The Weekend

Vrijdag

Was ik jarig. Omdat we niks aan de hand hadden, besloten we om ’s middags naar Oud-Turnhout te rijden om te gaan lunchen bij Vin Perdu.

We waren er al een paar keer eerder maar het was lang geleden. Ondertussen hebben ze blijkbaar hun formule veranderd, van restaurant (Jeunes Restaurateurs d’Europe) naar bistro.

We hebben lekker gegeten maar ik miste toch de fijne keuken van weleer, de ruim bemeten tafels met mooi tafellinnen en de mooi opgemaakte borden. Het was eerder ‘brasserie’ dan ‘bistro’ en het bord ‘bistronomie’ aan de deur mag voor mijn part weggehaald worden.

Daar gaan we dus geen 50 km meer voor rijden.

Zaterdag

Een prachtige dag.

Het kriebelde.

Mijn fiets riep mijn naam.

En ja, ondanks het verbod van mijn huisarts zijn we toch gaan fietsen. Ik meende me namelijk te herinneren dat ik bij mijn vorige trombose ook gefietst heb. Ik ben het eens in mijn Strava activiteiten gaan nakijken en dat klopte! En ook in een logje van september 2020 las ik dat ik een paar dagen na de diagnose al op de fiets zat. ‘Op het gemakje’.

We hebben op het gemakje een ritje van 30 km gedaan door en rond de Loonse en Drunense Duinen. Vaak afgestapt om mijn trombosebeen even horizontaal te positioneren, al dan niet met iets lekkers erbij.

Er zijn maar twee fietspaden die echt dwars door het park lopen, maar de heide die we daar te zien kregen was machig mooi.

Ik heb een slideshow gemaakt van de foto’s. Als ik ze in ‘galerij’ zet, dan verspringen ze en ziet het er niet uit.

Zondag

Deden we mijn verjaardagslunch nog eens over, met ons gezin deze keer. Ik had van een vriendin een restauranttip gekregen: lekker eten, veel aandacht voor kindjes waaronder een grote overdekte speeltuin.


Zeer lekker gegeten bij ’t Schaliënhuis, al was vandaag het gezelschap en de fijne sfeer belangrijker dan het eten. We hebben er een heerlijk lange lunch van gemaakt op deze mooie zonnige dag en de Kleine Man heeft zich goed geamuseerd in de leuke speeltuin.

Het gezin bij elkaar, dat is eigenlijk alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn.

Bij deze wil ik trouwens ook mijn lezers bedanken voor de lieve verjaardagswensen. Ik had een heel fijn verjaar-weekend.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “The Weekend”

  1. Ja, de heide was mooi paars. Kan ook aan het weer gelegen hebben. De zon scheen niet zo fel en er waren wat wolken. Geeft altijd meer diepte in de kleuren.

   Geliked door 1 persoon

  1. De verjaardagslunch was lekker hoor, maar ik ging met andere verwachtingen. Ik zal altijd eerst kijken op de website maar omdat we deze zaak kenden heb ik er verder niet bij nagedacht. Het was dus wel even schrikken toen we een hele grote aanbouw zagen aan het huiskamerrestaurant dat het vroeger was.

   Like

 1. Dat je jarig was had ik even gemist. Alsnog hartelijk gefeliciterd.
  De tweede foto vd twee “kroketten” ziet er een beetje knullig uiit op het bord. Waarschijnlijk best lekker

  Geliked door 1 persoon

 2. Volgens mij is bewegen nooit verkeerd, ook niet als je een trombosebeen hebt. Ik ben ten tijde van mijn trombosebeen ook gewoon alles blijven doen – zolang ik die steunkous maar aan had en mijn prikjes braaf ‘nam’… Dus goed dat je lekker de fiets hebt gepakt. Mooi gebied! Het is onze ‘thuisbasis’ als we in NL zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die compressiekous is nu wel net het probleem. Ik heb hem nog van vorige keer maar krijg hem niet over mijn voet. Die is zo gezwollen … het lijkt wel een olifantenpoot.

   Like

    1. Nee … Hij heeft ook niet gezegd dat ik ze moest dragen. De vaatspecialist waar ik twee jaar geleden in behandeling was (en bij wie ik over twee weken weer een afspraak heb) had mij toen wel gezegd dat het niet bewezen is dat zo’n kous helpt. Daarom til ik er niet zo zwaar aan dat ik ze nu niet kan dragen.

     Geliked door 1 persoon

        1. Neen, zij mag daar nu niet aankomen want dan zou de klonter zich kunnen verplaatsen.
         Ik heb mijn compressiekous nog eens proberen aan te trekken, maar dat lukt niet. Ik draag nu een ziekenhuiskous. Die is veel minder strak maar het is beter dan niks want de kinesiste vond ook dat ik een steunkous aan moest.

         Geliked door 1 persoon

 3. Helemaal mee eens, lekker de familie compleet is alles dat je nodig hebt. Is hier vaak lastig omdat Ruud niet altijd even over kan wippen voor een verjaardag. Dit jaar lukte dat als verrassing wel maar de 80ste is natuurlijk ook wel een bijzondere verjaardag. Jammer dat het restaurant niet meer was wat je gewend was maar gelukkig was het eten wel goed. Inderdaad is een speeltuintje een vette plus als er kinderen bij zijn, lang tafelen is voor die kleintjes nou eenmaal geen doen. Ik neem zonder meer aan dat je geen extra las van je “olifantspoot” hebt gehad door het fietsen, Jij hebt ondertussen vast wel geleerd om naar je lichaam te luisteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, geen extra last gehad van mijn olifantspoot. Morgen naar de fysio voor lymfedrainage van mijn gezicht. Misschien kan zij ook wel wat doen aan de oedeem aan mijn voet/enkel.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: