sommigen monsters maken. Maar dan nog! Het is uiteraard geen excuus. Ik vrees dat we agressie nooit gaan weg krijgen uit eender welke maatschappij. Ik ben wel blij om op het platteland te wonen. Agressie komt overal voor, maar toch meer in drukker bewoonde gebieden. Heel erg.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij hebben dat mee gemaakt op Rhodos nu 21 jaar geleden (we waren er dit jaar weer)
  De enige keer in een hotel…
  De buren van ons hadden veel ruzie en de vrouw kreeg regelmatig een klap. Maar erna liep het vreselijk uit de hand…de vrouw zag volgens mij alle hoeken van de kamer. Man wilde er naartoe maar heb hem tegen kunnen houden. We hebben het gemeld bij de receptie en die hebben er gelijk een eind aan gemaakt…ze waren weg erna. pffttt wat een mensen

  Geliked door 1 persoon

 3. De warmte zal er zeker iets mee van doen hebben. Maar men heeft ooit een onderzoek gedaan met ratten met welke invloed het heeft als men met (te) veel mensen op een klein oppervlak moet leven. Ze vraten elkaar op. We leven steeds dichter op elkaar, dat werkt blijkbaar agressie in de hand.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mensen. Je bedoelt mannen? 😉 Kan best de warmte zijn ja, maar ook de overload aan slecht nieuws. Want slecht nieuws verkoopt. Dan wordt wat er gebeurt in de wereld wel heel erg vanuit één kant belicht en dat misvormt alles.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: In de speeltuin
 6. Er is veel meer agressie tegenwoordig, ik merk het aan veel zaken. Mijn eigen lontje staat soms ook wat korter. Ik vermoed dat stress er veel mee te maken heeft. Het tempo waaraan we moeten leven is moordend, we zijn collectief aan het doordraaien. Al is er in grote steden natuurlijk ook sprake van andere problematieken zoals drugs e.d. Ik vind het maar een akelige evolutie.

  Geliked door 1 persoon

 7. Het is een eenvoudige berekening, hoor: het begint bij baldadigheid. Daar wordt schouderophalend mee gelachen (“we zijn toch ook jong geweest, he”). Dan volgt vandalisme (bij ons wordt het de laatste tijd echt héél erg). Ze komen er toch nog mee weg, dus het volgende is vandalisme maar op een manier waar ongelukken van komen: stukken ijzer op de weg, stukken van een houten omheining met de lange spijkers omhoog tussen het gras van een parkeerterrein, gebroken glas over de hele breedte van het fietspad). De politie patrouilleert er nu (bijna) dagelijks, maar dan zijn die etters pleite. Ze komen er dus wéér mee weg. En àls er eens eentje in de kraag gevat wordt, loopt die weer buiten, nog vóór de agent van dienst zijn pc opgestart heeft …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is echt erg. Jongeren die hele buurten teisteren las ik in de krant. Hebben ze al niet meer genoeg aan hun smartphone? Of leren ze dat van het gamen?

   Like

    1. Mijn zoon had vroeger een Playstation waar hij wel eens een spelletje op speelde waar hij ongelooflijk agressief van werd. Dan smeet hij met zijn controller tot die kapot was (wij blij), maar da’s nooit een reden geweest voor hem om anderen te koejoneren.

     Like

     1. Jullie hebben jullie zoon waarschijnlijk wél zelf een opvoeding gegeven i.p.v. er van uit te gaan dat dat de taak van anderen is.

      Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben een grote stadbewoner. Ben wel iets gewend door de jaren heen. Hier was altijd wel iets te doen. Maar tegenwoordig steekt en schiet men er ook in kleine plaatsjes of zelfs dorpen lustig op los. Het moet dan toch iets van doen hebben met een veranderende samenstelling van de bevolking en het kennelijke idee dat je erkenning, respect of een groter zelfvertrouwen als niksnut alleen bereikt door een groot mes of pistool bij je te dragen…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: