Pech

Mijn tandarts, die mij sinds mijn operatie nu bijna twee jaar geleden opvolgt na elk bezoek aan de MKA-chirurg én tevens voor mijn prothese zou zorgen, is al meer dan een maand afwezig. Ziek, volgens de collega-tandarts, maar uit goede bron heb ik vernomen dat er daar in de praktijk meer aan de hand is. Hij zou op een middag met slaande deuren zijn vertrokken en niet meer teruggekeerd.

Daar sta ik dan. En ik niet alleen, maar nog honderden andere patiënten want tandartsen zijn dun gezaaid in onze contreien.

Omdat de prothese vrij dringend is – er mogen zich geen cystes en dergelijke meer ontwikkelen – was de collega-tandarts zo vriendelijk om mij verder te helpen. Ik ben er nu een aantal keer geweest en het is zo’n chaoot. Ik weet niet of hij wel bekwaam genoeg is om mij een goed passende prothese aan te meten. Mijn mond is zodanig beschadigd dat dat nog een heel gedoe wordt. In mijn eigen tandarts had ik wel meer vertrouwen.

Hoeveel pech kan je hebben?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

55 gedachten over “Pech”

 1. Echt wel Myriam! Dit is inderdaad vervelende pech. Ik vind het heel vervelend voor je. Is die man niet alsnog ‘los’ verkrijgbaar? Dat hij elders is opgestart of zo?

  Like

 2. Nee, dat toch ook nog niet? Heeft het UZA ook geen tandafdeling zoals bij UZ Gent? Dan zou er toch opvolging en overleg met de chirurg kunnen zijn?

  Like

  1. Ja, die hebben dat maar mijn eigen tandarts heeft alle voorbereidingen al gedaan, gepast en gemeten en besteld. Ik denk niet dat mijn verzekering blij gaat zijn als ik twee keer die kosten indien. En ik hoop nog altijd dat mijn tandarts tot inzicht komt en daar volgende week gewoon terug zit.
   Die opvolging met de chirurg was er trouwens wel. Zij en mijn tandarts hadden heel vaak overleg.

   Geliked door 1 persoon

 3. Dat is inderdaad heel erg. kan het ziekenhuis misschien niet doorverwijzen naar iemand die bekwaam is. Het is geen luxeprobleem voor u maar echt noodzakelijk. Hoop dat er iets beters uit de bus komt of misschien valt het nog mee?

  Like

  1. Misschien zit hij ondertussen wel in een andere praktijk, wie zal het zeggen? Mijn kinesiste ging morgen een visje uitgooien bij haar tandarts (een vriend van de mijne). Hopelijk weet ik dan meer.

   Like

 4. Neen toch Mirjam. Ik leef met je mee want zelf ben ik ook veranderd van tandarts, wegens zijn pensioen, maar nu heb ik al twee andere gehad en die bevallen mij ook niks. En dan gaat het nog maar over verwijderen van tandsteen… Wat moet het dan voor jou maar niet zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Aw, dat is verre van leuk. En die tanden zijn zo belangrijk voor jou. Nu had mijn schoonvader onlangs een tandarts nodig.Dit terwijl hij in de laatste 20 jaar niet meer bij een tandarts geweest was. Je wilt niet weten hoeveel tandartsen ik gebeld heb die hem wilden helpen omdat hij nergens geen klant was.

  Geliked door 1 persoon

 6. Verdorie, alle miserie op een hoop. Heel vreemd en onbeleefd om als tandarts niets te melden aan je patiënten. Ik hoop echt dat het oké komt voor jou na alles wat je al moest meemaken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat is voorwaar geen fijne tijding. Ook hier moest ik op zoek naar een nieuwe tandarts omdat de onze met pensioen is gegaan. Voorwaar geen makkelijke zoektocht. Maar na zeven pogingen heb ik er toch een gevonden. Een jonge tandartse, waar ik ongelooflijk tevreden van ben.
  Hopelijk loop alles onverhoopt toch op wieltjes. Ik wens je alle succes toe.

  Geliked door 1 persoon

 8. Echt balen! En gezien het gebrek aan tandartsen is er misschien niet veel mogelijkheid om snel iemand anders te vinden… Ik hoop dat het goed zal gaan!

  Geliked door 1 persoon

 9. Nou héél veel blijkbaar. Wat is dát vervelend voor je.Natuurlijk voor al tijd patiënten maar maar met zo’n probleemmond als je jouwe is het toch wel héél belangrijk om een kundige én betrouwbare tandarts te hebben. Ik hoop dat je snel weer een betrouwbare vindt.

  Geliked door 1 persoon

 10. Vreselijk om zoiets mee te maken. Je zou voor minder panikeren. Een vreemde moet je nu verder helpen en weet wellicht niet alles wat er aan is voorafgegaan. Ik kom ook juist iets tegen dat wel niet te vergelijken is maar toch…ik voelde me in de steek gelaten. Een maand geleden corona en vlak erop een sinusaanval om U te zeggen. Ik wilde toen naar de NKO arts gaan maar die kon me de eerste weken niet ontvangen en vòòr de pandemie lukte dat altijd wel. Ik ben dan bij de huisarts langsgegaan en heb het uitgelegd. Die heeft me echt uit de nood geholpen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: