Fiets

Waar ik hier nog twijfelde tussen een nieuwe of een revisie-batterij voor mijn e-bike, heb ik uiteindelijk een totaal andere beslissing genomen.

Ik heb een nieuwe fiets gekocht.

Ik had mij wat verdiept in merken en modellen, ben een paar fietsenwinkels binnen gestapt, heb op verschillende merken testritjes gedaan en heb eens een degelijke uitleg gekregen over motoren en batterijen, over kettingen en riemen, over Nexus naafversnellingen en Enviolo traploze versnellingen, over al dan niet verende zadelpennen, ….

Mijn huidige fiets is er nog eentje van de eerste generatie, met een ‘kleine’ batterij van 400 Wh en een lichte (midden)motor van 40 Nm. Volgens de fietsenhandelaar prima voor ritten zonder al te grote hoogteverschillen. En dat klopt, ik heb er altijd graag mee gereden hier in ons vlakke land. Maar tijdens een fietsreisje langs de Loire en in de Elzas, en vooral vorig jaar in Bretagne, voelde ik toch dat mijn stalen alu ros flink wat kracht tekort kwam.

De nieuwe generatie e-bikes hebben meestal wat meer power, en dat heeft mijn nieuwe ook: een krachtige motor van 65 Nm en een krachtige batterij van 625 Wh.

Het is een knalblauwe Norta geworden. Een fiets van Belgische makelij die ook in België geassembleerd wordt.

Ik zal nogal kunnen bollen met mijn nieuw machien! Maar het zal helaas nog niet voor direct zijn … voorziene levertijd is over een maand of drie … En dat is nog altijd een half jaar vroeger dan Gazelle, Trek of E-Bike Das Original.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

49 gedachten over “Fiets”

 1. van harte alvast met je nieuwe fiets , daar ga je heel veel plezierige kilometers op weg trappen , zelfs in de heuvels
  ik heb die van mij nog net geen jaar en wat ben ik er blij mee

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind zo’n fietsverzekering nog redelijk duur aangezien je ook voor bijstand betaalt en dat zit al in onze autoverzekering en mijn Mastercard Platinum.

   Like

 2. Lijkt me een wijze beslissing want de ontwikkelingen zijn hard gegaan na de eerste generatie E-bikes. Wel jammer dat je er zo lang op moet wachten maar dat is even niet anders.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een heel mooie fiets. Kan je de batterij uit het frame nemen?
  Nu ga je eindeloos kunnen bollen. Gewoon nog wat geduld.
  Ik moet ook eens op zoek gaan, want die van mij krijgt ouderdomsvlekken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het schijnt echt heel erg te zijn met de levertijden hoorde ik laatst. Maar je verheugen is ook altijd fijn. Toch?

  Geliked door 1 persoon

 5. Veel geluk ermee,
  Ik heb ook net een nieuwe fiets gekocht, dezelfde kleur als de jouwe 😄

  Wel een ander merk

  Geliked door 1 persoon

  1. Het merk dat ik nu heb. Heel content van maar ze hadden due jammer genoeg niet met de zwaarste batterij. Anders had ik ook terug een Gazelle gekocht. Was wel levertijd maart 2023!!!

   Like

 6. Mooie fiets! Maar die leveringstijden zijn toch niet meer normaal? Wij moesten vijf maand wachten voor onze auto, waarvan nu al drie maand verstreken zijn (en ik voel aan mijn water dat alles nog vertraging zal hebben door de oorlog in Oekraïne).

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, deze was ‘maar’ drie maanden. Er waren merken bij waar je een jaar of langer op moest wachten. Blijkbaar kunnen ze nu de productie van batterijen niet bijhouden.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: