Tanden!

Het is gelukt. Zeshonderdvijfenveertig dagen na mijn grote operatie heb ik sinds vrijdag ein-de-lijk weer een ondergebit

Dat dat niet zonder slag of stoot gegaan is door allerlei complicaties, dat wisten jullie al.

En ook de laatste fase verliep niet zoals verwacht met een tandarts die zijn patiënten plots, zonder boe of ba, in de steek liet.

Ik had weinig vertrouwen in zijn collega die mij verder heeft geholpen, maar al bij al ziet het er goed uit. Ik moet natuurlijk nog wel wennen aan die volle mond en het nieuwe mondgevoel. Vrijdagavond had ik veel pijn, gisteren was het al wat weggetrokken.

Ik kan nu alleen maar hopen dat de cystes en de vergroeiingen wegblijven nu er druk van een prothese op het ‘tandvlees’ zit.

Op naar een betere toekomst!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

55 gedachten over “Tanden!”

 1. Dat moet inderdaad na al die tijd een vreemd gevoel geven, maar wellicht zal het snel wennen. Straks kan je weer stralend lachen👍
  Is nog steeds niet bekend waarheen die tandarts verdwenen is?

  Geliked door 1 persoon

  1. Er doen natuurlijk allerlei geruchten de ronde. We wonen tenslotte in een dorp. Hij heeft zichzelf werkonbekwaam laten schrijven (troubles in de praktijk) en is bezig met een eigen praktijk die hij probeert op 1 juni te openen. Geen enkele patiënt heeft hij verwittigd. Het zal me benieuwen of veel van zijn patiënten nog vertrouwen in hem hebben na wat hij hen gelapt heeft.

   Geliked door 1 persoon

   1. wat goed dat het uiteindelijk toch goed verlopen is bij de “chaoot” en hopelijk blijft alles nu goed. Moet toch zalig zijn terug normaal te kunnen eten. Geniet er maar van .
    Lisa

    Geliked door 1 persoon

    1. Dank je Dorothé. Ik ga het straks lezen. Ben onderweg op de fiets.
     Bij mij zijn overigens alleen de snijtanden verwijderd en er ontbraken al enkele kiezen van vroeger. Bijkomend probleem ivm moeilijk eten is dat mijn tongriempje fel ingekort is door alle cystes die ik heb gehad en dat ik te weinig speekselproductie heb.

     Geliked door 1 persoon

     1. Ik weet van een lotgenote met een klosprothese dat je heel zorgvuldig moet zijn zowel met je mond als met je prothese. Verder staan op kanker.nl onder mondkanker nog tips over spoelen etc.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: