Fietsen aan zee

Gisteren zijn we gaan fietsen aan zee. Aan de Belgische kust, jawel.

We hebben al zo vaak dezelfde ritjes gemaakt: Breskens-Knokke of Vlissingen-Vrouwenpolder. We wilden wel eens wat anders.

Aan de Belgische kust kan je grote stukken over de dijk rijden … veel zeezicht en veel terrasjes verzekerd. De ingrediënten voor een fijne dag.

We fietsten van Wenduine naar Westende en terug, 57 km.
Het was weer een heerlijke dag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Fietsen aan zee”

  1. O ja, nog veel meer als je bv. de stad Oostende in gaat (Crystal Ship Streetart heeft ieder jaar nieuwe murals) maar daar hadden we geen tijd voor.

   Geliked door 1 persoon

 1. dat was zeker een fijn ritje , mooie panden mooie beelden en lekker eten
  en zo vlak aan zee is het ook niet zo idioot warm , toch

  Geliked door 1 persoon

 2. Zalig tripke 🙂 Viel de drukte een beetje mee. Mijn ervaring is dat het bij de grotere steden enorm gevaarlijk is op het dijkfietspad. Voetgangers, kinderen, go-carts, skate boarders die onverwacht alle kanten uitschieten…. Hopelijk kwamen jullie ze niet tegen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Alleen aan de Koninklijke Gaanderijen in Oostende was het even oppassen en uitkijken. Voor de rest vonden wij het heel rustig aan de kust, ook op de dijk. Je zou nu zeggen, bouwverlof …

   Geliked door 1 persoon

 3. Smaken verschillen. Mij (en bij verlenging: ons) krijgen ze voor geen geld meer naar de Belgische kust. Ik kom er altijd depressief vandaan. En laat “die stomme Hollanders” (die zich vroeger altijd vrolijk maakten over de “domme Belgen”) tegenwoordig klakkeloos dezelfde fouten maken! De North Atlantic Concrete Wall groeit!

  Geliked door 1 persoon

  1. Er zijn nog stukken die doenbaar zijn hoor. Bredene bijvoorbeeld. En wij houden wel van het lekker eten aan de Belgische kust (en bij uitbreiding in heel België).

   Like

   1. Dat beginnen ze intussen hier ook wel een beetje onder de knie te krijgen. Je moet wat zoeken maar wij hebben toch wel een aantal adresjes verzameld waar we ons tegoed kunnen doen. Als ze nu ook nog de keukentermen leren uitspreken, weet je vooraf wat je op je bord gaat krijgen. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Hahaha, ik snap wat je bedoelt. Ja, in NL kan je soms wel lekker eten maar dan zit je toch al gauw in het hogere segment.

     Like

 4. Afgelopen vrijdag zapte ik per toeval in een vooravondprogramma met een tv-kok. Hugo is een notoir voorstander van Franse keukentermen, hij herhaalt ze ook telkens een keer of 3-4, maar iemand zou hem toch eens moeten uitleggen dat hij zich onsterfelijk belachelijk staat te maken. Vandaag maak ik dus op zíjn aansturen “boletss lieieiesjois” (Luiker gehaktballen zou ik dan zeggen …).

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier niet zo ver over de grens is een goed restaurant waar we vroeger heel vaak kwamen. Ik heb toen diverse keren de namen van de suggesties op het krijtbord verbeterd. En vaak gevraagd wat er mis is met Nederlandstalige benamingen (zeker als je het Frans niet beheerst).

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: