Accidentje

Vorige week tijdens het fietsen moest ik nogal bruusk afstappen en daarbij sloeg mijn trapper op hardhandige wijze tegen mijn been. Het deed verdomd zeer!

Al gauw ontstond er een blauwe plek en ik wou dat het daarbij gebleven was, maar je voelt me al komen …

Mijn voet werd dik, mijn been werd dik, mijn hele lidmaat begon rood te verkleuren en voelde warm aan.

Tijd om naar de huisarts te gaan en het zaakje eens te laten bekijken.

Die voelde en duwde (au!! au!!) en stuurde me met een verwijsbrief door naar de radioloog voor een echografie. Dringend!

Daar kon ik vanmorgen al terecht en het verdict is Veneuze Trombose. Een bloedklonter dus. Nog maar eens. De oorzaak is tien tegen één beschadiging van de wand van het bloedvat door de aanvaring met mijn trapper.

Gelukkig zit de bloedklonter deze keer ‘slechts’ in een ader die meer aan de oppervlakte ligt en dat betekent minder gevaar voor longembolie. Even goed betekent het nog maar eens de inname van bloedverdunners waar ik geen fan van ben. Over drie weken controle echo.

Wat zal het volgende zijn?!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

54 gedachten over “Accidentje”

 1. Het lijkt vrij veel voor te komen bij elektrische fietsen, jij bent al de derde die ik hoor in korte tijd die een klap van de trapper kreeg, Je bent wél de enige die er trombose bij oploopt maar dat heeft ongetwijfeld te maken jouw ziekte geschiedenis. Wel héél vervelend en ik hoop dat je er snel vanaf bent. Moet je de bloedverdunners prikken of slikken ? Nou ja, hoe dan ook vervelend allemaal.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik krijg wel eens meer een trapper tegen mijn been bij het afstappen, maar nu sloeg mijn been er serieus hard tegen. Ik vrees dat hier ook een erfelijkheidsfactor meespeelt. Mijn vader had het ook regelmatig. Ik blijk alle ‘slechte’ dingen van hem te hebben: kanker, trombose en cystes/vetbollen. Je zal maar pech hebben.
   Ik slik (Xarelto).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: