De Week

Ik doe nog eens een weekoverzichtje. Heb voor de rest niet veel te vertellen.

Maandag
Vroeg uit de veren want ze kwamen onze nieuwe airco plaatsen. De oude werkte nog op freon en aangezien dat al jaren verboden is kon hij ook niet meer bijgevuld worden en koelde hij niet meer voldoende. Als de temperaturen buiten hoog oplopen hebben we die echt wel nodig. Achtentwintig graden in de slaapkamer (plat dak) is dan geen uitzondering, zelfs al laten we de ramen en de rolluiken de hele dag dicht.

Ik vind het moeilijk om te moeten thuis blijven. Niet dat ik persé weg moet, maar weten dat ik niet weg kán, daar heb ik echt problemen mee. Ik had speciaal de strijk een paar weken laten staan zodat ik tenminste een tijdje iets te doen had.

Zodra de mannen buiten waren toch nog even de fiets op en naar het buitenland om boodschappen.

Dinsdag
Is onze Kleine-Man-dag. Het eerste wat hij deed was zijn ‘nieuwe’ fiets pakken en een paar rondjes fietsen in de tuin. Daarna met de fiets naar de bakker. Als een grote, rechtstaand op de trappers want “dat doet mijn papa ook op zijn mountainbike”.

Daarna zijn we met hem naar de kinderboerderij gereden. Hij moet altijd even acclimatiseren, dus eerst maar naar de speeltuin. En daarna naar de dieren. Je kan vrij rondlopen tussen de kippen en de ezels, de geiten en de schapen. Kinderen en dieren, altijd een goede combinatie al was hij eerst wel wat terughoudend want “al die kaka in de wei, vieeeees!!” zei de viesneus.

’s Namiddags modder gemaakt in de zandbak en hebben de heren (opa incluis dus) zich daar wat geamuseerd met de monstertrucks. Modder vindt hij niet vies, wel integendeel.

Gelukkig was het mooi weer want het kind kan zich heel slecht binnen bezig houden.

Woensdag
Was manlief al heel vroeg naar het ziekenhuis voor een CT-scan van zijn longen. De laatste test van een hele reeks in verband met zijn ademhalingsprobleem van een tijd geleden. Gelukkig is alles normaal.

Hij was snel terug en het was mooi weer. Fietsen op de fietsdrager gezet en naar Vlaardingen gereden alwaar we een rit gemaakt hebben Vlaardingen – Maasland – Schipluiden – Delft – Delfgauw – Vlaardingen. Zoals altijd langs de knooppunten. Hele mooie rit van 52 kilometer – met de geweldige nieuwe fiets! – in het groen en vrijwel altijd naast een sloot of plas; ook een stukje door het Abtswoudse Bos. Heel veel reigers en andere watervogels gezien en het wateroppervlak stond vol met witte en roze waterlelies en knalgele plomp. Prachtig!

In Delft hebben we op een terras geluncht en helaas hadden we te weinig tijd om nog wat door de stad te lopen want ’s avonds moesten we nog weg. Maar er komen nog kansen want zo ver is Delft niet.


Donderdag
Mijn tweede jaarlijkse controle #kanker, een spannende dag.

’s Middags op tijd vertrokken naar het ziekenhuis voor de CT-scan met contrast. Het was even zoeken om een geschikte ader te vinden, maar dat ben ik ondertussen al gewend. Na de scan wachten tot het mijn beurt was om bij de chirurg te gaan. Gaat toch altijd met de nodige stress gepaard.

En ook ik kreeg goed nieuws: alles is OK!

Er zit nog wel wat hyperkeratose, maar dat kan geen kwaad en zolang ik er geen last van heb laat ik het niet wegnemen want dan beginnen de problemen misschien opnieuw. Het is welletjes geweest.
Volgende (visuele) controle over vier maanden.

Vrijdag
Uitgeslapen! D.w.z. wat langer in bed geleden dan de voogaande dagen want slapen is weer rampzalig.

In de voormiddag hebben we wat in en om het huis gedaan. Manlief heeft een van de hagen geschoren. Vreselijke job. Ik ga hem dan altijd even plagen: moesten we nu op een appartement wonen, dan waart ge daar vanaf. Dan lacht hij eens …

In de namiddag, na een fietstochtje met een van zijn clubjes, heeft hij alles gehakseld. Het was acht uur voor hij klaar was! Volgende week de andere haag.

Zaterdag
In de namiddag zijn we met de fiets naar Antwerpen gereden via de F14 fiets-o-strade. Aan het Steen hebben we het (gratis) Sint-Annaveer genomen van de rechter naar de linker Scheldeoever en hebben we gegeten bij Plaasj Kaffee op Sint-Anneke. Op de valreep toch nog mijn laatste Bongobon verzilverd. Lekker gegeten maar we hebben wel anderhalf uur moeten wachten op ons hoofdgerecht. Driemaal moeten horen “het komt eraan” en uiteindelijk toch eerlijk toegegeven dat ze het vergeten waren door te geven aan de keuken.

Dat maakt dat het al laat was toen we terug naar huis fietsten en met elk een paar glazen wijn in ons lijf ging het iets minder vlot dan in de heenrit. Eigen schuld … enz.
Toch weer 46 km op de teller.

Zondag
Deze voormiddag gaan we allebei fietsen. Manlief met een van zijn clubjes. Ik met mijn damesclubje. Het was lang geleden, het zal heel fijn zijn om iedereen weer terug te zien.

Wat de rest van de dag nog brengt? We zien het wel.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “De Week”

  1. Neen, hij heeft er geen last meer van. Hij heeft nu wel twee puffers. Zien wat het geeft wanneer hij daarmee stopt (moet ze nog een maand gebruiken).

   Geliked door 1 persoon

 1. nog even de fiets op en naar het buitenland om boodschappen , doe ik je niet zo 123 ff na 🙂
  mooie fietsritjes gemaakt en 2 x goed nieuws van het ziekenhuis , kijk dat maakt een hele week mooi

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk overzicht en vooral positief medisch nieuws. Proficiat met de nieuwe airco op een milieuvriendelijker gas.
  Jullie waren dus aan het St Anna strand… de plaasj van ’t Stad 🙂 ha ha ha…. Het is er wel gezellig hé. Alleen jammer dat men jullie zo lang lieten wachten…. Fijne zondag nog.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik was nog nooit op de plaasj geweest. Ik vond het eerlijk gezegd maar een magere bedoening. En niet alleen het lange wachten was vervelend, we kregen dan ook nog een verkeerde rekening.

   Geliked door 1 persoon

   1. Sjonge, de horeca tegenwoordig hé….
    De hoogtijden van ’t Sint Annkeke zoals de Antwerpenaars het noemen, zijn al wel lang voorbij hoor 🙂

    Like

  1. Niet voor alles hoor. Het protocol van mijn scan was nog niet binnen maar de chirurg kon wel op de beelden zien dat er niets verdachts was.
   Voor de uitslag van een MRI-scan moet je bv. een week wachten.

   Like

 3. Snap heel goed dat het spannend blijft tot je de uitslag hebt…want je ook een negatieve had je al gehad. Fijn dat je weer ff door kan zonder zorgen.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Blij voor jullie dat de ziekenhuisuitslagen goed waren. Wij waren ook in Antwerpen gisteren. Hebben daar 17000 stappen rongewandeld. Mensen van het Antwerpse hebben ons rondgeleid. Was een hele fijne dag. We zijn ook op het Mas geweest. Voorheen wist ik niet waar het Mas stond. Ook in de botanische tuin gewandeld van het nieuwe hotel waar Hertog Jan en bar Bulot nu gevestigd is. Heel veel mooie dingen gezien. S middags meze gaan eten in een grieks restaurant. Onze gastheer en vrouw had dat allemaal goed geregeld. We kunnen elkaar nog ergens gekruisd hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Aan de Botanieken Hof heeft ook Roger Van Damme zijn restaurant (Het Gebaar). Welke Griek ben je geweest? Op een van de Scheldekaaien?

   Like

 5. Het mooiste van de week is natuurlijk dat er 2x goed nieuws uit het ziekenhuis kwam. Fijn dat de nieuwe fiets het goed doet. Je had de vorige al lang dus was nog van de eerste generatie E-bikes. Hoor ik van dochterlief ook dat het zón verschil is nu ze een nieuwe heeft.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn vorige fietd was ook al van ‘deze’ generatie hoor, met Bosch Active Line middenmotor. Mijn nieuwe heeft veel meer power.

   Like

 6. Een spannende week toch ook wel met 2 ziekenhuisbezoekjes. Blij dat de uitslag van jou positief was, want de angst zit er dan toch altijd wel in…De ontspanning deed dan vast en zeker dubbel zo goed.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hadden er al een hoor. Dat was de eerste investering die we deden toen we dit huis kochten. Na bijna dertig jaar werd het tijd om hem te vervangen.
   Ik zou het niet meer kunnen missen.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: