The Tall Ships Races

Het is weer voorbij. De Tall Ships (en smaller ships) zijn weer vertrokken uit Antwerpen.

Naar goede gewoonte zijn we ze gaan uitzwaaien aan de Bocht van Bath (Westerschelde). Daar is de Schelde namelijk op zijn smalst en maken de schepen een bocht zodat je ze langs alle kanten kan bewonderen.

Ook naar goede gewoonte was het er weer erg druk, maar ook erg gezellig. We waren er op de fiets naartoe gereden. Het is tenslotte slechts 22 kilometer van bij ons thuis en om daar je wagen kwijt te geraken is altijd een ramp. Ik was trouwens weer heel blij met mijn e-bike want met windkracht 5 tot 6 Bft en wind op kop was het echt ‘stoempen’ zag ik bij mijn e-bikeloze echtgenoot.

Wij waren er om twee uur maar de grote schepen lieten lang op zich wachten. Ze zouden pas om 15 uur vertrekken in Antwerpen. Onze ‘buren’ op de dijk zaten al van 11 uur te wachten … De communicatie over de vertrektijden was dan ook niet optimaal. Gelukkig is Golfclub Reymerswael daar niet zover vandaan en hebben we daar nog lekker op het terras wat gedronken.

We waren op tijd terug om de grote jongens voorbij te zien varen. Een machtig zicht. Helaas was ik mijn camera vergeten en moet ik het doen met foto’s van mijn smartphone.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

34 gedachten over “The Tall Ships Races”

  1. Jammer dat ze op de motor varen en hun zeilen pas hijsen als ze op zee zijn. Maar sowieso is het altijd heel mooi om ze van zo dicht te zien passeren.

   Like

 1. Ben grote fan geweest van Sail Amsterdam 2005 destijds nog voor het zo waanzinnig druk werd 2010. Wist ook veel over de herkomst van de schepen en de tuigages en zo. Het kriebelt om weer eens zoiets te gaan bekijken als ik je logje lees. Ik herken alleen de Pool Dar Mlodziez hier. De rest is weggezakt. Mooie foto’s toch van je smartphone.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is inderdaad in de loop der tijd wel een erg groot evenement geworden. Daarom is het ook al van 2010 geleden dat we nog in Antwerpen zelf zijn gaan kijken. Als je nu een schip wil bezoeken, moet je rekening houden met wachttijden van uren.
   Vorig weekend lagen ze in Harlingen voor anker. Ook daar was het een drukte van belang. In Antwerpen liggen de schepen wel meer verspreid. Mocht je zin hebben: in 2026 en 2030 komen ze weer.
   Ik ken geen namen, weet wel dat er enkele schepen bij waren die voor het eerst deelnamen aan de race, o.a. de Oman Shabab II, het ‘hoogste’ schip (foto 7).

   Like

  1. Heel mooi. Wel minder animo op de schepen zelf. Vorige keer klommen en hingen de matrozen in de masten. En maar zwaaien naar de mensen aan de kant. Een echt feestje om te zien.
   Hoe stom toch van mij om zowel camera als verrekijker te vergeten! Maar goed, ik heb toch nog een paar foto’s kunnen maken.

   Geliked door 1 persoon

   1. Zo dicht kwamen ze hier niet. Je kon de mensen op de boten enkel zien met de verrekijker. Er was hier sowieso weinig belangstelling aan wal. Ik leek wel de enige!

    Geliked door 1 persoon

 2. je mobieltje heeft er toch een mooi beeld van kunnen geven , ze zouden eigenlijk zodra ze de haven uit zijn onder zeil moeten gaan , maar dat zal op de rivier wel niet mogen

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een mooi plekje om ze uit te wuiven! Ik zag de laatste 3 vertrekken vanop de wandelbrug aan het noorderterras en daar was het én drummen én proberen te negeren dat ze daar tegenwoordig een mottige loopbrug voor cruisetoeristen hebben gelegd. Wat zijn het mooie boten hé!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, we staan daar altijd goed. Het was er ook wel druk maar er is plaats genoeg.
   De tijd van bootjes kijken in de stad is voor mij voorbij. Ik heb nog foto’s van 2006 van op het Noorderterras. Toen was er nauwelijks volk maar het is een zodanig groot evenement geworden met zo’n massa volk waar ik echt niet tussen wil staan. Al mis ik dan wel de gezelligheid en de feestelijke ambiance (zag ik in de krant).

   Like

 4. Het blijft een mooie happening! Kan me voorstellen dat je nog ándere foto’s had gemaakt met je camera maar deze geven toch een goede indruk van het feestje. Jammer dat ze nog niet onder zeil varen , dat is natuurlijk het áller mooiste. Ik ga maar in de gaten houden wanneer ze weer eens in Scheveningen zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: