Spoorfietsen

Zaterdag zijn we gaan spoorfietsen met zoon, schoondochter en Kleine Man.

Een goeie vijf kilometer fietsen door de bossen over een oude militaire spoorlijn op de grens van Kapellen en Brasschaat. We hadden een familie’fiets’, waarbij twee personen trappen en drie op het bankje achteraan zitten.

Spoorfietsen

Op zich een leuke activiteit, als je een goed onderhouden ‘fiets’ heb. Dat was de onze niet, hij wou niet echt mee. Volgens Manlief en zoon lag het aan de rollementen. Die twee hebben zich echt ongelooflijk in het zweet getrapt. Ze zijn allebei super sportief en goed getraind, dus dat was niet echt normaal.

Dat zagen ook de mensen van de grote groeps’fiets’ die achter ons reed. Die hebben op den duur hun fiets aan de onze gebonden en ons gewoon verder geduwd want onze mannen konden niet meer.

Zoonlief was om te ontploffen. En hij had gelijk hoor. Dit was echt niet plezant. Als je 40 euro betaalt voor zo’n activiteit, dan mag die fiets wel in orde zijn.

Halverwege de rit kom je bij Perron Noord waar je je fiets draait en waar je minstens een uur pauze neemt (alle fietsen moeten aangekomen zijn want je moet over hetzelfde spoor terug). Je kan iets verbruiken op het terras terwijl de kindjes in de speeltuin spelen, of je gaat eens kijken naar de activiteit op het tegenover gelegen vliegveldje dat ooit het oudste militaire vliegveld van België was en sinds 2006 de thuis is van de Koninklijke Aeroclub van Brasschaat.

Na een goed uur vertrekken de fietsen één na één terug langs dezelfde weg naar het vertrekpunt. Degene die eerst wil vertrekken neemt gewoon de fiets die eerst staat.

Zoonlief had al gezegd dat hij voor geen geld nog op diezelfde fiets stapte. Manlief idem.

Wij zaten nog aan ‘de drank’ toen we zagen dat onze fiets vertrok. Beetje bij beetje begon iedereen op te stappen en toen wij wilden vertrekken zagen we dat de laatste familiefiets weg was. Gewoon weg. Er is daar ook geen enkele controle.

Naar de organisatie gebeld met de vraag hoe wij weer in Kapellen geraakten want geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om met mijn geklede sandalen vijf kilometer door het bos te gaan baggeren. Blijkt dat dit wel meer voorkomt. Mensen wandelen te voet naar Perron Noord en nemen dan ‘zomaar’ een spoorfiets zonder zich af te vragen hoe de mensen die voor zo’n spoorfiets betaald hebben weer terug geraken.

Enfin, er werd ons nog een drankje aangeboden en de baas himself heeft ons nadien met zijn auto naar Kapellen gebracht (13 km over de weg).

Eind goed, al goed maar toch met een bittere nasmaak want er was té veel ergernis onderweg om het een leuke uitstap te noemen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Spoorfietsen”

 1. dat is zeker balen zeg , flink geld betalen voor zo’n slecht onderhouden fiets en dan ook nog eens niet terug kunnen fietsen
  iets wat op het oog best leuk lijkt is zo een vreselijkheid

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben het een keer met een groep gedaan, met een fiets die wel in orde was, en dan was het best wel een leuke activiteit. Nu was de ervaring wat minder.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ze zouden misschien een gedeelte terugbetalen, maar ik denk niet dat mijn zoon nog zin heeft om daar achteraan te gaan. Wel een gratis consumptie voor vijf en ‘taxirit’.

   Like

 2. Dat zal een hele belevenis geweest zijn voor groot en klein 🙂
  Ik ben al meermaals langs het spoor en het nabij gelegen fort gewandeld.
  Een mooie omgeving trouwens en een leuk terrasje bij de luchthaven ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. O, wat een tegenvaller. Jammer dat door de tegenvallende fiets, de sfeer helemaal om zeep was. Hopelijk de volgende keer een leukere uitstap.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hadden pech met de fiets. Hebben geen enkele andere zo zien sukkelen. Hebben ook aan de organisator gemeld dat hij fiets no. 19 dringend moest laten nakijken …

   Geliked door 1 persoon

  1. Neen, zo gaat het niet. Niet iedereen wil nog blijven hangen op het terras want de meesten die met een groepsfiets rijden hebben hun eigen drank en snoep mee. Degene die snel wil vertrekken neemt gewoon de eerste fiets.
   Het is ook een toffe activiteit, maar er mankeert wat aan de organisatie. Die man gaf zelf toe dat niet alle fietsen in orde zijn. Tja, zet die dan opzij. Er zijn fietsen genoeg.

   Geliked door 1 persoon

 4. Organisatie is álles. En die ontbrak hier duidelijk wat, net zoals degelijk materieel.
  Anderzijds lijkt het me wel leuk om ook eens zoiets te ondernemen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Weet niet of het hier in de buurt ook ergens is maar lijkt me leuk voor onze familiemeidendag.
  Die we al 25 jaar houden…en ieder jaar weer wat nieuws 😉
  Jullie uitje was minder geslaagd…als je ervoor betaald mag je er toch wel van uitgaan dat het spul goed onderhouden word. Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, voor een groep is dit een erg leuke activiteit. In België zijn er meerdere locaties, in Nederland weet ik het niet. Zou je eens moeten googlen.

   Geliked door 1 persoon

 6. Heel jammer dat het zo slecht georganiseerd is want op zich kan het erg leuk zijn lijkt me.Een beetje dom van de organisator om te denken dat alles zichzelf wel regelt, zo werkt dat nou eenmaal niet bij álle mensen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Kinderpraat …

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: