Klein groot gelukske

Kleine Man zit mooi in de zandbak te spelen met zijn neefjes.

Hij hoort het tuinpoortje opengaan, kijkt, laat alles vallen wat hij vastheeft en komt met gespreide armen op ons toegelopen met een kreet ‘OMA EN OPA’ en een glimlach van oor tot oor.

Ik vond het altijd hartverwarmend om te zien hoe kleinkinderen hun grootouders verwelkomden, bijvoorbeeld op de luchthaven. Dan hoopte ik wel eens dat zo’n geluk ons ook te beurt zou vallen.

En kijk …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

37 gedachten over “Klein groot gelukske”

  1. ik heb nog altijd heimwee naar die tijd als ik voorbij het schooltje komt waar de kleinkinderen gingen. Wij hadden geluk dat wij vroeg met pensioen waren en woonden in het zelfde dorp. Wij deden de kinderen naar school en gingen ze halen en later hielpen wij met het huiswerk. Niet alle kleinkinderen woonden zo dicht maar ook maar op 14 km.
   Ik zou het vreselijk vinden moesten ze in Brussel wonen of in LImburg.

   Geliked door 1 persoon

   1. Zoon woont op slechts 4 km van bij ons en daar ben ik heel blij om. Moest mijn kind naar verder weg verhuizen, ik zou misschien wel meegaan. Maar dat gaan ze niet doen. Ze zijn allebei zeer honkvast, net zoals wij.
    Wij halen Wannes op dinsdag van school. Meer hoeft voor ons niet. We zijn dan ook al wat ouder …

    Like

   1. Vervelend, ik heb in de spambox gekeken maar het was er vandaag zoveel dat ik niets van je reactie kon terugvinden. Ik ga de spam leegmaken. Dan heb ik terug goed zicht op wie er onterecht in de spam terechtkomt.

    Like

  1. Ja, dat zijn prachtige momenten en we genieten ervan zo lang het duurt want eens ze wat groter worden wordt de interesse in oma en opa toch minder.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet het. Mijn vriendin heeft een kleinzoon van 12 en een kleindochter van 10 (en nog 2 jongere) en de vriendjes en vriendinnetjes worden belangrijker dan ‘moeke’.

   Like

 1. Het zou voor mij ook wel eens vaker mogen, maar dat komt wel weer. In de zomer zien we elkaar nu eenmaal vaker.

  Geliked door 1 persoon

   1. De oudste 2 zijn 20 en 18 en nemen amper de tijd om eenlettergrepige antwoorden te sturen bij verjaardags- of nieuwjaarswensen. Als er met mijn moeder iets gebeurt zullen het er wel 2 zijn: hoeveel?
    De jongste 3 zijn 12, 8 en 5 en die vliegen wel nog.

    Geliked door 1 persoon

 2. O héérlijk, ja dat is maar een korte periode maar , ook al wordt het contact minder als ze ouder worden zorg zélf dat je niet uit hun leven verdwijnt. Dat werkt echt. Mijn “dertigers” hebben hebben gelukkig nog wel een knuffel in huis voor oma en zelfs nog wel eens de
  veraste uitroep…. hoi omááá! Maar je hebt gelijk die kleintjes zijn zo schattig.

  Geliked door 1 persoon

   1. Maar vanaf puber tot ze echt gesetteld zijn hebben ze natuurlijk vaak andere prioriteiten , dan moet je zelf zorgen dat je een beetje in de picture blijft.

    Geliked door 1 persoon

 3. Wij zijn net terug van een bezoek aan dochter, schoonzoon en kleinzonen. Kleinzoon van bijna drie stond ons met zijn vader al op de hoek van de straat op te wachten en enthousiast te zwaaien. Geweldig ! Het stukje de parkeerplaats op, op schoot mee rijden en dan dat bekkie……….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: