Terug

Yep, we zijn alweer terug thuis. Veel vroeger dan voorzien.

In plaats van extra nachten bij te boeken aan het Meer van Genève hebben we er zelfs nog één nacht vanaf gepitst.

Geveld door de hitte hebben we vrijdagmorgen uitgecheckt. De receptioniste zou haar best doen om de laatste geboekte nacht terug te betalen (waar ik overigens niet om gevraagd had), maar ook al had ik drie nachten boete moeten betalen bij wijze van spreken, ik kon daar niet blijven. Ja, we hadden hele dagen op onze kamer kunnen zitten maar daarvoor gaan we niet eerst 1200 kilometer rijden.

Ik word echt fysiek ziek van de hitte in combinatie met hoge luchtvochtigheid. Ik geraak oververhit, het lijkt of mijn bloed begint te koken, mijn hartslag gaat in overdrive, ik krijg hevige diarree en ik voel me miserabel. Doe daar dan nog het slecht slapen bij, het eten-anders-dan-thuis dat zo moeilijk blijft, en het plaatje is compleet.

En neen, het is geen zonne- of hitteslag, ik ben warmte-intolerant. Mijn inwendige thermostaat is gewoon al vele jaren van slag. Ik kan niet tegen de kou in de winter en niet tegen de warmte in de zomer. Gevolg van een slecht werkende schildklier. Volgende maand bloed trekken en zien of mijn medicatie nog op punt is.

En ik ben toch zo’n dom mens. Ik weet dat ik niet tegen de warmte kan en iedere keer trap ik weer in dezelfde val. Na elke (te) warme vakantie zweer ik van dat nooit meer te doen, en elk jaar weer laat ik me vangen.

Toen ik Duitsland geannuleerd had (mijn stomste zet ooit want het was er blijkbaar wel fijn fietsweer) en het idee opperde om naar Zuid-Frankrijk te reizen vroeg manlief nog of dat wel een goed idee was, gezien mijn voorgeschiedenis met warmte. Na drie dagen had ik al spijt en de eerste dagen was het ‘maar’ om en bij de dertig graden.

Veel hebben we dan ook niet meer gedaan toen het na een dag of vier echt heel heet werd. Vooral veel in de auto rondgereden om aan de hitte te ontsnappen.

Zonde van het geld. Ik hoop dat ik ooit nog eens wijzer word.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

60 gedachten over “Terug”

 1. Dit lezen is een minder aangename verrassing. Je postte regelmatig positieve logjes en prachtige foto’s. Vandaag is dan alvast een dagje om weer tot jezelf te komen. Als het bij jullie zo regent zoals het in Brugge doet…
  Spoedig beterschap!

  Geliked door 1 persoon

         1. dat waren m’n goede jaren hoor 🙂
          heb nu bijna 1 jaar een E fiets en maak weer fijne ritjes
          maar met de op maat gemaakte randonneur fiets was alle jaren genieten 3 weken op pad

          Geliked door 1 persoon

          1. Je bent nu ook al wat ouder dan in je ‘goede’ jaren hè. Hoewel ik mijn petje afneem voor zoveel sportiviteit en na zo lang ernstig ziek te zijn geweest.

           Geliked door 1 persoon

  1. Mensen die er geen last van hebben begrijpen het gewoonlijk niet. Dan krijg je reacties als ‘wees toch eens blij dat het mooi weer is’. Mooi weer is voor mij wel iets anders dan 37°! Blij dat jij het snapt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ach Myriam, het was hier ook zo’n slecht weer toen je Duitsland afgelast hebt. Je kon ook niet weten dat het daar bloedheet zou zijn in Frankrijk. Gelukkig zaten er toch wel fijne genietmomenten tussen. Zelf kan ik ook niet zo goed tegen de hitte, maar ook net zoals jij, ook niet tegen de koude. Geniet nu maar van je frisse huis. Fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker zaten er genietmomenten tussen. We hadden alleen veel meer willen zien en doen en eigenlijk hebben we het grootste deel van de tijd in de auto doorgebracht. Zonde vind ik.

   Like

 3. Dat valt tegen, na al die leuke berichtjes van de afgelopen dagen. En ja, het weer wordt elk jaar onvoorspelbaarder (en in zekere zin ook weer niet). Ik hoor net op de radio dat het 4 jaar oude “hitte”-record op de top van de Montblanc (6,4°) gisteren verbroken is met 10,2°! Bijna een verdubbeling. Misschien moeten we toch al maar eens kameelrijlessen beginnen nemen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb wel graag mooi weer maar niet die hitte. We zullen gewoon een maand eerder moeten gaan. Juni is al 20 jaar onze vakantiemaand en het is precies dwangmatig: we moeten weg!

   Like

 4. Andere hitte op de griekse eilanden echt genieten…zeebriesje en hele dagen(avonden) buiten
  Vind het juist fijn zo…die dikke jas die ik uitgetrokken heb (16 kg) maakt het behaaglijk ook al is het warm 🙂
  Wij gaan altijd in juni vind ik de fijnste maand
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat jammer voor jullie! Toch een beetje herkenbaar, vorig jaar gingen wij naar de Ardeche terwijl we allebei slecht ter been waren. Met alle keitjes, paadjes omhoog, trapjes etc, zijn we na 3 dagen weg gegaan

  Geliked door 1 persoon

 6. Wij waren de 3e week van mei ook in Frankrijk en het was ook al 6 dagen op rij 32gr… waar dat naartoe gaat????
  Wel jammer dat je zoveel last hebt Myriam, ik hoop dat je de mooie momenten onthoudt en dat je lichaam snel terug in balans is. Lieve groet!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, waar gaat dat naartoe? Mijn broer (en wijlen mijn vader) hadden er ook zo’n last van.
   We hebben best nog wel wat kunnen doen hoor, maar veel minder dan we hadden gewild. Normaal gezien ben ik de hele dag op de been. Nu hebben we meer tijd in de auto doorgebracht dan buiten. Ook leuk, maar niet de bedoeling.

   Geliked door 1 persoon

 7. Wat vervelend dat je er zo’n last van hebt.

  Misschien eerst even op je blog kijken en zoeken op dingen die je niet meer moet doen voordat je iets nieuws boekt. 😉

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat jammer, het is er zo mooi, maar als het zo heet is, is genieten lastig. Zo lang ik in de schaduw blijf, gaat het nog wel, alleen van die enorm opgezwollen enkels. Meenemen van schoenen is zinloos. Kom er niet in….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: