Kunst

Het was alweer een hele tijd geleden dat we schoonbroer en schoonzus nog gezien hadden. Er zijn meerdere schoonbroers- en zussen ‘van de koude kant‘ maar het contact met manlief zijn familie is niet denderend (buiten deze ene broer), nooit geweest trouwens. Dit terzijde.

Omdat het toch weer eens tijd werd om wat bij te babbelen hadden we hen uitgenodigd om te komen eten. Schoonzus kan het dan niet laten om iets mee te brengen: een bos bloemen, een fles wijn, of iets dergelijks.

Deze keer hadden ze wel iets heel aparts bij. Mijn schoonbroer is heel creatief. Hij werkt in de grafische sector, fotografeert, doet keramiek, schildert en knutselt met papier. Neen, hij knutselt niet. Hij maakt papierkunst in diverse vormen. Ik kijk altijd vol bewondering naar de werken die bij hen in huis hangen.

En nu had hij eentje speciaal voor mij gemaakt. Ik ben er zo blij mee.

Het is een soort honingraat van gekleurde en in een acht-vorm geplooide papiertjes die naast elkaar in een houten kadrement worden gekleefd.

De omschrijving op de flyer van zijn laatste tentoonstelling luidde als volgt: “P.H. maakt hier schilderijen/sculpturen met rolletjes gekleurd papier die hij aan de top een andere kleur geeft (lichtgeel/felgeel bij het werkje dat hij voor mij maakte). Zo ontstaan mooie reliëf-werken waarin de kleurschakeringen voor een dynamisch diepte-perspectief zorgen, met golvende kleurbewegingen.”

Bij hen in huis hangt er een heel groot werk in diverse kleuren dat van ver op een modern schilderij lijkt. Heel mooi, maar ook heel arbeidsintensief (en bijgevolg niet te betalen).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “Kunst”

  1. Ze zijn eigenlijk allemaal creatief, behalve mijn man en zijn oudere broer. Mijn schoonmoeder naaide haute-couture, mijn schoonvader schilderde, zijn overleden zus schilderde, zijn andere zus kantklost en naait en zijn jongere broer (die van het kunstwerkje) is de creatiefste van allemaal.

   Geliked door 1 persoon

 1. Super mooi! En ook heel origineel. Een creatieve familie lees ik hierboven. Jammer dat de onderlinge contacten ‘koud’ zijn, het lijkt me zalig in den grote creatieve familie op te groeien.
  Dat kunstwerk krijgt nu vast een mooi plekje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Toen ik de foto op mijn smartphone zag, dacht ik eerst aan pasta 🙂
  Het groter geheel mag er wel zijn al vraag ik me wel af wat de tijd met het werk gaat doen als er stof op dwarrelt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zag onlangs in een galerij in de huidevettersstraat in Antwerpen werken die ongeveer volgens hetzelfde principe waren gemaakt. Alleen waren die erg kleurrijk. OP het eerste zicht deden ze me eerlijk gezegd niet zo erg veel, maar toen merkte ik dat de kleuren van het werk veranderden al naargelang van welke kant je ze bekeek. Echt tof!
  Wat ene geduldwerkje overigens!

  Geliked door 1 persoon

  1. Die grote kleurrijke maakt mijn schoonbroer ook. Die hangen bij hem in huis.
   Als hij nog eens exposeert zal ik er een blogbericht aan wijden. Hij heeft al tentoongesteld in de St Jozefkapel in Brasschaat en in Fort V in Edegem.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: