Fiets

Waar ik hier nog twijfelde tussen een nieuwe of een revisie-batterij voor mijn e-bike, heb ik uiteindelijk een totaal andere beslissing genomen.

Ik heb een nieuwe fiets gekocht.

Ik had mij wat verdiept in merken en modellen, ben een paar fietsenwinkels binnen gestapt, heb op verschillende merken testritjes gedaan en heb eens een degelijke uitleg gekregen over motoren en batterijen, over kettingen en riemen, over Nexus naafversnellingen en Enviolo traploze versnellingen, over al dan niet verende zadelpennen, ….

Mijn huidige fiets is er nog eentje van de eerste generatie, met een ‘kleine’ batterij van 400 Wh en een lichte (midden)motor van 40 Nm. Volgens de fietsenhandelaar prima voor ritten zonder al te grote hoogteverschillen. En dat klopt, ik heb er altijd graag mee gereden hier in ons vlakke land. Maar tijdens een fietsreisje langs de Loire en in de Elzas, en vooral vorig jaar in Bretagne, voelde ik toch dat mijn stalen alu ros flink wat kracht tekort kwam.

De nieuwe generatie e-bikes hebben meestal wat meer power, en dat heeft mijn nieuwe ook: een krachtige motor van 65 Nm en een krachtige batterij van 625 Wh.

Het is een knalblauwe Norta geworden. Een fiets van Belgische makelij die ook in België geassembleerd wordt.

Ik zal nogal kunnen bollen met mijn nieuw machien! Maar het zal helaas nog niet voor direct zijn … voorziene levertijd is over een maand of drie … En dat is nog altijd een half jaar vroeger dan Gazelle, Trek of E-Bike Das Original.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

49 gedachten over “Fiets”

 1. van harte alvast met je nieuwe fiets , daar ga je heel veel plezierige kilometers op weg trappen , zelfs in de heuvels
  ik heb die van mij nog net geen jaar en wat ben ik er blij mee

  Geliked door 1 persoon

  1. Het merk dat ik nu heb. Heel content van maar ze hadden due jammer genoeg niet met de zwaarste batterij. Anders had ik ook terug een Gazelle gekocht. Was wel levertijd maart 2023!!!

   Like

 2. Mooie fiets! Maar die leveringstijden zijn toch niet meer normaal? Wij moesten vijf maand wachten voor onze auto, waarvan nu al drie maand verstreken zijn (en ik voel aan mijn water dat alles nog vertraging zal hebben door de oorlog in Oekraïne).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: