Ik leef weer

Ik ben stilaan uit mijn winterslaap aan het ontwaken. Ik krijg weer zin in het leven. De mooie lentedagen zitten hier zeker voor iets tussen.

Dat vertaalt zich in – wat had je gedacht – het plannen en boeken van wat reisjes.

Ik ben gulzig geweest en heb gretig gebruik gemaakt van de voorjaarsacties van Van der Valk. Verspreid over mei, juni en augustus heb ik vier midweeks geboekt in ons favoriete fietsland. Flevoland, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Nu maar hopen dat ik ze vanwege slechte weersomstandigheden niet moet annuleren. Ik ben en blijf tenslotte een salonfietser.

Een appartement aan de Costa del Sol voor de maand oktober had ik in januari al geboekt. Nu heb ik ook de vliegtuigtickets geboekt. Het plan om de lange rit nog eens met de auto te doen is afgevoerd. Na onze reis vorig jaar heb ik becijferd wat de autoreis naar de Costa Blanca ons gekost had (benzine, péage, hotels onderweg, …). Dat was een flinke hap uit het budget. En hoewel we het heel fijn vonden om onderweg hier en daar een paar dagen te blijven hangen, moesten we toch een keuze maken: ofwel rijden (een week heen, een week terug) en geen reisje meer tussen juni en oktober, ofwel vliegen en een extra reisje in de zomervakantie. We hebben voor het laatste gekozen en willen in juli of augustus gaan fietsen aan de Bodensee/Romantische Strasse. Al zouden het ook zomaar de meren in Karinthië kunnen worden. We zien wel …

Ja, ik heb er terug zin en is dat is het voornaamste.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

50 gedachten over “Ik leef weer”

 1. Heel blij voor jullie!!! Heel herkenbaar ook, je gevoel. Blijf maar ‘gulzig’ zijn en ‘gretig gebruik maken van’. Op een dag zal het niet meer lukken, het is nù hét moment om herinneringen te verzamelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Blij om uw levensvreugde te lezen. Ja, de lente doet veel met een mens.Hier zijn we ons volop aan het focussen op de werken. En half september gaan we met twee andere koppels naar Istrië. Een light rondreisje waar ik vooral wil chillen en lekker eten. En waar ik niets moet aan voorbereiden. Go with the flow zonder hoge hartslag. En we hebben nog zo veel bonnen liggen voor overnachtingen die we moeten opdoen. Geen idee wanneer we daar eens werk van gaan maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. eerst het plezier van het plannetjes maken , nu de vooruitzichten en dan genieten van de uitvoering , prachtig mooi wat jullie zo al van plan zijn

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ik was mijn levenslust weer even kwijt en ik weet dat dat nog wel zal gebeuren. Maar ook dat ik telkens weer terug opkrabbel.

   Like

 4. Wat ben ik blij dat je er weer zin in hebt, Myriam. Met een positieve mindset is alles veel beter te dragen (kijk eens hoe goed ik het weer kan uitleggen. Ik begrijp dus ook maar al te goed die moeite die je de laatste tijd had met het leven).
  Reizen en reisjes plannen, heerlijk. Uitkijken naar… half of the fun. Geniet van die schone vooruitzichten en geniet ervan als het zover is!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop dat ik die van volgende week al niet moet annuleren wegens te koud om te fietsen (kan de kou nog altijd niet verdragen aan mijn gezicht).

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: