Time flies …

… when you’re having fun.

Maandag zijn we naar Hoek van Holland gereden om te gaan fietsen.

Waarom naar Hoek van Holland?

Ten eerste omdat die regio ons totaal onbekend was, hoewel we er vroeger wel een keer naar het naturistenstrand zijn geweest maar nu spreek ik over 40+ jaar geleden.
Ten tweede, onze kinderen hadden daar een lang weekend gelogeerd in een strandhuisje en dat wilden we wel eens zien maar niet op een moment dat zij daar waren. Ze hebben zo’n druk leven, zitten altijd tussen de mensen en zo’n weekend onder hun drietjes zonder aanloop was hun heel hard gegund. Maandagmorgen moesten zij het strandhuis verlaten, dus storen konden we hen al niet meer.

Zoals altijd had ik een rit uitgestippeld via de knooppunten. Ik rijd dan met zo’n plastic dingetje aan mijn stuur zoals omabaard ; Manlief heeft de rit ofwel op zijn GPS ofwel op de Knooppunter app. Die combinatie werkt altijd prima.

Behalve maandag! Het eerste deel van de rit, langs de honderden serres (kassen, voor de Nederlandse lezer) richting Scheveningen ontbraken er nogal wat knooppuntenbordjes, en soms klopte de nummering niet. Manlief reed op de app en daar zit altijd een beetje vertraging op. Dus wachten, zoeken, terugrijden, … Ik word daar ambetant van en wil kunnen doorrijden!
Het was dan ook eigenlijk nog geen mooie rit, woonwijken, industrie, wat polder en een enkel bos/park.

Een hapje eten deden we bij Simonis aan de Haven in Scheveningen, lekker buiten in de zon. Ondertussen was het al half vier dankzij de vele omwegen.

Genoeg voor 4 personen!

De terugtocht was gelukkig wel goed aangegeven én gemakkelijk: het was vanaf Scheveningen altijd rechtdoor door de duinen. Het stuk tussen Scheveningen en Kijkduin was echt prachtig.

De rit van 50 kilometer werd er uiteindelijk een van 59 kilometer.

Dinsdag moest ik nog eens naar mijn kinesiste voor lymfedrainage. Ik ging nog één keer om de zoveel weken maar nu kan ik ook dat hoofdstuk afsluiten. Al vond ik het niet erg om te gaan, voor mij was het een moment van ontspanning.

Na de lymfedrainage een nieuw kleurtje op mijn nagels laten zetten. Ook een moment van ontspanning en veel babbelen (luisteren, in mijn geval) met de nagelstyliste die een zoontje heeft dat even oud is als onze Kleine Man.

Dinsdagnamiddag Kleine Man van school gehaald, hem gelaafd en gevoed en geëntertaind tot zijn mama en papa hem kwamen halen na het oudercontact waar ze alleen maar goed nieuws kregen. Hij is helemaal klaar voor de derde kleuterklas. Wat vliegt de tijd!

Woensdag had ik een dag voor me, myself & I want Manlief ging een dagje fietsen met de kameraden. Ik heb wat gerommeld in mijn kleerkasten en zakken vol kleding weggebracht, sommige stukken met pijn in het hart. Daarna heb ik mijn kleer- en schoenenkast ook weer opnieuw wat aangevuld. 😉 Een bosje pioenen had ik ook wel verdiend vond ik. Net zoals de uitgebreide massage waarop ik mezelf had getrakteerd. Ik had namelijk nog een waardebon liggen. Koude olie, warme olie, hot stones en al. Zalig!

Verder heb ik nog in de tuin zitten lezen in ‘Het Schuilhuis’ van Rachel van Charante die hiermee haar debuutroman schreef. Een roman die zich afspeelt in de tweede wereldoorlog: de NSB, de weerstand, onderduikers, verraders, de hele gruwel, maar ook liefde (nooit melig). Het is een boeiend boek, met afwisselende verhaallijnen en spanning die zich opbouwt naarmate het boek vordert. Alleen het einde vond ik wat ‘bij zijn haar getrokken’ (= ongeloofwaardig).
Zo’n dag voor mezelf, ik kan daar enorm van genieten. In de wetenschap dat er ’s avonds gewoon iemand naast me in de zetel zit.

Donderdag was het de maandelijkse fietsdag met onze Overjaarse Jeugdclub. We hadden ingeschreven maar ik heb moeten passen omdat ik langs mijn chirurg in Middelheim moest want, ja, er zit weer granulatieweefsel in de weg.
Ze wou het even afwachten tot mijn jaarlijkse controle in juli. Misschien verdwijnt het wel vanzelf nu de prothese er op drukt.

Voormiddags, terwijl ik op het terras wat dode bloemen verwijderde en in mijn boek zat te lezen, ook de kat van de buren in de gaten gehouden want het jonge leven in het nestkastje wordt duchtig verstoord. Er zit er eentje op vinkenslag!!

Buurkat/pleegkat

Vrijdag moest ik langs de vervang-tandarts om mijn prothese te laten controleren. Ze zit wat strak en ik kan er niet goed mee eten.
Ik ga het wat tijd geven en als het over een paar maanden niet beter is, dan laat ik een vaste prothese maken. Comfort voor alles.

Voor de rest hadden we geen plannen. Was het wat warmer geweest dan hadden we nog eens een toerke met de fiets gedaan maar ik vond het te koud en te winderig. In de plaats daarvan hebben we delen van de Giro d’Italia gezien, waar het ook al geen te beste weer leek. Boodschappen gedaan met een terrasje. En een beetje gepoetst. Moet ook gebeuren, al zijn we wel van plan om terug een poetshulp te nemen. Eens het mooi weer is zijn we namelijk heel weinig thuis en schiet de ‘kuis’ er al eens over.

Zaterdag.
Blij dat ik nog leef!
Tijdens ons fietstochtje om boodschappen werd ik ei zo na aangereden door een wielerterrorist (excusez le mot). Het fietspad is smal en omzoomd met bomen waarvan de takken nogal overhangen. Ik rijd aan de rechterkant van het pad en wijk even uit om de overhangende takken te ontwijken. Komt er daar uit het niets – en uiteraard zonder te bellen want een bel hebben die mannen niet op hun fiets – een wielertoerist aangestoven. Hij heeft me net niet geraakt maar het scheelde geen haar! Manlief heeft hem nog wat lelijke woorden achterna geroepen.

’s Namiddags hebben we de verjaardag van schoondochter gevierd bij hen in de tuin. Een drukte van belang want zij en haar zussen zijn echte spraakwatervallen. En de kinderen waren druk. Maar het was weer gezellig.

Zaterdagavond hebben we met een half oog naar het songfestival gekeken. Dat was jaren geleden. Vroeger, toen er nog lang geen sprake was van een publieksjury, keken we met het hele gezin. Dat waren altijd gezellige avonden, met een drankje en een grote zak chips erbij.
Ik heb niet gewacht op de voting. Het duurde mij veel te lang.

En vandaag, zondag, zijn we onderweg voor een Rondje Tholen op de fiets.

Misschien volgt er nog wel een verslagje een van deze dagen.

Fijne zondag!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

50 gedachten over “Time flies …”

 1. Mooi verslag Myriam, met plussen en minnen qua fietsen en gezondheid. Ik lees momenteel een mooi boek: Hubertina van Kristien Hemmerechts. Speelt zich gedeeltelijk af in Horbach (bij Aken), in Nederlands Limburg en in België voor, tijdens en na beide wereldoorlogen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gevulde week toch wel voor jou, maar véél leuke dingen als ik het ziekenhuis en het poetsen even vergeet. Veel plezier vandaag, het lijkt me een mooie tocht zoveel water dichtbij.

  Like

 3. Met nagels met de kleur van de pioenen had je best wel een drukke week. Hier niet anders, ik kom zelfs niet meer tot een blog.
  Van de dagen alleen thuis kan ik ook echt genieten, baas in eigen huis😉. Zolang ze niet te lang duren.
  Heerlijke lente voor de fiets toch! En die plastieken doosjes krijgen bij ons een ereplaats!
  De tijd vliegt, angstwekkend snel.

  Geliked door 1 persoon

 4. druk baasje ben je hoor 🙂
  de fietsritjes springen er voor mij uit
  ben niet zo’n opruim en winkel iemand 🙂
  ben wel benieuwd naar het verslag van Tholen
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

   1. ja in Zeeland zal altijd wel wat wind zijn hé
    ik ga morgen naar Ameland en denk dat zij daar windstilte ook niet kennen 🙂
    zie het verslag tegemoet

    Like

 5. Jàààren geleden zijn we ook eens in Kijkduin geweest, en hebben we er zelfs gekampeerd (NOOIT meer!!). Een zalige streek. Dank voor het fijne verslagje en de mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet niet of het een boek voor iedereen is. Ik kan me moeilijk concentreren en hier zat best wat vaart in en de auteur gebruikt geen te lange zinnen. Ook mede daarom vond ik het een fijn boek.

   Like

 6. Zelf ben ik ooit vanuit Maassluis vertrokken richting Hoek van Holland en dan verder door naar Scheveningen en terug. Dat was echt een zalige tocht en deze beelden brachten we weer helemaal in de sfeer van toen. Het rondje Tholen is ook een aanrader, die reed ik ook reeds. Fijne fietstocht als staat er wel een windje vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 7. Als ik dat geweten had had ik naar je kunnen zwaaien, mijn tuin grenst aan de provinciale weg en het naastgelegen fietspad tussen Sint Maartensdijk en Stavenisse een stukje buiten dorp net daar waar eerst een een stukje onderbroken is en daarna na de molen als je die hebt gezien afzettingen staan. Er worden nieuw electriciteitskabels gelegd en ze zijn al 3 maanden bezig en duurt nog tot augustus

  Geliked door 1 persoon

 8. Mooie nagels, goed boek, mooi gefietst… heerlijk toch. Ik kan mij iets voorstellen bij die wielerterrorist. Ergerlijk én vaak groot gevaar op de weg. Ook wij hadden last van hordes wielertoeristen tijdens onze wandeling. Het was gewoon niet meer normaal. En groeten doen ze ook al niet. Onbeleefderiken.
  Rondje Tholen deden wij ook vorig jaar! Vandaag gefietst tot Emmadorp, net voor Doel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Lang geleden dat we ook regelmatig naar “de Hoek” fietsten. Kijkduin kom ik nog wel regelmatig maar ook niet op de fiets. Je had best een drukke week dan is zo’n dagje voor jezelf heerlijk. Prachtige nagels heb je. De mijne zijn op het moment een puinhoop.

  Geliked door 1 persoon

    1. Dat pad loopt helemaal door tot een kilometer of zeven voor Hoek van Holland. Daar gaat het pad over in de openbare weg (als ik het me goed herinner).

     Like

        1. In de historische centra mag (moet) het wegdek authentiek zijn. Past bij onze oude steden. De rest van ons wegennet is een ramp.

         Like

         1. Dat staat ook erg mooi, is heel aantrekkelijk behálve voor voeten die niet zo geweldig in hun vel zitten. Maar dat heb ik hier ook in steden als Delft en Leiden.

          Geliked door 1 persoon

 10. Duidelijk geen moment verveling bij jou, en dat kan ik alleen maar toejuichen.
  Wij wandelen geregeld; fietsen is niet zo ons ding.

  Geliked door 1 persoon

    1. Ik ook en er er wordt dus heel veel gestopt onderweg. We trekken altijd een hele dag uit voor een toerke van 60 km (effectieve fietstijd zo’n 3u30).

     Geliked door 1 persoon

 11. De vis van Simonis, mmm. Vroeger gingen we er vaak heen met de kinderen. Toen was het nog niet zo druk in Scheveningen. Ik was ook in Hoek van Holland zaterdag, maar zag andere strandhuisjes.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik heb ook al eens overwogen om zo’n fietskruispunten-ding aan te schaffen. We malen te vaak dezelfde intussen platgereden routes. Niet dat het niet mooi is, maar er is best nog wel méér. En op die manier kan je stilaan je kunnen wat opvijzelen. Op voorhand de afstand wat plannen en inschatten om niet voor verrassingen te staan. Al is dat dus helemaal geen garantie.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: