Tulpen

Iets wat ik niet wist en dankzij de mooie foto’s van Mevrouw W. aan de weet kwam: ook in onze (wijde) omgeving zijn er bollenvelden. Grote lappen land met kleurige tulpen.

Wij reden er op Paasdag voor naar Hoofdplaat. In Graauw en Lamswaarde zouden er ook bollenvelden zijn, maar die hebben we niet gevonden. Wel een kleiner veld in Kloosterzande. Dit was voor ons ook een gelegenheid om kennis te maken met dit deel van Zeeuws-Vlaanderen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

52 gedachten over “Tulpen”

 1. Waow, zo mooi. Hoofdplaat ken ik. Tenzij het een andere Hoofdplaat betreft. Degene die ik ken ligt in Zeeland, in Groot Sluis. Dat is niet eens zover bij ons. Een heel tof weetje dus.

  Geliked door 1 persoon

  1. Clinge zouden er ook zijn, maar ik had van Mevrouw W. een specifiek adres gekregen zodat we niet moesten zoeken want die in Graauw en Lamswaarde hebben we niet gevonden.

   Like

 2. schitterend mooi , en wat je zegt mooi dicht bij
  ik wandelde gisteren in de buurt van de Keukenhof , je zei het al , flink druk , ik bleef er gelukkig uit
  zag wel ook vele B kentekens

  Geliked door 1 persoon

   1. aha , nu ik zag gelukkig geen bussen , maar er waren ook veel fietsers van heinde en ver , hoorde ik wel aan de talen , en je ziet het aan de hele horden huurfietsjes 🙂
    ik zoek ook liever de rust en stilte op hoor

    Geliked door 1 persoon

 3. Leuk dat jullie geweest zijn! Ik vind het echt schitterend, al die tulpen. In Hoofdplaat was het dit jaar voor de tweede keer dat er tulpen stonden, de boer die ze teelt woont daar nog niet zo lang.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit pakken ze ons alvast niet meer af. Mocht het volgende week geen fietsweer zijn in Flevoland, dan hebben we dit toch gehad.

   Like

 4. Ah, tiens! En niet eens een goeie dag komen zeggen, als je bij ons in het dorp bent! 😉
  In de 5 jaar dat we hier wonen hebben we de bollenvelden elk jaar zien toenemen. Niet geheel met onverdeeld plezier, want hoe mooi het er uit ziet: de smeerlapperij dat dié gebruiken! Dat zijn geen voedingsproducten dat die kweken, dus het steekt niet zo nauw, he.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: