Kunst

Het was alweer een hele tijd geleden dat we schoonbroer en schoonzus nog gezien hadden. Er zijn meerdere schoonbroers- en zussen ‘van de koude kant‘ maar het contact met manlief zijn familie is niet denderend (buiten deze ene broer), nooit geweest trouwens. Dit terzijde.

Omdat het toch weer eens tijd werd om wat bij te babbelen hadden we hen uitgenodigd om te komen eten. Schoonzus kan het dan niet laten om iets mee te brengen: een bos bloemen, een fles wijn, of iets dergelijks.

Deze keer hadden ze wel iets heel aparts bij. Mijn schoonbroer is heel creatief. Hij werkt in de grafische sector, fotografeert, doet keramiek, schildert en knutselt met papier. Neen, hij knutselt niet. Hij maakt papierkunst in diverse vormen. Ik kijk altijd vol bewondering naar de werken die bij hen in huis hangen.

En nu had hij eentje speciaal voor mij gemaakt. Ik ben er zo blij mee.

Het is een soort honingraat van gekleurde en in een acht-vorm geplooide papiertjes die naast elkaar in een houten kadrement worden gekleefd.

De omschrijving op de flyer van zijn laatste tentoonstelling luidde als volgt: “P.H. maakt hier schilderijen/sculpturen met rolletjes gekleurd papier die hij aan de top een andere kleur geeft (lichtgeel/felgeel bij het werkje dat hij voor mij maakte). Zo ontstaan mooie reliëf-werken waarin de kleurschakeringen voor een dynamisch diepte-perspectief zorgen, met golvende kleurbewegingen.”

Bij hen in huis hangt er een heel groot werk in diverse kleuren dat van ver op een modern schilderij lijkt. Heel mooi, maar ook heel arbeidsintensief (en bijgevolg niet te betalen).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “Kunst”

  1. Ja hé. Hij wist dat ik er al langer zot van was, maar ik vond het aan de dure kant voor zo’n klein werkje.

   Like

  1. Ze zijn eigenlijk allemaal creatief, behalve mijn man en zijn oudere broer. Mijn schoonmoeder naaide haute-couture, mijn schoonvader schilderde, zijn overleden zus schilderde, zijn andere zus kantklost en naait en zijn jongere broer (die van het kunstwerkje) is de creatiefste van allemaal.

   Geliked door 1 persoon

 1. Inderdaad heel creatief ! Je moet er maar op komen om op deze manier kunst te maken hé.
  Wens je schoonbroer nog heel veel succes met zijn werken, wil je ?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat ga ik doen. Hij gaat over een paar maanden met pensioen. Dan zal hij veel meer tijd hebben voor zijn hobby en ik vermoed dat hij dan ook weer meer gaat exposeren.

   Geliked door 1 persoon

 2. Super mooi! En ook heel origineel. Een creatieve familie lees ik hierboven. Jammer dat de onderlinge contacten ‘koud’ zijn, het lijkt me zalig in den grote creatieve familie op te groeien.
  Dat kunstwerk krijgt nu vast een mooi plekje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik moet er nog een plekje voor zoeken. Het staat voorlopig op het dressoir en eigenlijk is dat ook niet lelijk.

   Like

 3. Toen ik de foto op mijn smartphone zag, dacht ik eerst aan pasta 🙂
  Het groter geheel mag er wel zijn al vraag ik me wel af wat de tijd met het werk gaat doen als er stof op dwarrelt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Niet veel. Het is helemaal bespoten met matte vernis. Ik zou het bij wijze van spreken onder de kraan kunnen houden (wat ik niet ga doen).

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik zag onlangs in een galerij in de huidevettersstraat in Antwerpen werken die ongeveer volgens hetzelfde principe waren gemaakt. Alleen waren die erg kleurrijk. OP het eerste zicht deden ze me eerlijk gezegd niet zo erg veel, maar toen merkte ik dat de kleuren van het werk veranderden al naargelang van welke kant je ze bekeek. Echt tof!
  Wat ene geduldwerkje overigens!

  Geliked door 1 persoon

  1. Die grote kleurrijke maakt mijn schoonbroer ook. Die hangen bij hem in huis.
   Als hij nog eens exposeert zal ik er een blogbericht aan wijden. Hij heeft al tentoongesteld in de St Jozefkapel in Brasschaat en in Fort V in Edegem.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: