Lente

Eindelijk, eindelijk, was daar dan de lente.

Dinsdag hebben we gefietst. We reden een bloesemroute in het Hageland. Manlief had me nog gevraagd of ik wel zeker was, want het Hageland is heuvelachtig. Natuurlijk was ik zeker. Als ik iets in mijn kop heb …

Het was pittig en na de eerste heuvel, een kasseistrook van dik een kilometer, had ik al spijt dat we eraan begonnen waren. Maar we hebben doorgezet. Het glooiende landschap was mooi en er was wel wat bloesem maar het Hageland kan toch niet tippen aan Haspengouw. Het voordeel was dan weer wel dat het er heel rustig was en we nauwelijks andere fietsers tegenkwamen.

De streek op zich was wat mij betreft té rustig. Bekkevoort, Glabbeek, Lubbeek, Binkom, … totaal niks te zien. We zijn op heel de rit van 37 kilometer één terrasje tegengekomen. In de toekomst toch maar weer de plastuit in de fietstas stoppen voor alle zekerheid.

Donderdag stond er een fietstocht met een groepje leden van onze Overjaarse Jeugdclub op het programma. We weten dan nooit op voorhand waarheen we rijden want de maandelijkse fietstochten worden nooit door mij/ons georganiseerd.

Het was twee jaar geleden dat we nog met de groep gefietst hadden, dat we überhaupt nog mensen uit de groep ‘live’ hadden gezien. Ik had er eerst niet veel zin in. Corona heeft van mij een kluizenaar gemaakt en ik heb nog altijd geen behoefte aan andere mensen. Toch wil ik dit stilaan terug proberen op te bouwen. Een fietstocht is dan wel een goede manier. De groep is dan niet te groot, in tegenstelling tot sommige andere activiteiten.

En het werd een heerlijke dag. Schitterend fietsweer met veel zon, fijn gezelschap en leuke babbels alsof we elkaar vorige week nog ontmoet hadden.

Vijfenzestig kilometer hebben we gefietst, de eerste lange rit van dit jaar. Zoals gewoonlijk werd het een ontspannen rit met een pauze in de voormiddag, een lekkere lunch en een stop in de namiddag.

Om heel snel nog eens over te doen.

Zaterdag zijn we er weer met ons twee op uitgetrokken. Ik had een windstopper nodig want mijn donzen jas wordt nu echt wel te warm om te fietsen. Naar Decathlon dus, met de fiets, want dat is maar 17 kilometer van bij ons en grotendeels langs de fiets-o-strade. Én het was prachtig fietsweer.
Het is niet echt een sightseeing route maar wel verkeersvrij.

Bij Decathlon hadden ze niks naar mijn zin. We zijn dan via het Eilandje (en een terrasje) naar centrum Antwerpen gefietst alwaar ik al snel mijn goesting vond.

Het was zo’n mooi weer dat we nog wat zijn blijven hangen in de stad en nog op een fijn terras hebben gezeten op de Sint-Paulusplaats.

Alweer een heerlijke dag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Lente”

 1. Mooie ritten gemaakt. Ik wilde zelf ook juist gaan bloggen over onze ritten want anders vergeet je ze. Ik zoek altijd even op waar anderen zijn geweest om te kijken of het voor ons ook een optie is. Fijn om er weer op uit te kunnen.

  Dat havengebouw vind ik zo mooi. We waren er al eens in. Er ligt een schip in de hal die gewoon vrij toegankelijk is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel fijn om er weer op uit te kunnen. Het mooie weer kwam niks te vroeg!
   Het Havenhuis is heel bijzonder hoewel ik het niet echt mooi kan vinden. Wij hebben er met onze vriendengroep een keer een rondleiding gehad.

   Geliked door 1 persoon

 2. Is mei niet de beste maand voor de bloesems?
  Herkenbaar, de nood aan terrasjes 😉.
  Ook het niet veel zin hebben en achteraf het gevoel dat het meer dan leuk was!

  Geliked door 1 persoon

  1. Mei is te laat. Als de appelboom in onze tuin begint te bloeien, dan is de bloesem in Haspengouw op zijn best. En dat wad6borige week. Kersenbloesem is dan trouwens al uitgebloeid.

   Like

 3. Wat een fijne ritten maakten jullie! En fijn dat je het fietsen met de vrienden weer kon oppakken. Het was misschien even een grote stap voor jou, er is toch veel met je gebeurd de afgelopen jaren.

  Geliked door 1 persoon

      1. Heb ik altijd enorm veel last van, al na 30 km. Ik heb me al een ergonomisch zadel aangeschaft en een fietsslip, maar het helpt allemaal niet.

       Like

 4. Een blogje om blij van te worden… zoveel leuks!
  Wij reden zaterdag ook toevallig naar de Decathlon hier bij ons met de fiets… Zoetie had ook een fietsjasje nodig 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Onze tochtjes zijn voorlopig nog van bescheidener afstand, wegens te weinig oefening, maar we stretchen dat elke keer wat verder. We komen er ook wel, als het weer zo blijft!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: