Terug

Yep, we zijn alweer terug thuis. Veel vroeger dan voorzien.

In plaats van extra nachten bij te boeken aan het Meer van Genève hebben we er zelfs nog één nacht vanaf gepitst.

Geveld door de hitte hebben we vrijdagmorgen uitgecheckt. De receptioniste zou haar best doen om de laatste geboekte nacht terug te betalen (waar ik overigens niet om gevraagd had), maar ook al had ik drie nachten boete moeten betalen bij wijze van spreken, ik kon daar niet blijven. Ja, we hadden hele dagen op onze kamer kunnen zitten maar daarvoor gaan we niet eerst 1200 kilometer rijden.

Ik word echt fysiek ziek van de hitte in combinatie met hoge luchtvochtigheid. Ik geraak oververhit, het lijkt of mijn bloed begint te koken, mijn hartslag gaat in overdrive, ik krijg hevige diarree en ik voel me miserabel. Doe daar dan nog het slecht slapen bij, het eten-anders-dan-thuis dat zo moeilijk blijft, en het plaatje is compleet.

En neen, het is geen zonne- of hitteslag, ik ben warmte-intolerant. Mijn inwendige thermostaat is gewoon al vele jaren van slag. Ik kan niet tegen de kou in de winter en niet tegen de warmte in de zomer. Gevolg van een slecht werkende schildklier. Volgende maand bloed trekken en zien of mijn medicatie nog op punt is.

En ik ben toch zo’n dom mens. Ik weet dat ik niet tegen de warmte kan en iedere keer trap ik weer in dezelfde val. Na elke (te) warme vakantie zweer ik van dat nooit meer te doen, en elk jaar weer laat ik me vangen.

Toen ik Duitsland geannuleerd had (mijn stomste zet ooit want het was er blijkbaar wel fijn fietsweer) en het idee opperde om naar Zuid-Frankrijk te reizen vroeg manlief nog of dat wel een goed idee was, gezien mijn voorgeschiedenis met warmte. Na drie dagen had ik al spijt en de eerste dagen was het ‘maar’ om en bij de dertig graden.

Veel hebben we dan ook niet meer gedaan toen het na een dag of vier echt heel heet werd. Vooral veel in de auto rondgereden om aan de hitte te ontsnappen.

Zonde van het geld. Ik hoop dat ik ooit nog eens wijzer word.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

60 gedachten over “Terug”

  1. Ach, er zijn ergere dingen in het leven. En we hebben best leuke dagen gehad hoor. Het was niet allemaal kommer en kwel.

   Like

 1. Dit lezen is een minder aangename verrassing. Je postte regelmatig positieve logjes en prachtige foto’s. Vandaag is dan alvast een dagje om weer tot jezelf te komen. Als het bij jullie zo regent zoals het in Brugge doet…
  Spoedig beterschap!

  Geliked door 1 persoon

 2. jammer van de vakantie , maar gezondheid gaat voor alles
  nu eerst maar op adem komen zal ik maar zeggen , en voortaan weg blijven van de enorme hitte gebieden
  beterschap

  Geliked door 1 persoon

   1. klopt deze hitte golven komen steeds vaker , maar er zijn genoeg mooie dingen te ondernemen wat weg van de hitte
    zo vond ik Jutland erg mooi om helemaal rond te fietsen

    Geliked door 1 persoon

     1. ja doe maar , ik fietste hier van huis weg tot aan de Waddenzee en toen de hele kust gevolgd tot Skagen , andere kant weer terug en via andere route door D weer r terug

      Geliked door 1 persoon

      1. Pff, wat een eind. Dat ga ik niet doen hoor. Ik wil wel graag fietsen maar een echte fietsvakantie, fietsen omdat je moet, dat zie ik niet zitten.

       Geliked door 1 persoon

         1. dat waren m’n goede jaren hoor 🙂
          heb nu bijna 1 jaar een E fiets en maak weer fijne ritjes
          maar met de op maat gemaakte randonneur fiets was alle jaren genieten 3 weken op pad

          Geliked door 1 persoon

          1. Je bent nu ook al wat ouder dan in je ‘goede’ jaren hè. Hoewel ik mijn petje afneem voor zoveel sportiviteit en na zo lang ernstig ziek te zijn geweest.

           Geliked door 1 persoon

 3. Ik begrijp je perfect als je over het koken en bevriezen van je bloed schrijft. Ik heb daar ook steeds meer last van.
  Hopelijk toch wat genoten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mensen die er geen last van hebben begrijpen het gewoonlijk niet. Dan krijg je reacties als ‘wees toch eens blij dat het mooi weer is’. Mooi weer is voor mij wel iets anders dan 37°! Blij dat jij het snapt.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ach Myriam, het was hier ook zo’n slecht weer toen je Duitsland afgelast hebt. Je kon ook niet weten dat het daar bloedheet zou zijn in Frankrijk. Gelukkig zaten er toch wel fijne genietmomenten tussen. Zelf kan ik ook niet zo goed tegen de hitte, maar ook net zoals jij, ook niet tegen de koude. Geniet nu maar van je frisse huis. Fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker zaten er genietmomenten tussen. We hadden alleen veel meer willen zien en doen en eigenlijk hebben we het grootste deel van de tijd in de auto doorgebracht. Zonde vind ik.

   Like

 5. Dat valt tegen, na al die leuke berichtjes van de afgelopen dagen. En ja, het weer wordt elk jaar onvoorspelbaarder (en in zekere zin ook weer niet). Ik hoor net op de radio dat het 4 jaar oude “hitte”-record op de top van de Montblanc (6,4°) gisteren verbroken is met 10,2°! Bijna een verdubbeling. Misschien moeten we toch al maar eens kameelrijlessen beginnen nemen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, kameelrijlessen … ’t is een gedacht.
   Echt niet normaal hoor. Ze zeiden het daar ook dat het abnormaal heet was voor de tijd van het jaar.

   Like

 6. Jammer dat het zo moest eindigen. Volgende keer dan eerder een bestemming als Ierland of zoiets kiezen? Ook prachtig, maar lang niet zo warm.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb wel graag mooi weer maar niet die hitte. We zullen gewoon een maand eerder moeten gaan. Juni is al 20 jaar onze vakantiemaand en het is precies dwangmatig: we moeten weg!

   Like

 7. Andere hitte op de griekse eilanden echt genieten…zeebriesje en hele dagen(avonden) buiten
  Vind het juist fijn zo…die dikke jas die ik uitgetrokken heb (16 kg) maakt het behaaglijk ook al is het warm 🙂
  Wij gaan altijd in juni vind ik de fijnste maand
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Heet is heet hoor, waar ik ook ben. Lees maar even over warmte-intolerantie, dan wordt het misschien duidelijk.

   Like

 8. Wat jammer voor jullie! Toch een beetje herkenbaar, vorig jaar gingen wij naar de Ardeche terwijl we allebei slecht ter been waren. Met alle keitjes, paadjes omhoog, trapjes etc, zijn we na 3 dagen weg gegaan

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Ja, gisteren was het hier ook warm maar da’s klein bier tegenover wat we in Frankrijk hadden. Blij dat het hier weer voorbij is.

   Geliked door 1 persoon

 9. Wij waren de 3e week van mei ook in Frankrijk en het was ook al 6 dagen op rij 32gr… waar dat naartoe gaat????
  Wel jammer dat je zoveel last hebt Myriam, ik hoop dat je de mooie momenten onthoudt en dat je lichaam snel terug in balans is. Lieve groet!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, waar gaat dat naartoe? Mijn broer (en wijlen mijn vader) hadden er ook zo’n last van.
   We hebben best nog wel wat kunnen doen hoor, maar veel minder dan we hadden gewild. Normaal gezien ben ik de hele dag op de been. Nu hebben we meer tijd in de auto doorgebracht dan buiten. Ook leuk, maar niet de bedoeling.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ach ja, er zijn ergere dingen. Blij dat ik weer thuis ben want op vakantie wil ik dingen doen en zien en met zo’n hitte kan ik dat niet. Zo frustrerend!

   Geliked door 1 persoon

 10. Gelukkig is de warmte hier ook verdwenen dus kun je even bijkomen. Jammer maar helaas, we hebben niet álles in de hand. Het had ook toevallig daar minder warm kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. Wat vervelend dat je er zo’n last van hebt.

  Misschien eerst even op je blog kijken en zoeken op dingen die je niet meer moet doen voordat je iets nieuws boekt. 😉

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat jammer, het is er zo mooi, maar als het zo heet is, is genieten lastig. Zo lang ik in de schaduw blijf, gaat het nog wel, alleen van die enorm opgezwollen enkels. Meenemen van schoenen is zinloos. Kom er niet in….

  Geliked door 1 persoon

  1. Die opgezwollen enkels heb ik ook enorm last van. Ja, in een bos is het nog wel te doen als het warm is maar dat hadden we daar helaas niet.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: