Kermis

Het was kermis in ons dorp afgelopen weekend.

Zondag was Kleine Man bij ons en we dachten hem een plezier te doen met naar de kermis te gaan.

De paardenmolen, daar wou hij niet op.

Eendjes vissen en ballen gooien wou hij wel. Voor het ‘cadeautje’ dat je krijgt als je wat punten bij elkaar gesprokkeld hebt.

En hij wou ook in het spookhuis. Met opa. Ze waren sneller terug buiten (langs de ingang) dan dat ze binnen waren. Het was te eng.

Tien minuten nadat we aangekomen waren was ons rondje kermis voorbij want het kind was helemaal overprikkeld. Het werd dus een heel goedkope middag.

Hij wou in eerste instantie zelfs geen ijsje meer gaan eten maar dat was buiten oma en opa gerekend want die hadden wel zin in een ijsje. En gelukkig hij ook zodra hij van het kermisgewoel weg was.

Kermis gaan we dus niet meer doen. Op dat vlak is hij een kind van zijn vader. Die vond dat vroeger ook maar niks. Veel te veel lawaai.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Kermis”

 1. Ik heb luidop gelachen bij het lezen van het avontuur in het spookhuis😉. Hier ook herkenbaar, van de vijf kleinkinderen is enkel de (enige) kleindochter een durfal.
  Een rustig ijsje is een prima vervanger voor al dat geweld.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat spookhuis, dat kende hij dus al hé want hij was er tijdens de vorige kermis in september in geweest met zijn neefjes en hun mama. Hij vond het toen ook wel eng, maar is er helemaal doorgelopen. Nu blokkeerde hij gewoon. Raar.

   Like

 2. Vroeger gingen W. ook naar de paasfoor in Kortrijk om de kinderen te plezier te doen. Zij vonden het heerlijk. Maar wat een aanslag op mijn welzijn. Ik word er horendol van. Al dat lawaai en die lichtflitsen. Ik vond het ook als kind al te lawaaiierig, maar toen ging ik wel nog graag. Kortrijk organiseert nu telkens een prikkelarme kermisdag zonder toeters en bellen. Zo kunnen gevoelige kinderen ook eens naar de kermis.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier was het zondag de laatste dag van de grote Paasfoor. Heel het centrum vol met kleine en grote attracties, allemaal met hun eigen veel te luide muziek. Om gek van te worden! Ik heb het centrum niet veel gezien in die weken.
  Maar ik ben wel een keer smoutebollen gaan halen, want dát is kermis voor mij.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik was ook snel overprikkeld, maar de kermis vond ik wel leuk. Behalve de spiegelpaleizen en spookkastelen waar je doorheen moest lopen, dat deed ik nooit. Ik zat liever veilig in een wagentje 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Heel herkenbaar Myriam 🙂 Vooral bij Lili moeten we ook opletten voor overprikkeling. Als er een feestje bij hen thuis is, verdwijnt ze na een tijdje naar een plek waar ze alleen is, en wenst ons naar huis. Niet omdat ze ons niet graag heeft, gewoon omdat het feestje haar teveel wordt en ze terug in een rustig huis wil zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat was bij mijn zoon ook. Kindjes zaten in de living te spelen en hij trok naar zijn kamer. Ik hoor het van Wannes ook dat hij in de klas vaak naar het rustig hoekje trekt als het te druk wordt. Hij had dat al als baby. Heeft zelfs nooit in zijn wieg in de living gelegen, altijd boven in zijn bedje.

   Geliked door 1 persoon

   1. Herkenning herkenning herkenning 🙂 Milan trok ook soms naar boven na school. Het stof laten zakken in zijn hoofd. Janna en slapen in de living was ook een drama. Lili heeft ook van die herkenbare trekjes.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: