Satur9’s Photo Challenge – week 8

Het thema van deze week is KERK.

Ik ben geen kerkganger, al lang niet meer. En toch, telkens wij in een ons onbekende stad zijn en we zien een kerk, dan gaan we even kijken.

Ik heb gekozen voor de barokke Sint Carolus-Borromeuskerk in het historische centrum van Antwerpen. Hoewel ik geen fan ben van barok vind ik Carolus-Borromeus, zoals we de kerk in de volksmond noemen, de mooiste kerk van Antwerpen. Van binnen althans! Klein en intiem, fris wit gepleisterd en geen tierlantijnen.

Wie er meer over wil weten verwijs ik naar de website.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “Satur9’s Photo Challenge – week 8”

 1. goede keuze gemaakt , een kerk niet te groot en geen overbodige fratsen
  ik ben niet kerkelijk , maar vind de oude kerken en kathedralen mooie bouwwerken

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel mooi. Ik ben ook geen kerkganger, maar ik ga er toch graag even naar binnen om de schoonheid te bewonderen en de sfeer te proeven. Soms zelfs om even te bezinnen of te zoeken naar een mystieke ervaring. Je weet maar nooit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit is de eenvoudigste kerk in de hele stad bij mijn weten. Al dat pompeuze zoals de Kathedraal of, meer nog, de kerken in Italië en Spanje, niks voor mij.

   Geliked door 1 persoon

  1. Oh nee, geen wierook. Da’s zo’n flauwe geur. We hebben in Salalah (Oman) het wierookmuseum bezocht. Brrrr, die geur. De wierookbomen groeien daar.

   Like

 3. Het interieur is er sinds de brand precies rustiger op geworden, kan dat? Ik herinner mij deze kerk donkerder, drukker, kortom: barokker. Of moest ze zó dringend een opknapbeurt krijgen toen ik er naar dat kerstoratorium ging luisteren? (vraag me niet wanneer dat was, maar het was vóór de brand)

  Geliked door 1 persoon

 4. Een heel mooi interieur van deze kerk. Dankjewel voor je bijdrage 🙂
  Ik heb ook helemaal niks met het (katholieke) geloof, nooit gehad. Maar ik stop aan elk kapelletje waar ik kan stoppen, kleine dorpskerkjes ga ik ook heel graag binnen. Grote kerken minder. Keren zijn over het algemeen gewoon mooi om zien, en dat trekt me aan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer dat er nog zo weinig mee gedaan wordt. Voor onze dorpskerk wordt nu een herbestemmingsplan opgesteld want gewone kerkdiensten doen ze niet meer. Er wordt gedacht aan een cultuurhuis voor voordrachten en optredens.

   Geliked door 1 persoon

   1. In Gent zijn er ook veel leegstaande kerken, en er wordt heel actief nagedacht over de invulling.
    De kerk van Malem is al een plek waar de circusschool oefent, de kerk van het Heirnis (waar ik woonde) wordt nu ook verbouwd en betrokken bij het hele buurt-ontmoetingscomplex.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: