Sneakers

Gisteren waren we even gaan shoppen in de Ikea in Breda. Bij de gratis koffie hadden we ons strategisch geplaatst in het restaurant want ‘mensen kijken’ vinden wij een aangename bezigheid.

En wat viel mij op?

Dat bijna iedereen, man|vrouw, jong|oud, blank|gekleurd, – echt negen op de tien – sneakers draagt. Ik ook, trouwens, want ik ben geen damesachtige vrouw met een geklede jurk en hoge hakken. Nee hoor, doe mij maar iets gemakkelijks en sportiefs. En sneakers dus die ik inmiddels in diverse soorten en kleuren in de kast heb staan.

Zelfs mijn man, toch een ‘gekleder’ type, is er voor gevallen. Onder lichte druk van mijnentwege om eerlijk te zijn, maar inmiddels is hij helemaal ‘om’.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

54 gedachten over “Sneakers”

 1. Hoge hakken zijn ook niks voor mij. In de winter draag ik meestal laarzen, maar nu is het weer tijd voor sneakers en ballerina’s en slippers. Ik heb sportieve sneakers, maar ook nettere met gouden of zilveren details of studs. Op mijn werk loop ik ook op sneakers.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben sneakers beginnen dragen sedert ik mijn huidige vrijwillige job doe. Ik heb ondertussen een paar donkerblauwe en voor op reis te gaan kocht ik nog pastelroze. Beide paren zitten als pantoffels en ik heb er nooit blaren in gehad, wat ik met elke andere nieuwe schoen altijd wél had.
  Er staan in mijn kast één paar schoenen met hakken, heel retro en in een kleur wat bijna nergens bij past, turquoise namelijk. Ik kocht de schoenen ooit omdat ik ze zo mooi vond, en heb tegen mijn 50ste verjaardag een eeuwigheid moeten zoeken naar een jurk met dat kleur erin. Het zijn deze: https://www.miz-mooz.be/nl/webshop/143051/schoen/focus
  Algemeen vind ik dat mensen nu veel vrijer zijn in wat wél of niet dragen. Had je vroeger met wat ze toen sportschoenen of turnschoenen aangelopen, men had je vreemd bekeken. Nu kan ongeveer alles. Wat niet wil zeggen dat ik alles mooi moet vinden natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Sneakers zijn een bederf voor je voeten hé. Hier ook geen blaren, zelfs niet zonder sokken. Ik heb nog veel geklede schoenen staan (zonder hakken), maar ik draag ze niet meer.

   Like

 3. Ik draag nog wel andere schoenen, enkellaarsjes bijvoorbeeld en in de zomer sandalen. Maar een sneaker is altijd gemakkelijk, zeker voor een bezoek aan Ikea waar je veel moet wandelen 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Echt hoge hakken heb ik nooit kunnen dragen, altijd wel probleemvoeten gehad en de laatste jaren kan ik echt alleen nog maar dit type schoenen aan. Ben wel blij met het modebeeld want ze zijn er nu ook wel in wat minder lompe modellen en doordat iederéén ze nu draagt val ik er niet meer zo mee op en kunnen ze soms ook best onder een jurkje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dan ben ik meestal de uitzondering. Ben onlangs nog eens overstag gegaan (zelfs mijn schoonzoon vond dat ik hippe sneakers aan had), maar ik zie mezelf er niet graag mee. Heb een grote-voeten-complex dat aangewakkerd wordt door lage schoenen. Ik voel me het lekkerst in hoge schoenen. Korte laarsjes. Niet hoge hakken, hoge wreef of hoe noem je dat. Bottines. Laarsjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb met mijn maat 42 ook geen kleine voetjes, maar ik heb er geen complex (meer) van.
   Alleen jammer dat ze de echte toffe sneakers voor dames vaak maar tot maat 41 hebben. Ik had er mooie besteld, maar heb ze moeten terugsturen wegens te klein.

   Geliked door 1 persoon

   1. En ik heb dan maar een maat 40. Soms 41.
    Vervelend inderdaad dat 42 vaak buiten de standaard maten valt!
    Ik steek mijn “voetencomplex” soms op mijn lenzen. Ik zie echt slecht, en heb dus zware brillenglazen. Die vervormen al zo hard, dat mijn voeten een stuk kleiner “zijn” (lijken) als ik mijn bril op heb. Zo echt van die elegante voetjes maat 38 of zo. Maar als ik mijn lenzen in heb, dan is er geen vervorming en heb ik weer een 40. En dat valt dus vies tegen 😀

    Geliked door 1 persoon

    1. Hahaha! Ik herinner me nog toen we voor mijn plechtige communie schoenen gingen kopen. Ik was een panlat van 1m73 met maat 41. Wij moesten naar een bruidswinkel om schoenen in mijn maat te vinden. Toen had ik wel een complex, en een heel groot!

     Geliked door 1 persoon

       1. Inderdaad. De vader van mijn kinderen is heel groot, zijn broer 2 meter groot en daarvan herinner ik me hoe moeilijk het was geschikte kleren en schoenen te vinden zonder zich blauw te betalen. Mijn zoon is 1m95, hij valt nog nét in de standaard maten. Ook al omdat hij voor zijn lengte “maar” een 45 heeft.

        Geliked door 1 persoon

 6. Elke keer als ik iemand met van die “doodschoppers” (stiletto’s) zie, wiebel ik eens genoeglijk met mijn tenen en krijg ik prompt zin om een huppelpasje te maken. Leedvermaak in het kwadraat!!!

  Geliked door 1 persoon

   1. En als ik er nu al één (1) elegant mee had zien lopen … Óf ze steken hun kont naar achter, óf ze moeten als een honderdjarige aan een arm hangen. Het is niet eens mooi, vooral niet voor diegenen die ze meest dragen: kleine mensen. Komt er onder rok of kleed een ieniemienie eindje been vandaan, dat verlengd wordt met een lange steel die overal tussen blijft steken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: