World Bicycle Day

Dat was vrijdag 3 juni. Was het niet dat Rudi erover geblogd had, ik had het niet geweten.

Maar we hebben toevallig wel gefietst op World Bicycle Day. Achtenzestig kilometer 💪 door de Limburgse Kempen en een stukje Maasland.

We hebben zelfs door de bomen gefietst! Misschien leuk voor kinderen – net zoals fietsen door het water – maar eigenlijk stelde het niet veel voor.

Ik heb niet veel foto’s genomen. Het was nogal een saaie rit met veel van hetzelfde. Niet mijn ding. Ik hou van afwisseling.

We hadden onze picnic meegenomen want ik had zo’n voorgevoel dat we niet veel ‘kapellekes‘ (als in eet- en drinkgelegenheden) zouden tegenkomen. En mijn voorgevoel was juist.
Wel veel andere kapellekes Anne!

Het was overal heel rustig en de fietspaden waren goed in orde. Dat is in België vaak wel anders.

Die achtenzestig kilometer waren er trouwens meer dan genoeg. Ik ben nog aan het recupereren van mijn zere poep en knieën!

Foto’s!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “World Bicycle Day”

 1. Mijn man heeft afgelopen week eindelijk ook een ebike gekocht. Ik ben heel benieuwd of ik hem zover krijg ook eens langere fietstochten te gaan maken en of het hem lukt want hij is nogal eens beperkt door reuma aanvallen. Knap eind wat jullie reden!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat fietsen tussen de bomen stelt niet veel voor hoor. Je rijdt in een rondje een eindje naar boven tot halverwege de boomkruinen en dan weer naar beneden. Zoals ik zeg, voor kinderen. Mijn kleinzoon zou dat wel tof gevonden hebben.

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooie foto’s

  Jullie zouden eens de formule happen en trappen moeten proberen

  Vinden wij zalig om te doen

  Geliked door 1 persoon

 3. En dit noem jij “weinig foto’s” ha ha ha….
  Zeer mooie foto’s van het vingerhoedskruid trouwens.
  Dat fietsen tussen de bomen heb ik nog niet gedaan maar ik weet wel waar het is.
  Heb je trouwens al eens ooit over de Ford testbaan gefietst ? Soms stellen ze die open voor het publiek.
  Ik heb er ook op inline skates gereden…. ook de moeite hoor.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie tocht. Bijzonder om zo hoog tussen de bomen te kunnen fietsen. Nadeel van fietsen is dat alles snel voorbij gaat. Om alles te bekijken daar was wandelen daar misschien beter.Ik ga het nog eens opzoeken die stek

  Geliked door 1 persoon

  1. Het lijkt meer dan het is hoor. We zijn uiteraard ook een paar keer afgestapt ‘op hoogte’. Het hoogste punt is 10 meter en het volledige fietspad is slechts 700 meter, dus 350 meter naar boven en 350 meter naar beneden. Zoals ik al zei, misschien leuk voor kinderen.

   Like

 5. Fietsen tussen de bomen vond ik toch speciaal. Ik deed de ronde amper 9 keer😉. En ja, wij hebben de fietsdag ook eer aan gedaan, hier in Nederland dan.
  Vandaag daarentegen viel het water met bakken uit de hemel recht de Maas in.

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat fietsen door de bomen ziet er mij toch wel speciaal uit, al kun je zulks in een bos vaak ook, natuurlijk. Mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had er veel meer van verwacht en, zoals dat dan gaat, valt het dan wat tegen. Ik had hetzelfde met fietsen door het water in Bokrijk.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: