Weekendje weg

Afgelopen weekend fietsten we in West-Vlaanderen. Twee fietstochten aangeboden door Westtoer. Twee nieuwe regio’s voor ons.

Zaterdag fietsten we de route “Charme op het platteland” vanuit Pittem. We passeerden Ardooie – Lichtervelde – Zwevezele. Het was een mooie rustige rit door landelijk Vlaanderen, veel vals plat en licht heuvelachtig. Onderweg overwegend land- en tuinbouwgebied … Ik heb nu onderhand wel genoeg maïs- en aardappelvelden gezien! Helaas ontkom ik er in onze eigen streek ook niet aan.

Het deed ons wel plezier te zien dat er in België nog redelijk wat open ruimte is met mooie vergezichten. – 49 km.

A propos, en niks ter zake doende, tijdens deze rit zag ik het magische getal 1.000 op mijn kilometerteller verschijnen. Duizend kilometer bij elkaar getrapt op mijn nieuwe fiets op zes weken tijd!

Logeren én dineren deden we in Izegem, halverwege tussen fietstocht 1 en 2. Zo hadden we de kans om deze, ons onbekende, stad met een bezoek te vereren. 😉Zoveel was er daar niet te zien. – 11 km.

Zondag reden we de rit “Fietsen langs lekkers en zoets”: Wevelgem – Menen – Moorsele – Gullegem – Heule – Kortrijk (extra lus) – Marke – Lauwe – Wevelgem.

Geen bijzonder mooie rit. Veel ‘bewoonde wereld’ met af en toe een stukje bos of natuurdomein en, jawel, maïs en patatten. Én afgemaaid vlas.
Gelukkig had ik een extra lus naar Kortrijk toegevoegd alwaar het gezellig druk was op de terrassen. Na de lunch volgde er nog een stuk jaagpad langs de Leie, in de blakende zon. – 51 km

Het was een leuk weekend, voor herhaling vatbaar.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

40 gedachten over “Weekendje weg”

 1. mogge Myriam
  dus voor herhaling vatbaar , als de mais en piepers van het land zijn zeker , geintje 😁
  je ontkomt er niet aan als je door agrarisch gebied rijd , ik reed onlangs door veengebied en dan is het weiland wat de klok slaat
  maar jullie maakten aan de foto’s te zien toch mooie ritjes
  en 1000km in 6 weken vind ik zeer knap , is toch een 142 km per dag , neem m’n petje er diep voor af

  Geliked door 1 persoon

  1. Het voordeel van agrarisch gebied is dat je nauwelijks verkeer hebt buiten af en toe een tractor.
   142 km per dag … mijn man zou dat kunnen en dat doe ik hem niet na. Maar 166 per week ben ik ook al blij mee.

   Like

   1. ja ik vind dat ook het prettigst , vermijd zoveel mogelijk de bebouwde kom , nu zo ook weer , bos en weide gebied
    in mijn goede jaren had ik met die vele kilometers ook geen moeite , nu de helft en met de E 😁

    Geliked door 1 persoon

 2. Agrarisch gebied vind ik zelf minder mooi, vooral maïs belemmert nu elk zicht. In Izegem mocht je de groetjes doen aan mijn zus😉.
  Fijn dat jij zo geniet van je nieuwe fiets. Je verkent alle hoekjes van de grote omgeving. Hier komt het er echt te weinig van, hoewel we morgen wel terug vertrekken voor paar dagen Nederland, alleen de beloofde hitte…..😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Oei, dat zou ik niet aandurven met het voorspelde weer. Daarom zijn we nog gauw afgelopen weekend gegaan. En volgende week gaan we in principe nog vier dagen fietsen in Nederland … hopelijk dan gewoon mooi weer.

   Geliked door 1 persoon

 3. Volgende keer eens langskomen he Myriam, zou ik heel erg fijn gevonden hebben. Maar heel blij dat je er van genoten hebt. Ons huis ligt langs de preiroute. Of er daar veel te zien is, euh momenteel vers geplante prei en veel mais. In Ieper en Heuvelland valt heel veel te zien. Maar dat heb je vast al eens gedaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha ja, prei hebben we ook gezien. En allerlei kolensoorten.
   Ieper hebben we al gedaan, Heuvelland nog niet. Dat suggereerde mijn zoon ook al.
   Volgende keer komen we langs, maar nu was onze planning nogal strak en het was weer zo’n last minute beslissing.

   Like

   1. Meulebeke leunt aan Pittem en als je hoofdbaan Ardooie neemt is het in Pittem 5 km rechts in. Maar goed. Ja het heuvelland is supermooi maar veel hoogteverschil. De naam Heuvelland spreekt voor zich.

    Like

 4. Je foto’s onderschrijven het helemaal…. het moet een prachtige en afwisselende fietstocht geweest zijn waarbij toch wel meer dan maïs en aardappelen te zien waren hé.

  Geliked door 1 persoon

 5. Een paar jaar geleden gingen wij in die buurt eens wandelen. We liepen alleen maar tussen het maïs. Het was zo verschrikkelijk warm: het was sowieso een erg warme dag en tussen het maïs kwam geen zuchtje wind. Eigenlijk was het gewoon niet te doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. O ja, dat snap ik. De eerste dag was er redelijk wat bewolking (tot zwaar bewolkt aan toe) en verdween de zon vaak. Dat vonden we helemaal niet erg.

   Like

  1. Ik ben helemaal verslaafd aan mijn fiets lijkt het wel.
   De collages in verschillende vormen heb ik recent ontdekt. Moest ik eens uitproberen natuurlijk.

   Like

 6. Volgende keer maar eens de Westhoek bezoeken met zijn schilderachtige dorpjes en prachtige vergezichten. Zeer de moeite!
  O ja, wacht misschien tot de patatten gerooid zijn. De landbouwers zijn er heden volop mee bezig. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. De Westhoek is ons niet onbekend. Al wel vaker gefietst in Veurne, Diksmuide, Ieper, Poperinge, … En trappist gaan halen (voor zoonlief) bij de paterkes in Westvleteren.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: